Inlägg från: Skruttis1979 |Visa alla inlägg
  • Skruttis1979

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Cupcaken skrev 2010-01-28 15:00:10 följande:
    ÅÅhh grattis!! Har du ngn länk att visa?
    länken till huset är redan borttagen från hemnet...
  • Skruttis1979

    Eskil är här!
    1/2 kl 04.34, 3420 g och 49 lång. vattnet gick 22 på söndagkvällen och han var ute på 6,5 timme! Hann få lustgas iaf som tur var. 

    Jag ammar inte Eskil alls, och han tar flaskan jättebra och är bara så nöjd. Kan inte få en bättre start än så här, han är helt underbar!!! Han vaknar kanske 3 ggr per natt och äter, och sen somnar om.
    Elma säger "liboo" (lillebror) redan också - sötisen!!

  • Skruttis1979
    virre85 skrev 2010-02-06 20:21:13 följande:
    Tack,, de misstänker att hon fått lunginflamation så de har precis tagit tester för det. Hon kommer att få vak i natt för det finns risk för att så små bebisar slutar andas, usch känns som hela världen rasar samman.. Känner mig inte alls stark nog för att klara detta..
    Oh, jag lider med dig. Hoppas verkligen att hon blir bättre snart! Du har ju henne på det bästa stället nu, så tänk positivt, klart att hon kommer att bli bra!
    Jag håller tummar och tår! och kramar till dig
  • Skruttis1979
    Mamma Tes skrev 2010-02-10 20:44:52 följande:
    Idag har vi varit på BVC och Felicia hade gått upp 115g på en vecka och väger nu 4280g och är 52,5 cm lång. Idag är hon 11 veckor, 4 veckor korrigerat.
    vad menas med korrigerat egentligen?
    är det att hon skulle varit 4 veckor, eller att man drar bort 4 veckor från de 11 hon är??

    ursäkta min kanske dumma fråga
    Elma 2008.02.19 Eskil 2010.02.01
  • Skruttis1979
    Peos Mamma skrev 2010-02-15 09:10:03 följande:
    Vi har Peo på dagis! Skulle nog inte funka för honom annars då han blir sååååååå rastlös av att vara hemma hela tiden. Men om det skulle komma vinterkräkan så holler jag n og hemma honom ett par dagar. Det är ju det som är dilemmat med andra barnet känner jag.....man kan inte skydda dem mot det som man skyddade första.....eftersom det är ju oftast barnbaciller som är värts...... kram
    Elma är också på dagis. Hon var hemma 1,5 vecka då Eskil kom, så hon var såååå rastlös här hemma i torsdags, så jag slängde in henne på dagis i fredags. Dumma jag trodde att hon skulle protestera vilt, men icke - hon tog glatt av sig overallen och studsade in. Hon har varit en pain in the a** här hemma under veckan, men det gick både feber och kräksjuka där så jag höll henne hemma. Sen har hon världens protest och trots här hemma mot mig och Calle, så det var SÅ skönt att hon fick rasta av sig på dagis. Men jag trodde som sagt att hon skulle vilja vara hemma... lite dubbla känslor i det. :-S

    Idag är hon också på dagis. Sambon har sportlov hela veckan, men sitter å jobbar idag, onsdag och fredag, så då får hon gå till dagis. Får se vad vi ska hitta på för mys imorgon å torsdag. På fredag fyller Elma 2 år så då ska hon bara vara på dagis till lunch, sen ska vi hem å fira!!
    Elma 2008.02.19 Eskil 2010.02.01
  • Skruttis1979
    BubbelGuppie skrev 2010-02-15 10:54:51 följande:
    samma härdottern trotsar mer än vanligt mot oss och lyssnar inte på nåt.. men hon är underbart snäll mot lillebror.. så hellre att hon beter sig illa mot oss än att hon gör det mot lillebror
    japp, tuuuur att dom är snälla mot rätt personer - så är Elma också. Trotset och det elaka går ut över oss föräldrar, inte mot Eskil, som hon är jättegullig mot och frågar efter så fort hon vaknar...
    Elma 2008.02.19 Eskil 2010.02.01
  • Skruttis1979

    2 veckor sen förlossningen och jag mår oförskämt bra. Visst, jag är trött, men fixar dagarna bra och ska försöka komma i säng lite tidigare än jag gjort hittills.
    Avslaget går upp och ner. Jag har inte blött nånting på flera dagar, med undantag för i söndags då det forsade ur mig under ett par timmar för att sen sluta helt. Har som riklig nästan genomskinlig flytning annars, vilket är skönt. Underbart att få sova naken och lufta mig lite, då jag annars har trosskydd dagtid vilket täpper till.

    Ont har jag inte längre - lite öm bara, men jag har fortfarande stygn kvar så det är ju inte så konstigt. Det ser däremot fint ut och jag är inte svullen eller så. Bajsa går finfint, det gjorde det redan dag 1 som tur är.
    Sex väntar vi med tills jag läkt ordentligt. Däremot har jag kännt mig mer sugen på sex nu, vilket är trevligt för under hela graviditeten hade jag NOLL lust!! Så nu väntar jag bara på läkningen.


    Elma 2008.02.19 Eskil 2010.02.01
  • Skruttis1979
    Cupcaken skrev 2010-02-16 13:23:46 följande:
    Japp finns på apoteket, jag tar 10 droppar och då kan jag gå efter 10 timmar och bajsa ut det jag har. Tar jag 15 droppar då blir det väldigt löst och krampar otäckt i magen på mig. Skruttis: vad skönt att du får sova naken!! Vill oxå men det kommer dröja ett tag då jag har enorma flytningar fortf. Jag har inte vågat titta efter hur jag ser ut där nere och min sambo är inte så villig heller Åh har en ledsen bebis, hon är matad, bytt på och rapad men det ska vara sååån uppståndelse i ca 5-10 varje gång innan hon somnar... låter henne gråta nu eftersom jag vet att om ca 5- 10 min så somnar hon sitter en meter ifrån henne och försöker trösta och klappar henne lätt på benen. Jag är kanske jättehemsk just nu känner jag mitt hjärta gör så ont då hon gråter, men tar jag upp henne i famnen så somnar hon där efter ett tag för att sen vakna då jag lägger ner henne. Hur gör ni? tar ni upp era bebisar så fort de gråter? Jag har varit så blödig och tagit upp henne för minsta lilla innan. Men vet ju numera att hon somnar även om jag inte tar upp henne i famnen. Eller är jag hemsk nu???
    Du... jag tycker du gör helt rätt som sitter bredvid och klappar henne. det är många som säger att de önskar att de gjort annorlunda än att ha burit och vant barnet vid att sova på/hos en själv. De klarar sen inte att somna själva vilket blir jobbigt i längden. Vi har haft Elma (och även nu Eskil) sovandes själva i spjälsängen - iaf på  nätterna, just för att vänja dem vid det. Elma har alltid somnat själv. Eskil somnar bra själv också. Visst har vi haft Elma nära ändå, och legat på våra magar och vi har burit, men just vid sovstund är det skönt att de klarar att somna själva.
    Vi har inte tagit upp så fort de blivit/blir ledsna, utan de får ligga lite och knorra/somna om. Självklart om de blir jätteledsna får man ju ta upp, men att de får vädra lungorna lite är nog bara nyttigt.
    I så fall är jag ju jättehemsk också
    Elma 2008.02.19 Eskil 2010.02.01
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden