Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    jmynt skrev 2010-07-24 15:58:22 följande:
    gud detta skit väder, jag vill bara sova, orkar inte ett dugg. Är det skit väder i hela landet eller bara här?

    måste fråga er en sak, jag har börjat svullna upp i händer o fötter, händerna domnarbort hela tiden och i dag kan jag knappt göra nåt med dem för att jag har så ont i lederna. Känner mig verkligen sjuk idag, har ont i huvudet och leder som verker ser stjärnor och är såååå trött, trodde att svullnaden skulle bli bättre när vermen la sig lite men det är värre än någonsin idag. Börjar bli lite orolig att nåt är fel, kan man få ont i ledena av att man samlar på sig vatten, min bm tyckte sist att jag till o med var svullen i ansiktet och min mamma håller med, men jag ser mest skillnad på händer oi fötter. Vad sjutton ska man göra, har till och med svärt att hålla i besticken när jag ska äta, om jag lägger mig o vilar blir det bara värre. Och de där jävla sd o mensverken, helt borta idag skönt på ett sätt men just nu så känns det som att jag kommer gå över tiden och behöva bli igpngsatt. Konstigt att man aldrig är nöjd.
    Hur har det gått, tyckte dina symptom lät lite alarmerande...
  • Happyme
    jmynt skrev 2010-07-25 12:56:59 följande:
    Har inte ringt in än, men det känns som att det skulle gå fortare att tala om vad som inte är fel än att dra allt krongel, idag har jag haft sådär jävla ont i magen igen som gallsten fast det släpper av emellen och kommer sen tillbaka. Stjärnorna kommer nästan bara om jag kollar åt sidorna utan att röra på huvet (alltså när jag bara vrider ögonen) Mitt blodtryck har varit bra hela tiden till och med lågt. Vi får väl se nu har jag tagit panodil och vilat så just nu känns allt bättre, huvudverken har vi hittat orsaken till, jag ligger o gnisslar tänder  på nätterna.

    Idag ska jag packa o städa husvagnen, samt sätta fast klädseln på dotterns vagn, kände att det var ett måste att tvätta den och av färgen på vattnet att döma var det helt rätt. Tänkte till och med försöka raka benen idag, jag tycker att det borde gå för förra veckan kunde jag ju måla tånaglarna.

    Hoppas ni andar får det lugnt och skönt, jag tror att jag avakter med att ringa in till fl, så får jag väl se hur jag mår imorgon.
    Men med de symptomen du beskriver och med magsmärtor skulle jag inte avvakta utan iaf ring o  prata med fl, förmodligen så är det som du skriver men jag skulle inte chansa när man har en liten i magen. Hoppas du kan få en tid o kolla ditt bltr och urin och att symptomen har en annan förklaring. Lycka till med benrakningen jag har precis inhandlat en epilator så jag ska slippa göra rakningsproceduren så ofta nu när det är så knöligt med jättemage som skymmer sikten. Det är ju inte skönt att epilera men en bra träning inför vad som ska komma haha.
  • Happyme
    060810 skrev 2010-07-26 22:13:24 följande:

    Jag har haft som en enda lång jävla sd hela dagen.. En mage hård som en kanonkula, en unge som sparkat så där lite lagom för att göra mig orolig pga det och en dag med aktivitet...
    Känner mig helt död och öm i magen nu när det släppt...
    Ska man ha det så eller är det något knas? Det är inte första gången jag har det så heller.. Funderade några gånger på att åka in men ångrade mig då jag inte vill ta med 2 barn till förlossningen direkt.. .p Hade blivit cirkus det.. :p
    Ibland hade jag så ont att jag fick stå o andas genom allt o sen kunde jag röra mig lite igen och så kom det så ont så jag fick andas igen.. men inget regelbundet vad jag vet i a f och nu har jag bara mina vanliga kvälls sd som inte gör direkt ont..


    Sådär har jag i perioder, kan inte ens vrida mig i soffan utan att magen blir stenhård. Jag hade ngr riktigt lugna o bra veckor där innan 30strecket sen hade jag fem dagar i v 30 som var exakt sådana som du beskriver. Magen hård hela tiden så man vågar inte röra sig. När jag sen var hos bm hade SF ökat flera cm så jag vet inte om den gjorde en spurt som orsakade retbarheten på nåt sätt. Jag har fått foglossning från hell. Helt hopplöst att sova, vaknar kl fyra och har skitont, kan inte ligga på sidan då krampar alla ryggmuskler, kan inte ligga på rygg då bebis trycker på aortan o jag blir illamående. Så jag sätter mig i soffa och sover sittandes sista tre timmarna innan jag ger upp. Det är så fiffigt att kroppen passar på att vila o sova nu innan det kommer en spädis och man inte kan sova ordentligt på typ fyra år ( ironi....)
    Min bebbe är en periodare som skrämmer ihjäl mig då o då, hon har dagar som hon nästan bara chillar och sen kommer dagar då hon rör sig varje vaken minut. Har kollat det två ggr men man kan ju inte ringa fl varje chilldag hon har, då skulle jag behöva åka in var tredje dag.....Hur slutar man oroa sig????
  • Happyme

    Ngn som vet hur PennyJenny har det? Hon har inte uppdaterat bloggen sen i förrgår så jag blev lite orolig, hon skriver ju annars varje dag?

  • Happyme

    Skrev igår o frågade hur hon har det men den kommentaren är inte "godkänd" än, jag bestämmer mig för att tro att hon har problem med internetuppkopplingen!

  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-07-28 09:37:08 följande:
    Själv är jag lite less idag. Igår lovades flöde två ggr i veckan pga min sons syrebrist/död i graviditeten. Jag har ju mitt hål i livmodern som ev kan påverka moderkakan. Igår gjordes flöde som var jättefint. Men idag verkar (samma) dr ha ändrat sig om flödet för det såg så bra ut :( Men HALLÅ!! Det kan ju hända nåt även om allt såg bra ut igår. Dessutom troddde hon inte att jag kan få värkar med mitt hål, vilket är fel. Jag fick ju det förra gången! Och då sprack livmodern! Sa även att jag har ju fått cerklage annars hade han fötts i v20. Då säger hon bara "Tror du?!". Dumma pucko, ja det hade han! Han var ju på väg ut och "min" dr som satte cerklaget sa att gör vi inte det har vi en bebis inom de närmaste dagarna.

    Känner mig frustrerad när dom inte lyssnar på mig, spricker min livmoder igen riskerar vi att dö båda två. Orkar snart inte med fler idioter som man ska behöva förklara allt för om och om igen som hela tiden har egna teorier om allt :(  Väntar sedan i förra veckan på att få min livmoder och tapp kontrollerad, hoppas få det idag... Just nu funkar ingenting här verkar det som.

    Kram på er.
    Tyvärr finns det rötägg överallt, tycker ändå att med dina erfarenheter i bagaget att det är onödiga kommentarer  och att de inte kostar på sig lite extra kontroller så inget händer verkar lite nonchalant. Du behöver absolut inte svara på den här frågan, jag har full förståelse om du tycker den blir för privat- men ditt fönster eller hål  i livmodern hur kommer det sig? Är det medfött och menar du att livmoderväggen är mkt tunn över ett parti?
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-07-28 14:04:41 följande:
    Detta är pga tidigare snitt. 

    Nu är jag orolig här :(  Har varit på ultraljud nu. Mitt cerklage har släppt och hänger bara på ena sidan numera. Finns inget som håller emot alls längre. Har återigen buktande hinnblåsa och om vattnet går blir det akutsnitt. Sååå... med lite otur kan vi bli föräldrar vilken sekund som helst, med lite mer tur kan det dröja ett par veckor till. Är så rädd att något ska hända, vill inte förlora min lille bebis.

    Hade ett ganska långt samtal med dr sen efteråt då jag är så uppskrämd om min förlossning, att vi båda kan dö inom några minuter om jag får värkar osv. Känns liiiite bättre nu men långt ifrån bra. Snitt vill de inte göra nu (vilket är förståeligt) utan de vill hålla honom inne så länge det bara går. Nu håller vi tummarna för att om något händer att de hinner med att  fixa detta så det slutar väl.


    Jag håller tankar och tummarna att bebis kan tänka sig att stanna så länge det bara går och vilken tur att dom tog tag i den där kontrollen!! Nu har dom dig under noga uppsikt så att det blir så bra det bara kan för dig o lilleman. {#emotions_dlg.flower}
  • Happyme
    jdsr79 skrev 2010-07-28 20:34:35 följande:
    En liten "prematur" har nu kommit till världen. Är så stolt o lycklig! Lyckades hålla honom inne iaf till 37+5. Kommer fortsätta kolla tråden. Lycka till ni andra. Kram
    Grattis!!
  • Happyme
    Noemi skrev 2010-07-30 16:07:21 följande:
    Hej Happyme!

    Nej, jag läser inte så ofta här, kollar in då och då när jag har tid... Vill ju se så att det går bra för alla! Vilken vecka är du i nu?

    Lily mår fint, växer som en raket. Och appropå att ha en lugn bebis i magen så kan jag bara säga att det är skönt med en lugn bebis när hon väl är född! Lily sov mycket i magen och hon sover mycket nu när hon väl är född också. Så jag får sova på natten förutom när jag ammar såklart men ändå! Och hon är även lugn och tillfreds på dagen. Otroligt skönt och en enorm skillnad mot min vilda son!

    Jag följer tråden en del men är lite dålig på att svara snabbt bara... Kram!
    Hej Noemi !!

    Kul att höra av dig, har saknat dig i tråden även om det är positivt att inte behöva hänga här om du förstår vad jag menar ..
    Så du har fått en bebistjej som gör allt i raketfart ?!  Var in o skrotade på din profil, tänkte kanske du hade smugit in en bild Vad skönt att ni har fått en nöjd tjej, speciellt när man har en vilding hemma. Jag hoppas ni kunnat njuta av sommaren även om jag förstår att det varit rätt hett o inte helt lätt att hålla en nyföding sval.

    Idag är det 32+0, jippi! Men jag säger att jag är i v 33, känns bättre så. Nu ska jag bara gå 3 fulla veckor till innan jag vågar ut o ta lite promenader o släppa på oron. Gjorde ett TUL o hon var då -0,7% men det var v 26, har fått för mig att hon kommer vara över genomsnittet innan detta är över men det är nog för att jag tycker magen är gigantisk och jag ligger över genomsnittet på SFkurvan. Fast jag vet att den kurvan inget säger om bebis storlek. Låg över med William också men han vägde ju bara 3140...men så kom han ju i v 35 också. Förhoppningsvis har jag en bra bakugn som gör att bebisarna blir färdiga ngn vecka i förtid o därför vill komma ut..man kan ju alltid hoppas. Har inte tagit ngr Briccisar på länge nu, har ibland väldiga förvärkar på natten men hittills har de släppt på en varm dusch så jag håller tummarna för att det ska fortsätta så tre veckor till.
    Senaste tappkollen var den mogen men efter ett akut VUL konstaterades den vara lång iaf, ca 4 cm ( för två veckor sedan) men jag är fortfarande sjukskriven vilket börjar kännas trist nu när man inte är lika skraj att vara upp o röra sig lite. Dagarna går långsamt när man väntar på ett litet troll

    Kram {#emotions_dlg.flower}
  • Happyme
    PennyJenny skrev 2010-07-31 09:47:52 följande:
    Hej tjejer

    Är det fler här inne som inte är så långt gångna ännu? Det känns som alla "gamlingar" (haha, ni fattar vad jag menar hoppas jag!)  här i tråden börjar komma upp i de lugna veckorna (sett ur rent veckomässigt perspektiv, annars förstår jag att det kan vara tungt).

    Är i v26+2 idag och har sedan igår haft mkt sd som även gör rätt ont :( Fick två injektioner bricanyl igår innan de la sig. Vi får se hur länge min hinnblåsa håller, jag hoppas på en vecka till iaf. Vill inte ha bebis nu!!
    Håll ut till v 28 Erling !! Kram
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar