Inlägg från: Cupcaken |Visa alla inlägg
  • Cupcaken

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    am76 skrev 2010-03-19 12:51:46 följande:
    Oj vad era bebisar sover mycket! Timon är en riktigt piggelin och ett mavrak ... ammade varje timma mellan 01-07 då han ville upp. Går vi inte upp på morgonen blir han såå arg så til slut går man ju upp. Upp 07 idag och än har han inte somnat.Hänger knappt med i utvecklingen, för 2 v snurrade han från mage till rygg, trodde det var en slump - men nu gör han det varje gång så verkar ha lärt sig 8 veckor idag. Usch det går nästan för fort alltsammans!
    Jo, Felicia är vaken hela dagen i stort sett hon sover max 40 min på sin höjd från det att vi går upp ur sängen till vi går och lägger oss... igår var hon vaken från kl 11-23 där emellan sov hon kanske max 30 min... så på dagarna är hon oxå en piggelin
    Men bättre så för då sover hon bra på nätterna.
    Oj vad duktig liten kille du har!!! Min tjej kan inte göra sådana konster ännu{#lang_emotions_tongue_out}

    Samma här 8 veckor idag är hon

    Jag vill nog ha en till liten tjej helst om jag får välja, sambon vill ha många barn säger han iaf, helst pojkar. Men jag är inte så pigg på ngn förlossning på ett bra tag, så får se när det händer igen. Men de säger att 3 år är bra ha mellan barnen.
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-03-19 13:33:52 följande:
    Ja rulla kan han men inte suga på nappflaska *s* - vi får se hur det går imorn när jag lämnar hemmet för 1:a gången, då jag ska gå på Kent konserten. Om han vägrar äta får mannen sonika ta bilen dit så ammar jag i bilen utanför.
    Man tycker ju att de borde ta flaska om de blir väldigt hungriga...allt handlar ju om överlevnad
    Peos Mamma skrev 2010-03-19 13:55:30 följande:
    Ibland bara....mina bröst klarar inte det...får skit ont i hela brösten...så jag pumpar bara när hon somnar för tidigt....
    Vad synd att du får ont! Handpumpen jag köpte på apoteket var rena självmordet, den kan jag inte förstå hur man kan använda.

    Jag är helt frälst i min Medela swing, känner ingenting med den då jag pumpar eftersom man kan öka sughastighet succesivt... synd att den är så dyr, inte många som får tillfälle att testa den...jag älskar den, hade aldrig fixat det utan den.
  • Cupcaken
    Peos Mamma skrev 2010-03-19 15:50:09 följande:
    Var det en såndär pump med två rörlikosm som man drar ut och in du menar?Pumpen jag har är ungefär likadan som en aventpump.....men saken är den att jag fick lika ont när nellie sög i början för hon drog liksom i bröstvårtan......så jag fick sprickor längst inn mot vårtgården...det är så det blir av pumpen oxå....tror att det blir det villken pump det än är....Skall jag vara helt ärlig så gör det mig inte så mycket att det inte funkar.....känner mig inte helt hundra med att amma.....och jag blir sååååå trött.....sover ju rätt mycket men är åndp helt slut.....men vi får väl se.....Sedan är det så att Nellie har börjat vela vid bröstet nu för hon vet att flaskan kommer och hon vill hellre ha den.....så vi får se!
    Ja, som ett rör, huuu en riktig bröstmisshandlare.

    Jag hade också väldigt ont i början då jag ammade Felicia, hade det senast för 3 veckor sen tror jag det var, då hon har börjat suga mer intensivt.

    Jag kommer inte heller amma så länge då min mjölk börjar sina, fastän jag pumpar och ammar, men jag hoppas att jag ska kunna amma henne iaf tills hon är 4 mån....men vi får se....visa kvällar då jag inte har ngn mjölk och inte kan amma henne får jag liksom dåligt samvete gentemot henne...så jobbigt!!{#lang_emotions_frown}
  • Cupcaken
    Harelis skrev 2010-03-19 20:54:35 följande:
    håller på att planera dopet har ni något bra försag på solosång i kyrkan mina kusinbarn 2 tjejer 6 & 8år skall sjunga men kan inte komma på någon sång...tips snälla
    ååååh denna är ju bara sååå vacker!

    ">

      Det gåtfulla folket!
  • Cupcaken
    Skruttis1979 skrev 2010-03-19 18:43:02 följande:
    Oh, snälla ni, ha INTE dåligt samvete för amningen - oavsett anledning (att mjölken sinat eller att ni inte orkar för massa krångel etc.).Det är INTE värt att må dåligt över amningen, så känner ni att det är jobbigt och inte funkar eller att ni får dåligt samvete - mata med flaska och bröstmjölk och eller mjölkersättning och ha den mysiga stunden tillsammans då istället!!! Ni kommer må så bra då - nöjd bebis och nöjd mamma som får må bra i både själ och tuttar Nä, alla gör som dom vill och kämpa på ni som verkligen vill amma - men kom ihåg att ni kommer må så mkt bättre om både bebis och mamma mår bra. En klar fördel är att pappa också kan  mata
    Åh jag får hoppas du har rätt... för hon blir så ledsen på mamma när det inte kommer ngt från tutten... viftar med armarna och skriker, hon ser så arg ut... {#lang_emotions_frown}
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-03-20 09:29:33 följande:
    Halleluja nu har det hänt, Timon sov 6 underbara timmar isträck inatt 21-03 underbart! Typiskt dock att dottern vaknade flera ggr och ropade på mig men men har det hänt en gång kan det hända igen... Han har "tuttat" en gång i timmen de senaste två nätterna så nu måste han fått igång gräddproduktion i mjölkfabriken när han kunde sova så bra ! Ni som tror att mjölken sinar - har bebisarna fått suga på så ofta de vill så det hålls igång eller har ni mer matat efter klockan?
    Jag har matat henne så fort hon varit hungrig... har hon inte sagt till att hon är hungrig så har jag pumpat...men jag tror det brister i vad jag äter... {#lang_emotions_frown} 
    Kan det bero på det tro??? Jag äter inte så mkt på dagarna, äter frukost sen kan det gå måååånga timmar tills vi äter middag {#lang_emotions_embarassed}

    Igår somnade hon kl 23 igen, sen väckte jag henne vid 01:30 då vi gick och la oss och gav henne mjölk som jag pumpat ut.
    Sen sov hon till kl 06:00 då ammade jag henne på ena tutten, kanske i 5 min så somnade hon igen, så jag gick upp och pumpade ur.
    Sen fick jag väcka henne igen och då åt hon all 130ml som jag pumpat ur, fast med ögonlocken nere har jag mjölken på flaska så får jag lättare i henne det.
  • Cupcaken
    Sköna Emma skrev 2010-03-20 19:14:14 följande:
    Det här med att skaffa en liten till? Min sambo sa när vi va på BB typ dan efter Emma hade kommit, Jag vill ha en bäbis till! Jag väntr gärna ett tag till!Cupcake: Hur får du henne att vara vaken 11-23? har försökt nu i två dagar, till slut så somnar Emma uppe på ner på! Jag vill få tips av dig!
    Jaa du, jag har inge tips förutom att hon sover så bra på natten. Vet inte varför hon inte vill sova på dagarna.... {#lang_emotions_undecided} Hade önskat att hon gjorde det så jag hade kunna göra annat... men icke hon ska vara med överallt.
  • Cupcaken
    Skruttis1979 skrev 2010-03-20 20:53:22 följande:
    Ja, men du får för allt i världen inte se det som ett misslyckande! Jag mådde så grymt dåligt i flera månader helt i onödan för att jag inte ammade. Om din mjölk sinar så ge ersättning, får er bådas skull. Hon slipper vifta med armarna och bli ledsen för att hon inte får mat - och du slipper bli ledsen för att du inte kan ge henne det hon vill ha. Det är ju inte bröstet i sig hon vill ha, utan MAT för överlevnad. Närheten och kontakten kan ni ju ha ändå fast med flaska. Och tänk vad mysigt ni kan ha det, om ni är nöjda båda två!
    Jo, jag får göra så helt enkelt, har köpt hem färdigblandad Nan, Sempers kräks hon upp? Fler bäbisar som inte gillar Sempers???
  • Cupcaken
    Sköna Emma skrev 2010-03-20 20:49:50 följande:
     va du jätte glad för det. Vi sov till elva idag gick upp blöjbyte och påklädning och mat så klart. så va hon vaken tills vid halv två. När vi åkte, så sov hon till vid fem. Nu har vi hållt henne vaken sen dess och jag va och la henne precis nu för natten får se hur detta går
    Spännande, berätta imorrn!
  • Cupcaken

    Peos Mamma: Jo. det är tyvärr tomt eftersom jag försökt pumpa vid ett flertal tillfällen efteråt för att kolla om det finns mjölk kvar men icke.

    Jag ska göra så att jag ska dricka mer vätska, vilket jag är urdålig på i dagsläget.

    Ang. rutiner så tycker jag personligen att det är viktigt, men det har att göra med hur jag är själv som person.
    Nu är lillan 2 månader om en dag så nu ska hon få sova i egen säng framöver får se hur det går. Hittills har hon sovit med oss då jag tycker det är lättare att amma henne liggandes så fort hon vaknar på natten. Men nu är smekmånaden över...

    Önskar ER alla en härlig söndag med pyssel och allt vad det innebär

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden