• AsaLu

    Vi som har prematura sammandragningar

    31+5
    Kollar på tv ungefär 14 timmar per dygn...
    Nej allvarligt, det är sega långa dagar, ser nästan fram emot sjukhusbesök o sånt, då händer det iaf något.
    På sjukhuset stickade jag en pippi-tröja till min 2-åring, är sååå stolt! Första stickningen på 15 år.

  • AsaLu

    Usch det låter jättejobbigt! Jag har inte haft så ont sista dagarna, men dock ganska täta sd även om jag vilar, i alla fal kvällstid. Har inte kunnat ställa mig upp utan att magen blivit stenhård, och det har hållit i sig tills jag jag lagt mig ner.
    Ibland är jag tveksam till vad som är sammandragningar och vad som är bäbis som spjärnar ut sig, har ju aldrig kommit så här långt i veckorna tidigare, så jag vet inte hur det ska kännas!
    Är extremt orolig att hon mår dåligt av sammandragningarna, det var ju så länge sen det kollades. Ska in på UL och spec mvc idag, ska verkligen försöka tigga till mig ett CTG, för jag kan inte slappna av annars.
    För övrigt firar jag 32 hela veckor idag!!!!

  • AsaLu

    Pilea: Ja det är nog samma känsla, skönt att höra att det troligtvis bara är Skuttan som växer. Det ska göras tillväxt-UL idag så det blir spännande.
    Man har ju bara alldeles för mycket tid att tänka o känna efter, så jag hittar på nya "diagnoser" hela tiden...

    Miss Saigon: Vilken vecka är du i? Det kan ju vara sammandragningar/förvärkar du känner men det behöver inte alls vara farligt, de flesta har det mer eller mindre framför allt under senare delen av grav. Att det gör ont som mensvärk skulle kunna vara ligamenten som sträcks när livmodern växer. Men jag är ingen expert, fråga alltid din barnmorska om du är osäker!!

  • AsaLu
    elaisa skrev 2010-03-10 09:54:38 följande:
    ja lite solbränna i mitt bleka ansikte skulle inte skada, jag ser verkligen inte pigg o fräsch ut...4cm utväxt så jag skulle behöva färga o klippa håret  men det får väl vänta.
    Har funderat på att boka en "hemfrisör", en sån som åker till pensionärer och såna som har svårt att ta sig ut, men har ingen aning om någon som är bra... Så det blir nog till att vänta och ta det som en belöning när detta är över!! Intressant är att jag aldrig har haft så här mkt av min egen hårfärg ute, det är mörkare än vad jag mindes, det är flera som har frågat om jag har färgat det mörkt!!! :-P
  • AsaLu

    Här i Järfälla har det varit strålande sol, jag har vågat mig ut på altanen jag med nu!
    Har varit på UL o spec-mvc o tappen är kort men stängd, o Skuttan verkar må bara bra. Viktskattningen sa 1885 g så jag är jättenöjd!
    Om 2 veckor tyckte de att jag kunde börja röra mig mer, gå lite promenader o så. Vet inte riktigt hur det ska gå till om det fortsätter så här, kan ju inte ens stå i två minuter...

    Usch hur bär ni er åt som är hemma ensamma med småttisar? Jag har inte lyft min lillkille på snart 3 månader...

  • AsaLu

    För mig har det lossnat bitar av slemproppen under i princip hela graviditeten... Men inget mer har hänt! :-P

  • AsaLu
    Pilea skrev 2010-03-11 10:39:17 följande:
    För 1 vecka sen var jag inte öppen, men hade en funneling på 1cm. Men har känt det där molet i flera dagar + att det nu lossnade massor med snorliknade gegga. Ska vara där kl.13 idag, tar med BB-väskan!
    Lycka till!!!
  • AsaLu
    tovemz skrev 2010-03-12 08:40:15 följande:
    hej,  Hoppar in här. Jag är sjukskriven på heltid pga av smärtsamma sammandragningar sedan jag var i vecka 20. Nu är jag i vecka 32. Var hos läkaren igår och livmodertappen hade börjat att mjukas upp lite. Blev livrädd att det nu ska börja öppna sig mer. Har fått stränga restriktioner att vila så mycket jag bara kan. Känns jobbigt eftersom jag inte har gjort mycket annat än att vila i flera månader nu.  Är det någon mer som har börjat öppna som det sedan gick tillbaka med, eller som har avstannat helt? Isåfall, hur länge har ni varit öppna och livmodertappen har varit opåverkad?
    Jag är idag i v 32+2 och låg inlagd mellan v 23 och 28, hade under tiden på sjukhuset en stor funnelling och det var bara stängt längst ner ca 1 cm.
    När jag skrevs ut i 28+0 var tappen utplånad och jag var 1 cm öppen om jag förstod läkaren rätt. Men på nästa koll v 30 var tappen helt plötsligt 1 cm igen. Så allt kan hända!!!
    I onsdags var den bara ca 4 mm men fortfarande bakåtriktad och läkaren tyckte det "såg stabilt ut"...
  • AsaLu

    Idag är det min tur att tro att det håller på att hända något. Har haft ont i ryggen sista dagarna och sammandragningarna har börjat att kännas ondare... Det kom även en bit slempropp med brunt blod i. Är det något man bör prata med förlossningen om?
    Håller tummarna att vi inte måste åka in i kväll, har ingen barnvakt just nu!!

  • AsaLu

    Var helt säker på igår att jag inte skulle klara helgen men idag känns det mycket bättre igen. Har ju haft mensvärk till och från ibland även när jag låg inlagd och det gjordes ju inget åt det. Samma med bruna slemmisen, de kollade på en nästan likadan flytning på sjukhuset och ingen lyfte ens på ögonbrynen åt det. Så jag avvaktar och om det inte blir mer så stannar jag iskallt hemma... :-P
    Ha en skön helg i solen!!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar