• AsaLu

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej alla, nu har Skuttan valt att komma ut, kl 09.50 i går morse föddes en liten pigg tjej på 1919 g o 43 cm. Hon är så duktig, andas själv och hittills har allt gått toppen. Vi kommer väl att bli kvar ett antal veckor på Danderyd (fullt på KS Solna, är nog rätt glad för det nu).
    Åkte i alla fall in i lördags kväll för det gjorde lite ondare och då var jag öppen 3 cm. Det sattes dropp för att stoppa förlossningen, och det lugnade sig lite men sen på söndag morgon så drog det igång med en rasande fart, från 4 cm tills hon var ute tog det drygt 2 timmar, våldsamma värkar och ingen bedövning fick jag denna gång heller...
    Jag försvinner nog från denna tråd nu, önskar er alla lycka till och hoppas att det håller sig lugnt så länge som möjligt för er!!!

  • AsaLu

    Hmm hur lägger man in bilder här? Har försökt tidigare en gång men inte lyckats...

  • AsaLu

    Jag känner mig riktigt blåst, lyckas inte kopiera in bilden hit till tråden...  Så ni som vill se min lilla skatt får kika in på mitt galleri!
    Tyvärr rätt usla bilder, är svårt utan att slå en blixt rätt i ögonen på skuttan. vi glömde dessutom kameran när vi åkte in till förlossningen så de första bilderna är från i går kväll, alltså när hon var nästan 2 dygn. Hon heter för övrigt Nelly från och med idag!
    Vi mår alla bara bra, förutom min rygg som håller på att gå av efter 11 veckors sängläge och sen en förlossning på det. Så den där promenaden till Mörby centrum i går kanske inte var så bra...

  • AsaLu

    Hur i hela friden gör jag det då???? {#lang_emotions_undecided} Har ju skrivit att alla ska få se bilderna, trodde jag i alla fall...

  • AsaLu

    Pilea kan du prova nu, har ändrat till inloggade medlemmar.

  • AsaLu

    Kort rapport: Ja hon föddes v 32+4, andas helt själv utan hjälp el syrgas. De hade förberett cpap men den behövdes aldrig. Hjärtat kollades m ul idag och det såg bara bra ut o ductus var stängd.
    Hon får donatormjölk i sond och jag försöker att pumpa men än så länge bara mkt små droppar... Vill verkligen amma och hoppas att det ska fungera, det gick ju med sonen som var mkt tidigare, så det bör väl gå nu med, men jag ska inte stressa ihjäl mig.
    Jag gissar att vi blir kvar ca 3 veckor, men svårt att säga än så länge. de har ju bra system m hemsjukvård även här så jag gissar att det blir aktuellt senare.
    Som alla nyfödda lite ihopklämd o så, det är svårt att ta bilder inne på mörka salen, men jag uppdaterar eftersom med lite bättre (förhoppningsvis...) bilder.

  • AsaLu

    Måste bara få säga hur glad jag är att hon är född!!!
    Även om det är jobbigt att få igång kroppen igen så känner jag mig så oerhört lättad att hon är ute och att allt liggande är över. Längtar bara efter att få komma härifrån snart och åka hem med vårt lilla underverk. Hade glömt bort hur svårt det är att byta blöjor och hantera en så här liten plutt...

  • AsaLu
    elaisa skrev 2010-03-21 11:33:56 följande:
    Grattis Pilea, skönt m 34 fulla veckor!Gersemi, min mage är ett kapitel för sig... oftast väldigt långsam pga liggläget vilket då måste botas med laktipek, usch! Toabesöken blir lätt ångestfyllda vill ju inte trycka på heller, men sen om jag får smdr kan det bli en himla fart. Ursäkta - kanske inte så rolig info....Har fått två stora kassar fyllda av bebiskläder från grannen, det är som julafton! Men så himla små...min lillkille är ju 4år så de här pytteplaggen känns som dockkläder.
    Haha jag kan rapportera att det är härligt att kunna klämma som man vill igen... :-P
    Kan inte riktigt slita mig från tråden trots att jag inte hör hemma här längre!
  • AsaLu

    Mmm nu är det slut med snygga naglar för mig, så kort som jag kan stå ut med är det som gäller...

  • AsaLu

    Pilea: Hon sköter sig bara fint, vi hoppas att hon håller på att börja gå upp i vikt igen, har redan tappat de 10 % hon får. Just i eftermiddag lite gnälligt, för mkt mat tror jag, annars gör hon inte mycket väsen av sig. Sover typ 23,5 tim per dygn...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar