Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    Skit oxo PennyJenny, kan de inte ta lite hänsyn till dina tidigare erfarenheter? Det i sig borde ju vara en anledning för att gå till spec mödravården. Hoppas det löser sig!

    Välkomna ni nya, även fast man helst inte vill se ngn ny här.....

    Har varit till specmvc idag för uppföljning av min sjukhusvistelse och proverna är återställda så allt är på rätt väg, lågt hb men det hör ju till, lite trassligt bara att magen inte vill ta emot järntabl. bara.
    Heltidssjukriven till mitten av juli, skönt. Tror inte det blir mer jobb för mig.
    Mina sd har ju varit lugna men ändå är tappen  blivit ngt kortare, dock forfarande på rätt sida . Dvs 3-4 cm. Cervix låg i mittimellanpos. mot tidigare helt tillbakalutad och man kunde få upp ett finger i livmodermunnen, jag är alltså inte öppen men ngt lite mjukare längst fram i mynningen.
    Den här infon gjorde ju mig lite ängslig  då jag ju inte ens haft sd. Men hon menade att det kan se ut så här för omföderskor i den här veckan ( är ju 25+2) utan att det betyder en prematur baby. Kan också vara så att det varit lite så tidigare men de inte sagt ngt för att oroa, på läkarintyget skrev hon ändå opåverkad cervix men jag ska ändå vila o inte lyfta tungt eller ta långa promenader.

    Så var det med det.

    Noemi så du snarkar också som en gris Hoppas förkylning släpper o ni kan njuta lite av allt mysigt som händer i stan!

    Önskar er en fin dag {#emotions_dlg.flower}

  • Happyme
    Noemi skrev 2010-06-15 13:35:32 följande:
    Happyme, ja jag har också hört att det är normalt för omföderskor att vara öppen för ett finger längst ner i tappen. Och det är bra att din tapp är normallång! Jag har för mig att min var ca 2 cm vid mätning i vecka 26-27. Men det är nog bra att du vilar så mycket du kan för säkerhets skull. Det verkar vara det absolut viktigaste i vår situation. Jag var ju faktiskt helt öppen 1 cm hela vägen in för snart 4 veckor sedan. Men med vila så stängde det sig igen och det finns ingen bebis i sikte ännu. Jag gissar att jag öppnade mig helt i samband med blödningen jag hade och att medicinerna plus vilan gjorde att allt lugnade sig och att jag stängde mig igen.

    Men jag har drabbats av förkylningen från helvetet. Har nu snart varit sjuk i två veckor och hade som första dag igår en ganska bra dag. Men sedan inatt blev jag mycket sämre så nu har jag varit hos doktorn och jag hade en hög sänka och fick därför penicillin. Så nu hoppas jag att det ska hinna verka och att jag ska bli starkare innan bebisen behagar att komma. Kan ni tänka er att jag är fullgången på fredag! Cool  Ingen prematurbebis igen för mig inte! Och ändå såg prognosen allt annat än god ut så det är ju fantastiskt! Jag ska bara försöka bli frisk nu.

    Ha en fin dag alla!
    Gissa om det där var skönt att läsa!! Ja inte om din förkylning från hell....utan om att det är normalt med att kunna få upp ett finger i mynningen på en omföderska! Har ju förstås funderat på det, alltid ska man ha nåt att tänka på. Har nästan inga sd alls just nu , jätteskönt. Försöker njuta av graviditeten nu

    Det låter som du åkte på ngn sekundär infektion med bakterier eftersom sänkan steg och du fick pc. Men vad bra att du kollade upp det och du hinner läka ut den innan du ska krysta bebis. Det är ju liksom rätt krävande i sig..utan att man ska ha en infektion i kroppen. Lite surt att du skulle bli så sjuk när du nu fick bonustid efter blödningseländet. Men har du fått rätt pc så borde du vara piggar tills på fredag då du är fullgången och kan fira!!

    Jag vågar mig på att åka till vårt lantställe på söndag för en 3,5 veckors vistelse där. Finns ju ett neo i Sundsvall ( där jag jobbat  haha) som tar emot från v 27 så det känns helt ok, eftersom jag inte tänker föda före v 34 Cool och då är tillbaka i storstan med råge!
  • Happyme

    Grattis till bebis Shee! O välkomen ni nya !

    PennyJenny att ligga pall i soffan flera veckor ger värken i kroppen med stort V. Vi är inte gjorda för att vara så inaktiva. Jag använde vetekudde och blötte handukar som jag körde tills de var hea i micron o sedan stoppade i en plastpåse, vips så hade jag billiga vetekroppar både till rygg höfter o mage som hade sd. Kör lite liggande gympa för att hålla igång cirkulationen, vi vill ju inte ha ngr proppar i benen :-/ Så gympa med armar o ben som om du var på en långflygning som räcker ngr veckor. Fint att du kan söka i Lund, de kan inte neka när man säker akut.

    Har en fråga som är helt off topic men hur mkr rör/rörde era bebisar på sig runt v 26?
    Min lilla groda imagen verkar ha sovdagar när jag får buffa lite på henne för att se att hon är ok.
    Vissa dagar kan jag dock känna av henne varannan timme, inga kullerbyttor men ändå så pass att jag känner att hon sträcker på sig lite. Gillar inte sovdagarna, hinner ju bli nervös, även om jag vet att hon måste sova för växa

    Men Noemi ( har en guddotter som heter Naomi som ursäkta om jag skriver fel ngn)  om man känner sig hängig brukar det iaf vara liiite lättare att vila ..än när man vilar i förebyggande menar jag. Jag har varit vårldssämst på att vila sista dagarna, vill fixa innan min syster kommer...men då är jag så trött att jag gråter när sambon bara tittar på mig när kl är åtta också. Rolig sambo man är just nu..

    Kram på er alla som kämpar {#emotions_dlg.flower}

  • Happyme

    ja som ni ser har klockan passerat 20 och jag är trött,heta  vetekroppar ..jo jag tackar Skrattande menade heta vetekuddar.

  • Happyme

    Flnt med tidigare tid Pennyjenny och jag skulle resonera som Tandvärk! Eller så resonerade jag när jag var i samma veckor som dig.
    3busfrön vad skönt att det så fint ut!

    kH1 min andra son föddes i v 35 och klarade sig finfint utan ngn hjälp alls, men då var han också stor för tiden, 3 kg. Vi fick gå direkt till BB utan att passera neo. I v 35 har de passerat det kritiska stadiet med lungproblemen, det är mest att de ska orka äta och hålla värmen-beroende på hur mkt hull de hunnit lägga på sig vill såga. Och så gulsoten då, naligt att de måste få lite ljusbehanding men det är en liten sak om man nu jämför med vad som kan krångla om de föds ännu tidigare.

  • Happyme

    Grattis Noemi till en fullgången graviditet!! Skål
    Håller tummarna nu för att sin förkylning släpper innan hon tittat ut!

    Jag har tid för TUL på tisdag, inte för att bebis eller min bebismage verkar liten men för att den lilla har haft en ganska läskigt lugn period senaste veckan. Läkaren tyckte det var bästa att kolla då hon misstänker att jag ev hade ngn infektion när jag var så dålig o låg inlagd. jaha, är det inte sd man ska oroa sig för så är det ngt annat. Jag vill ju NJUTA!

  • Happyme
    Noemi skrev 2010-06-22 10:05:34 följande:
    Happyme! Lycka till på TUL idag. Jag tror och hoppas att din bebis mår bra! Min är också väldigt lugn i magen, lite orande lugn tycker jag ofta. Tänkte be om en ctg i morgon när jag ska till bm. Svårt att veta hur lugnt som inte är normalt tycker jag.

    Min förkylning hänger fortfarande i. Penicillinet hjälpte inte och igår trodde kändes allt hopplöst. Har varit riktigt sjuk i snart tre veckor och det tär på humöret och orken. Vill ju kunna njuta den här sista tiden som gravid nu när faran är över för bebisen. Men jag ska inte klaga. Även om jag inte kommenterar så mycket just nu så läser jag vad ni skriver och håller tummarna för er alla som har det tufft!
    Tack för omtanken {#emotions_dlg.flower} Lilla fröken verkar må prima, väger 1 kilo , jippi, och ligger exakt mitt på normalkurvan för tiden. Eftersom jag flög ned från Sundsvall över dagen endast för denna kontroll så bad jag dem tänka till ordentligt om de ville komplettera med ngt ( läs: jag ville att de skulle kolla flödet i navelsträngen....) och de gjorde de och jag fick bästa värdet man kunde få.
    Hon ( fick det riktigt bekräftat idag) verkar bara vara av lugnt temprament, mina killar var vildar i magen så visst funderar man plus att jag var så risig där ett tag  o man nu efteråt börjar prata om att jag hade ngn infektion som ev skulle kunnat påverkat bebis. Då börjar ju hjärnspökena fara runt.

    Vilket strunt att du aldrig blir frisk! Du måste ju hinna återhämta dig innan er tjej kommer.
    Hade du hög snabbsänka ( CRP)? Tog de ngn odling? Viktigt att veta så du har rätt sorts antibiotika. Vanligast när inte antibiotika hjälper är ju att det är ett virus och sommarförkylningarna brukar kunna vara envisa Rynkar på näsan Antar att du har provat alla huskurer som man vågar som gravid vid det här laget. Jag kan bara skicka en styrkekram och hoppas att det ger sig snart.

    Jag kommenterar heller inte så mkt nu då vi är på landet och försöker ha våra laptops i avstängt läge Men jag läser också vad ni skriver och tittar in här lite då o då för att se hur det går med sd, förkylningar och bebisar.

    Ha det fint allihopa och vill önska er en sdfri midsommar {#emotions_dlg.flower}
  • Happyme
    Noemi skrev 2010-06-28 20:23:04 följande:
    Nu är hon här vår Lily! Hon kom som en raket och föddes på vardagsrumsgolvet igår kväll. Vi hade inte en chans att hinna in till sjukhuset (trots att vi bor mitt i centrala stockholm...). Men allt gick bra och hon mådde bra när hon kom. Efter några minuter kom ambulansen och packade sedan in oss för resa till sjukhuset. Skriver mer om förlossningen när jag kommit hem. Hon är en liten tjej, bara 2530 g och 46 cm lång född 38+2. Lycka, lycka, lycka är vad jag känner... och ganska ont i svanskotan efter den där raketfarten ut som hon hade
    Men oj vilken dramatik!!! Gattis till er lilla tjej !  ser framemot att höra hela storyn
    Lily är ett superfint namn, det heter min systers dotter och det är så vackert .

    Sköt om er allihopa nu ! Kram o grattis igen !
  • Happyme

    Hej alla tappra tjejer!

    Har kommit hem efter en lång semester på landet, har tittat in då o då men bara läst då vårt mobila bredband funkar sådär.

    PennyJenny vad stark du är!! Som ngn skrev så verkar du hålla humöret uppe trots allt du tvingas gå igenom. Känslomässig berg o dalbana tar så mkt energi o kraft. Jag skickar en extra styrkekram till dig och din lilla bebis i magen!!

    Noemi, vet inte om du läser här längre men jag läste din story och grät mitt i all dramatik, vilken historia att berätta för Lily när hon blir äldre

    Ni är många som kämpar så för era små med sängläge och massa mediciner, blir imponerad av er mentala styrka. Men som sagt vad har man för val, det enda man ser framför sig är den lillas bästa och då gör man vad som helst.
    Jag har haft ngr lugna veckor med sd för att få tillbaka dem med besked för en vecka sedan. Magen är superirritabel och blir stenhård vid minsta ansträngning, har avvaktat Bricanylen dock och klarat på på mestadels vila. Läkarbesök i veckan och då var tappen mjuk så jag blev skickad på VUL för att mäta den, den så sluten ut och mäter 4 cm så jag behöver inte ligga ned utan bebis ser ut att stanna ett tag till. Att den är mju kan bero på att det är min nr tre men jag är ordinerad Brianylen när sd kommer tätt. Går in i v 31 nu  och 34 är mitt sista stora mål sen är surfactantet på plats och då slutar jag oroa mig.

  • Happyme
    t0va skrev 2010-07-22 11:12:30 följande:
    Se till att få massa energi nu och du gör helt rätt i att inte ta det tunga sakerna :) 

    Min natt har varit rätt så lugn, och nu väntar jag bara på att klockan ska bli 14 och vi ska på UL så får vi se om bebis växt till sig. Vägde mig idag och jag har gått ner 1kg på 10 dagar, och 0.5kg sen förra TUL, känns ju inte så lovande. Men sambon lugnade mig med att bebisen ju faktiskt kan växa och bli större även om jag går ner i vikt, för bebis tar från mig.

    Känner mig mer nojig nu än i början, fast det kanske är för att det känns mer på riktigt nu.

    Hur går det för er andra som kämpar med era små?  
    Bebben suger ur dig det den behöver!! Jag låg inne med svåra magproblem i flera veckor, tom min levervärden steg pga av att min kropp inte fick i sig mat och jag gick ner 4 kg, detta var i v 22. I vecka 26 gjordes ett TUL och lilla fröken låg mitt på kurvan endast -0,7 %. Jag har ingen aptit alls nu i värmen så jag lever på hemgjorda smoothies som jag proppar full med vitaminer, använder vaniljyogurth som bas och proppar sen i bär och frukt och toppar med lite linfrön och ibland tömmer jag i en kapsel med fiskolja, det är mums både för dig o bebis!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar