Inlägg från: Cupcaken |Visa alla inlägg
  • Cupcaken

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    pregnantandhappy skrev 2010-03-01 00:23:27 följande:
    Boka in 29/3 kl. 18.00 i kalendern. Då är det shoppingparty hemma hos mig. www.meandi.se kommer och visar upp coola kläder til stora som små. Dessutom kommer man kunna shoppa andra barnprylar.
    Åh, hade varit grymt roligt, jag kommer gärna men jag är lite osäker ännu om jag kan...återkommer till dig på fejsboken
  • Cupcaken
    Peos Mamma skrev 2010-03-01 19:26:26 följande:
    skäms nästan när jag skriver och frågar det jag kommer att skriva.....*S*Jag har ett problem...*S*..eller ja eller Nej....hahahahNellie sten somnar kl 19 varje dag!!!! äter altså sista målet kl 18 caNär hon gör det så går det verkligen inte att få liv i henne....hon är som en tras docka.....det som då blir är att hon vaknar för mat 2 ggr på natten istället för en ...alltså en gång runt 01 och en vid 05.....Igår testade jag att pumpa ut och ge med flaskan.....då åt hon i sömnen och sov då till ca 4 nu funderar jag på hur mycket hon skall ha när jag flask matar henne med bröstmjölk....igår åt hon 130mm det tycker jag verkar mycket?Nån som har koll på detta?Usch det känns verkligen som ajg har ett lyxproblem ....men jag kan säga att det tar verkligen tid att pumpa...känns som jag tar hela kvällen till det...*S*
    Jag pumpar och ger för det mesta på flaska, får ut ca 130-140 ml och det räcker per mål för Felicia, man brukar säga 125ml per kg bebis.
    Jag använder min swinger och den pumpar jag tom våda brösten på ca 15 min. Vilket jag tycker är smidigt.
  • Cupcaken
    Harelis skrev 2010-03-01 21:51:57 följande:
    min man ger honom flaskan 1 gång på natten å då äter han mellan 130-150 sedan går jag upp en gång å ammar. hur ofta äter era på natten å när lägger de sig?
    Vi går och lägger oss runt kl 24-01 sen vaknar hon vid 03-04 då ammar jag och pumpar efter som hon inte ammar så länge utan somnar rätt snart igen, sen vaknar hon igen vid 07 tiden och då ammar jag henne efter som hon är rätt hungrig så behöver jag inte pumpa eftersom hon tömmer brösten rätt bra, sen kan vi ligga och sova fram till kl 10-11...
  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-03-02 02:38:35 följande:
    150 per kilo bebis och dygn sägar dom på min bvc.
    ok min sa 110-160 på BVC så det är väldigt olika, man känner ju sin bebis själv bäst, så du märker efter några kvällar hur mkt hon orkar äta. 
    Man får nog prova sig fram Peo mamma. Jag började med 50-60 på Felicia och har hela tiden ökat successivt men då åt hon ju också varannan timme, idag äter hon ca 120-130 var tredje timme, på kvällen lite oftare.
    Sköna Emma skrev 2010-03-02 10:15:23 följande:
    Vilka blöjor använder ni?Vi använder pampers tycker de sitter bäst. Vi fick ett packet med libro blöjor på bb som jag har tagit två blöjor av. båda gångern har kisset kommit utanför.
    Libero använder vi, tycker inte pampers håller för allt bajs, sen sitter Libero bättre på Felicia. Men tycker pampers är ngt mjukare.

  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-03-04 02:25:35 följande:
    Felicia fick sina första vaccinations-sprutor igår (3 månaders) och nu är hon kokhet, 39,3 i temp Hon vaknade och var inte alls glad så nu sover hon i mammas famn efter alvedon och mat. Hoppas tempen sjunker snart och att hon inte pruttat ut suppen. Stackars liten! Tog vikt och längd igår också. 4910g (1936 vid födsel), 54,3 cm (44 vid födsel)
    Åhh stackars liten, men det kommer säkert ge med sig snart, det är normalt att få feber efteråt, jobbigt för er ändå! {#lang_emotions_frown} Många kramar till er!{#lang_emotions_kiss}

    Jag vaknade med halsont idag!! Fick sååån panik, tänk om jag smittar lillan nu! oh no då åker hon på RS....{#lang_emotions_surprised} ser ju hela tiden det värsta framför mig!!

    Var på BVC i tisdags, Felicia är 4513kg och 57.5 lång imorrn är hon 6 veckor!

    Har köpt hem Anna wahlgrens böcker "barnuppfostran" och "sova hela natten"
    Jag har aldrig gillat tanten då jag alltid tyckt hon är "brutal" kan man säga så?... men vissa saker har hon rätt om så det är spännande att läsa.
  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-03-04 14:27:01 följande:
    Ja jag vet att det är vanligt. Men det är så jobbigt att se hon så ängslig och må dåligt. Lilla snuttan! Febern håller i sig idag med så jag ger henne alvedon så hon ska må lite bättre. Var inte orolig. Det finns inget som säger att det är RS du har, säkert bara en vanlig förkylning! Du får försöka att låta bli att pussa på din lilla bara. Ojj vad fort din Felicia växer!! Bra jobbat bebis! Men du, att väga 4513 KG är väl att ta i *asg*
    Dumma dig!!! *sätter en snigel på ditt öga*
  • Cupcaken

    Är det fler bebisar än min bebis som har fått massa små plitor? sitter på kinder och nacke framförallt...
    Är det för chokolan {#lang_emotions_embarassed}som jag äter eller är det bebisens hormoner?

  • Cupcaken

    Tesan: Inte blev jag sne för det, söt!  Jo, hon har vuxit mkt för att ha vägt 2770

  • Cupcaken
    Peos Mamma skrev 2010-03-05 07:52:02 följande:
    Här har vi en tjej till med Plitor.....de dök upp ungefär samtidigt som bröstköttlarna svullnade av.....vet inte om det har nått samband...men om jag inte missförståt så är det hormonrelaterat bägge delarna!Ang ammning så kan jag säga att det verkar som om min mjölk börjar sina.....hon äter varannan timme men är inte helt nöj ändå....och på kvällen så måste jag ge ersättning efter sista målet....då äter hon ca 80 ml......villket BVC tyder på att hon är rejält hungrig.....skall ev ge ersättning efter nästsista målet oxå.....så att hon inte behöver så mycket på en gång....Nån annan som märkt skillnad på mjälkproduktionen?Kram
    Men hur mkt mjölk får du ut om du pumpar båda brösten? Får du ut allt när du pumpar? Mina bröst fylls fulla var 3e timme... efter ca 1-2 timmar är de bara halvfulla...vet detta då jag pumpar emellanåt.
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-03-08 08:48:59 följande:
    Hoppas ni haft en bra helg allesammans!Halleluja - inatt fick jag mina första 4 ½ sovtimmar i ett sträck sen urminnes tiden, såå skönt! Annars fortsätter Timon gärna att äta med 2 h mellanrum,,, han vill även ha mig som napp hela kvällarna så hoppas verkligen han snart upptäcker att det går att suga på vanlig napp också ... Vad fort veckorna går, på fredag är det 7 veckor sen vi blev "barnfamilj" på riktigt, intensiva men härliga veckor. Vissa dagar är man ju så trött så man knappt vet vad man heter men njuter ändå så mycket mer denna gång av att ha en liten bebis! Nu är vi sugna på att resa nånstans till varmare breddgrader, får se vart det bär av. Dags att skaffa pass till Timon!
    Hejs!! Fin fin helg här med gott väder

    Måste fråga ang. pass....Hur gör man då barnen är små? Får de tillfälliga pass och vad kostar det?
    Vi är oxå sååå sugna på att resa iväg
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden