Inlägg från: Hundägare i Gbg |Visa alla inlägg
  • Hundägare i Gbg

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Var tvungen att gå och ställa mig på vågen, blev nyfiken nu. Jag har gått ner 10 av 15 kg så det får väl kännas ok. Just nu äter jag massor för amningens skull och i den här kylan blir det ju inte så mycket motion. Stackars hunden får inte längre promenader än han absolut behöver just nu, längtar efter att vintern ska ta slut nu faktiskt. Det är så bökigt med barnvagnen i det här väglaget och allt man måste pälsa på Lova när man ska ut.


    Nu ska jag ta och plugga lite innan Lova vaknar. Hon sover sött med pappa.
  • Hundägare i Gbg
    ErikaR skrev 2010-01-26 10:06:13 följande:
    Jag har inte vågat ta ut lillan i vagnen än när det är så kallt. Jag kanske är för mesig? =)
    Njae, jag vet inte hur mycket vi hade varit ute om det inte var för hunden. Jag har liksom inget val när jag är ensam hemma. Vovven måste ut och jag kan ju inte gärna lämna Lova ensam. Men du kanske kan passa på när det är lite varmare, man behöver ju inte spatsera ut när det är -10 om det inte är absolut nödvändigt.
  • Hundägare i Gbg
    am76 skrev 2010-01-26 11:54:01 följande:
    De kostar ju en del de elektriska - känner du att det är tillfälligt behov kan du hyra en på BB! Vet inte vad det kostar per vecka men det är ju ett alternativ. Fråga idag när du ändå ska till sjukhuset, (vi ska oxå det!)
    Kostar 350 kr för 10 dagar sen 18 kr dygnet. Vi ska lämna tillbaka vår nu...
  • Hundägare i Gbg
    Cupcaken skrev 2010-01-26 12:29:08 följande:
    Är det för att du kommit igång med amningen som du lämnar tillbaka den?
    Jajamensan! Det gör lite ont men det beror bland annat på att jag har mycket mjölk Lova växer som hon ska och förhoppningsvis blir det snart bekvämare för mig med. Köpte förresten PureLan, en salva för bröstvårtorna igår. Den verkar väldigt bra hittills. Fanns på Babyproffsen. Det är 100% lanolin, jättebra för huden och behöver inte torkas bort före nästa amning.
  • Hundägare i Gbg

    Vi fick också hembesök från BVC, det var väldigt skönt att slippa ta sig iväg och passa en tid när man var så ny på allt. Och vet ni vad förresten, jag fick föräldrapenning idag!

  • Hundägare i Gbg
    Peos Mamma skrev 2010-01-27 10:57:11 följande:
    Är det nån mer än jag som vågat sig ut i snön idag??
    Ja, jag har ju hund. Vilket vidrigt väder! Hoppas att det är bättre ikväll när jag måste ha med Lova ut...
  • Hundägare i Gbg

    Vi tänkte som du gör Tesan så det bidde ett litet radhus i Högsbohöjd. Ruddalen  vid knuten och stombuss och tre spårvagnslinjer inom 10 min. Vi stormtrivs!

  • Hundägare i Gbg
    Cupcaken skrev 2010-01-27 15:42:56 följande:
    Jag gav min napp redan på hemfärden från sjukhus, men hon är inte så intresserad av den. Den funkar ibland...men det gör inte så mkt...hellre en nöjd bebis utan napp än med napp. Sen jag pumpar ur brösten äter hon var 3-4e timma, innan åt hon kanske varannan timma och sov oregelbundet...nu har vi fått lite mer regelbundenhet på det. På natten ställer jag klocka så det inte går för lång tid mellan matningen. Måste också fråga, ska man ge bebisen några vitamindroppar eller ngt? Kommer ihåg att man gav sånt förr? Har inte fått till mig ngn info om detta
    Du ska ge d-droppar från fyra veckors ålder. Du får dropparna av BVC.
    Vi har inte börjat med napp, tänkte vänta tills amningen är helt igång. Visserligen funkar det för henne men eftersom det gör lite ont och så vill jag inte blanda in ytterligare något att suga på. Vi har ju reda introducerat flaska även om vi slutat med det igen. Men sen ska hon ha napp, tror att hon kommer att somna lättare då.
  • Hundägare i Gbg

    Hmm, ont gjorde det nån vecka kanske och sen var jag lite försiktig vid toalettbesök pga stygnen. De försvann väl efter två veckor eller så. Avslag, det avtog snabbt men är inte helt över nu fyra veckor senare. Men det räcker med trosskydd om de blir inte genomblöta eller så.

  • Hundägare i Gbg
    Harelis skrev 2010-01-28 11:41:21 följande:
    här kommer ännu en dum fråga från en nybörjare... hur är era barn vid amningen? lill skrutten e sjövild till och från och hittar ingen ro men blir inte nöjd om han inte får äta... börjar fundera på vad jag har gett mig in på...ska det verkligen vara så här å amma han e mega ojämn ibland funkar det kalas å andra gånger tar det 20-30min innan han hittar ro sen somnar han men tar man bort honom vill han ha mer... e det bara min skrutt som e så här e det normalt?
    Lova kan vara ganska hetsig och kastar med huvudet och viftar med armarna. Gripreflexerna på ömma bröstvårtor är inte att leka med! På eftermiddag/kväll vill hon bara äta äta äta. Är lugn en kort, kort stund när jag ammat och sen börjar hon skrika igen. Igår höll det på från fyrasnåret på eftermiddagen till ett på natten. I förrgår däremot sov hon först till åtta eller något innan det var mat mat mat som gällde. Det är rätt jobbigt med tanke på att det fortfarande gör lite ont att amma. Det jag har lärt mig om amning är att nästan allt verkar normalt, men kolla med BVC. 
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden