Inlägg från: Hundägare i Gbg |Visa alla inlägg
  • Hundägare i Gbg

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Hade visst missat att det blivit en ny tråd... Måste bara sprida mitt missnöje kring Storken lite.



    Vi hade ju beställt en mjuklift till barnvagnen som inte kom i tid. Jag beställde och betalade handpenning i november och den skulle finnas i butiken senast den 20 december. När jag kom den 29 december så finns ingen mjuklift för de har missat att beställa den. Lugnt säger jag, det är en månad kvar. Sen blev det ju inte så utan några dagar senare föddes Lova. Vi fick låna en mjuklift (av ett annat märke som inte riktigt passade) och de skulle höra av sig så fort liften kom. Idag ringde de och Daniel åkte in och hämtade den. Dels påstår de nu att den visst var beställd och det tar så lång tid (skitsnack, de har hela tiden innan pratat om hur snabb leverans det är), börjar jiddra om att vi redan blivit kompenserade genom att få låna en lift och börjar också prata om att det ändå varit så kallt så vi hade ändå inte velat vara ute! Som kompensation fick vi 150 kr i rabatt... Daniel kom hem arg som ett bi och här är ett föräldrapar som inte sätter sin fot på Storken på Nordenskjöldsgatan igen...
  • Hundägare i Gbg

    Stort grattis Stina!

  • Hundägare i Gbg

    Gratulerar Moonlight! Hoppas att allt är bra med hela familjen!

  • Hundägare i Gbg

    Mamma och pappa var här ikväll och bjöd på söndagmiddag. En god räksoppa till förrätt och rostbiff, ungsbakad potatis, svampsås, rotfruktsgratäng och en god sallad med bönor. Mmmm. Nu har Lova fått sitt schemalagda kvällsmål så det är läggdags. Nästa hålltid klockan 2. Ska bli skönt när det är hon som får styra när det är matdags istället för det här med väckarklocka mitt i natten. Imorgon får vi besök från BVC, får se om vi ändrar lite på rutinerna då. Lilltjejen vägde över 2900 idag enligt vår våg, en strålande viktuppgång!

  • Hundägare i Gbg
    Cupcaken skrev 2010-01-19 15:53:34 följande:
    Tänkte på detta med Latens fasen, det står på många ställen att den håller på upp till 20 timmar, stämmer det? Eller kan det vara så att man redan nu är i latensfasen då den upplevs så olika från person till person? Ska disskutera lite med han ikväll hur vi gör... fasen att detta mötet skulle komma nu   Jag vill ju inte heller sitta här på söndagen och oroa ihjäl mig över att "tänk om det sätter igång nu?" Snälla lillpiffan titta ut! Jag vill inte ha dig i magen mer nu
    Från första misstanke om att det var på G tills att Lova föddes gick det 10 timmar. Så, nej, det behöver inte ta lång tid. Värkarna började väl ungefär vid 19 för mig, vid 23.30 kom vi in till förlossningen och vid 03 föddes hon. Nu gick ju allt väldigt fort för mig men hur lång tid det tar varierar kan jag intyga...
  • Hundägare i Gbg
    Cupcaken skrev 2010-01-19 23:18:13 följande:
    ....ja det gör ju bara att jag ännu mindre vill släppa iväg sambon   Hur kändes dina värkar? Hade du haft mkt SD och förvärkar innan de riktiga satte igång, eller var det bara pang bom och massa värkar?
    Jag hade inte känt ett dugg innan. Sammandragningar hade jag väl haft, men inte som gjort ont. Funderade först på om det var förvärkar innan jag fattade att det var på riktigt, Värkarna var regelbundna redan från början och ökade i styrka för varje värk kändes det som. Men förloppet var ju anmärkningsvärt kort, särskilt för att vara förstföderska...
  • Hundägare i Gbg
    Cupcaken skrev 2010-01-21 10:26:53 följande:
    Sambon frågade, det är inte förvärkar? Åh om det är det då lär jag ju dö av värkarna så ont som dessa gör, usch jag vill även kräkas under värken, går ut i hela ryggen...ska lägga mig och vila en stund om det går.
    Oj så spännande. Det hjälper kanske inte så mycket men visst kan man ta alvedon? Det kanske tar udden av smärtan lite? Lycka till nu!
  • Hundägare i Gbg
    Peos Mamma skrev 2010-01-21 16:02:51 följande:
    Hej! En fråga till er som fått! Har er slemmis gått innan eller hur har det varit? Jag har inte haft en tillstymmelse till detta men funderar om det måste det eller hur det är? Kram
    En dryg vecka innan Lova föddes hade jag lite flytningar med mycket slem. Tänkte inte så mycket på det då eftersom jag bara var i v. 34-35 men med facit i hand så inser jag att det nog kan ha varit slemproppen om kom i bitar.
    Randen kom sent men går hela vägen upp på mig. Hoppas att den bleknar snart...
  • Hundägare i Gbg

    Man kan äta både ibuprofen (ipren, ibumetin) och paracetamol (alvedon, panodil). Amningen funkar här men gör ont. Jag har inte hysteriskt med mjölk men tillräckligt verkar det som. Vi fick också ge lite ersättning efter några dagar när hon fick gulsot men har slutat med det igen sen en vecka tillbaks. Nu sugen hon bra men har för tight grepp. Det ser jättebra ut med underläppen ut osv men bröstvårtan blir lite platt. Tror faktiskt att hon har för liten mun... Bröstvårtorna är ömma som bara den. Hoppas att det ordnar till sig snart, utdrivningsreflexen gör skitont! MEN hon får i sig det hon ska och det är ju det viktigaste. Men någon mysig stund är amningen inte just nu.

  • Hundägare i Gbg

    Det där med smärtstillande


    "Om man har mycket ont kan man tillfälligt ta smärtstillande läkemedel. Man kan ta mediciner som innehåller ibuprofen, till exempel Ibumetin och Ipren, eller paracetamol, till exempel Alvedon och Panodil. Man ska inte ta ibuprofen om man är överkänslig mot acetylsalicylsyra. Alla smärtstillande medel går över i modersmjölken, men det finns inget som tyder på att de skadar barnet. "
    Det står på Västra Götalandsregionens hemsida under amning. Det är kanske när man är gravid man ska hålla sig till paracetamol?
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden