Inlägg från: Cupcaken |Visa alla inlägg
  • Cupcaken

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Sitter och funderar här....
    Felicia ligger ju aldrig vaken för sig själv och är tyst. Är hon vaken så måste jag alltid aktivera henne genom att bära runt på henne eller sitta och sjunga, prata med henne annars gråter hon. Jag kan aldrig lämna henne ensam i babysitter utan att sitta bredvid så hon hör mig. Så om hon inte äter eller sover så är hon mest ledsen om vi inte är där och aktiverar henne. Har ni andra det också så? Att ni verkligen inte hinner med någonting förutom att mata och pyssla med bebisen?

  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-24 14:31:29 följande:
    Yepp precis så är det . Sen är Timon mer gnällig på kvällarna nu, stackars mannen som inte ser den goa bebisen så mycket... Började med sempers droppar nu i hopp om förbättring. Igår lyckades vi få honom att ha nappen i munnen 10 minuter, genast helt nöjd o glad, får fortsätta öva ikväll.
    Mmm jag övar också med nappen här för fullt.

    Jag har också tänkt på det, min sambo får oftast möta en olycklig bebis på kvällarna då han kommer hem, på ngt sätt är hon gladare förmiddagarna.

    Jag körde med sempers droppar i 4 dagar, tyckte inte det hade blivit bättre så jag slutade med dem, vilket jag ångrade efter 2 dagar, det hade blivit bättre med dropparna om jag jämförde då hon fick de och då inte fick de, så nu kör jag på droppar varje dag.

    När ni har varit iväg och handlat mat och varit en längre tid i affären, ca 1 timme, vad har ni på era bebisar för kläder? Låter ni de sitta i babyskyddet eller anv ni babybjörn?
    Ska till affären och storhandla sen, måste komma ut! Men jag vet inte hur jag ska klä henne, vi kommer åka bil till affären.
  • Cupcaken
    virre85 skrev 2010-02-24 09:20:44 följande:
    Elin kan sitta i sin babysitter rätt mycket och vara nöjd med det, eller ligga i soffan upp pallad med kudde bakom. I våran säng eller i hennes säng. Hon gråter rätt sällan nu, hon hade en period då hon grät på kvällarna men det har hon inte gjort på en vecka nu. Blir hon väldigt ledsen kan man lägga henne på skötbordet utan blöja, då blir hon glad. Ler och "pratar". Tror de e skönt =)
    Hahaha ja visst är det ngt med skötbordet!?? Felicia älskar att ligga där, där gråter hon aldrig
  • Cupcaken
    Mamma Tes skrev 2010-02-25 12:41:48 följande:
    Ja jag är så tacksam att det är bättre i alla fall! Jag vet inte om det är kolik längre då hon skriker. Så svårt att tyda om hon verkligen har ont eller om hon bara är fruktansvärt missnöjd med något. Ett som är säkert är i alla fall att skriket/gnället är annorlundare på dagen än på kvällen och det som är på kvällen är så mkt mindre än tidigare!  Hungrar efter våååååååår!!!!! Shoppade förresten lite åt Felicia idag för att hon varit så duktig under nålandet  Finns så mkt fint till dom små så jag skulle kunna shoppa ihjäl mig! Den butiken jag var i hade mest kläder från name it. Tycker dom har så fina kläder. Ett tips till er: kika in på name it´s hemsida. Har mycket kläder till utförsäljning nu. Och frakten är gratis om man handlar för över 600 annars 49 kr. www.nameit.com
    Oh!!

    Ska kika! Älskar att shoppa! Sett den söta jeansdressen som www.hm.se har fått in?
    Tänkte att den ska min sockertopp ha!
  • Cupcaken

    Tjopp jag igen!

    Måste bara fråga er när ni börjar med rutiner på era bebisar?

    Är lite inne på att börja strukturera upp dagarna lite här så Felicia får lite längre sammanhängande nattsömn ...imorrn är hon ju trots allt 5 veckor och idag äter hon och sover helt olika tider vilket rubbar mkt nattsömnen... {#lang_emotions_undecided}

  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-25 20:21:41 följande:
    Jag tänker inte alls på rutiner än, är bara så väldigt glad att bebisen mår bra, äter, växer, sover, är vaken. Så länge jag slipper flera timmars nattvak i ett sträck är det helt okej för mig. Vet av erfarenhet att det är väldigt svårt att få längre sammanhängande nattsömn, dottern sov 6 h i ett sträck först vid 1 års ålder när hon fick eget rum. Då hade vi även testat Anna Wahlgrens metod oxå - usch o fy men efter 3 dgr lärde hon sig somna själv. Barn som ammas sover ju generellt färre timmar i ett sträck så kanske blir det mer sömn när de börjar äta annat än mammasmjölk.  Berätta gärna hur du inför rutiner *nyfiken*.  
    Ska låta några dagar gå så vi kan se vad som blir bäst. ar varit duktig och skrivit ner hur dagarna ser ut.

    Igår vaknade snuttan kl 8 sen åt hon och somnade om.
    Vaknade igen runt kl 11, åt igen, matdags igen runt 15 tiden sen var hon vaken fram till kl 17 sen fick hon sova till kl 18.30 för sen väckte hennes mamma henne.
    Då åt hon igen och blev sen badad. Sen vid kl 20 var hon såååå trött men jag och sambon höll henne vaken till kl 21:45 sen gick det inte mer sen sov hon fram till kl 02:30.
    Ska försöka hålla henne vaken så hon somnar gott på kvällarna så jag och sambon får lite egen tid. Det var sååå underbart igår då hon somnade då kunde jag passa på att duscha, måla tånaglar, få fotmassage och bara mysa.

    Så förutom en jätteledsen bebis så såg det ut så här igår:

    vknar, mat 20min, skötning, somnar om.
    11:00 vaknar, ordentligt med mat, skötning.
    15:00 ordentligt med mat.
    17:00 sova
    18:30 ordentligt med mat, skötning, bada.
    21:45 sova.
    Inatt:
    02:30 mat 20min, skötning.
    06:00 mat, 20min sova
     Vad tror ni ser det någorlunda normalt ut? Tänkte sen när hon blir några veckor till att få bort måltiden som är 02:30 på ngt sätt.

    Läser en intressant bok om bebisens faser, står att nu i vecka 5-6 är det en stormig period och bebisen kan bli extra klängig. Sen vecka 7-9 ska det vara soltider då bebisen är gladare för att sen igen i vecka 10-12 gå in i ett åskväder igen och ännu mer kläng. Känns att det stämmer rätt bra här. Igår var Felicia utbytt, hon bara grät och grät då hon var vaken, försökte med allt, ngt som stillade henne ett tag var att lägga henne på mage i barnvagnen och vagga vagnen fram och tillbaka.  Iaf det var jobbigt igår hann inte med ngt alls.
  • Cupcaken

    Prata inte rökning!! Jag såå sugen, vi har precis ätit tacos här och jag har njuutit av en iskall öl! Jag drack aldrig öl innan, men nu, jisses vad gott det var!!!

    När jag går ut i framtiden så kommer jag ta mig en cigg, lätt!
    Jag längtar efter att få ta en cigg så jag spricker.... som Peos mamma sa, rödvin, sommar och en cigarett *drömmer mig bort* {#lang_emotions_kiss}  Men så länge jag helammar så kommer ju detta inte hända, så den som väntar på ngt gott

    Ha så jättetrevligt ute Virre!! Lite lätt avis här!

  • Cupcaken

    Ni som går ut, hur länge är ni ute?
    Bara jag som inte vågar lämna min bebis under "smekmånadstiden"?? {#lang_emotions_surprised} Vilket jag misstänker är de första 2 månaderna.
    Har varit iväg från sessan max 3-4 timmar åt gången, mer vågar jag inte.

  • Cupcaken
    Harelis skrev 2010-02-27 23:10:28 följande:
    ni som ammar hur sjutton vet man att de får i sig ok? lillkillen har varit otröstlig till och från ett antal dagar å man funderar på om han inte e mätt har ont i magen eller bara vill vara nära...han går ju upp så man kan tro att det är grädde i tuttarna så ja...nappen har vi testat å den tillfredsställer honom en liten stund men sen duger den inte å så får han tutten å e jättenöjd 5min sen håller det på så typ....e ju inte varje dag å kväll men varit så flera gånger man blir ju tokig... vill ju hjälpa stackarn när han e så missnöjd lilla hjärtat kan ju inte säga vad som är fel...
    Så är det här med, men det är rätt naturligt att bebisarna vill ha mer o mer och inte är helt nöjda, men de vill bara att mjölkproduktionen ska öka i brösten så de kan växa och bli större
    De ggr som Felicia inte varit helt nöjd med mjölkmängd har jag gett henne ersättning...detta har hänt på kvällar. Då är ju även bröstmjölken inte lika fet och hon står sig längre på nätterna då hon fått ersättning eller så har jag sparad bröstmjölk sen tidigare från dan. Hoppas du förstår vad jag skriver, är lite trött i bollen kan knapp få ihop det här
  • Cupcaken
    am76 skrev 2010-02-28 10:01:45 följande:
    samma här vissa kvällar - tror precis som cupcaken att de då ökar på mjölkproduktionen då helt enkelt. Jisses vad snabbt de små byter garderob - en vecka hade Timon storlek 50, nu har jag lagt undan 56 också. 62 är precis lagom. Har börjat önska mig 68:or av de som vill köpa nåt så vi hinner ha på plaggen mer än en gång.  
    Hahaha samma här, Felicia använder och strl 62 nu
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden