Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    jdsr79 skrev 2010-06-10 23:04:22 följande:
    Jag kopierade mitt inlägg :o) Iaf ni som har dessa jobbiga SD, är ni kvar på jobb eller har ni fått sjukskrivning? Vad krävs för att det ska bli sjukskrivning? Är det att tappen måste vara påverkad eller ngt annat? Kan man bli sjukskriven i andra fall än från jobb, som i mitt fall att jag kommer vara föräldraledig? Jag skulle vilja ha mer kött på benen, då min BM inte alltid är så lätt att kommunicera med Tomte 

    Ska bli spännande att se vad denna natt bjuder på, känner på mig att den blir lugn (märkligt nog). Om man åker in för kontroll, åker man till VC då? Det var så jag har uppfattat det.. eller? På sätt och vis hoppas jag att dessa obehagliga, regelbundna förvärkar sätter igång i natt med, så jag får "tummen ur" och verkligen ringer och ber om en koll. Annars har jag tid hos BM nästa vecka. Känns långt till dess :)

    Nåväl, hoppas vi alla får sova som prinsessor. See you tomorrow.
    Man åker til förlossningen för kontroll eller får träffa en läkare på MVC.
    Jag jobbar inte med mina sammandragningar utan har blivit sjukskriven.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Jag gör det jag kan men resten får maken och  grabbarna ta. Fast idag har jag röjt runt för annars så blir vi aldrig klara till grillfesten. Men nu är det bara golven kvar och de får maken ta ikväll.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    kg8 skrev 2010-06-11 19:07:34 följande:

    Hej igen,


    Jag har en fråga som jag hoppas på att någon vet svaret på


    När jag var hos min BM idag så frågade jag lite vad som skulle hända om bebisen kommer nu eller snart och hon svarade att det antagligen kommer att gå jättebra och att det är lungorna som är problemet, när jag frågade om kortisonsprutorna som jag fått, så var hon osäker på hur länge effekten av dom satt i? Jag förstår inte riktigt vad hon menade för jag trodde att när jag fått dom så gav dom lungorna en skjuts så att dom mognade snabbare och sen var det inte mer med det.


     Men på henne lät det som att när kortisonet gick ur kroppen så gick lungorna tillbaka på något sätt?


    Nån som vet hur det fungerar?


    Vilken vecka är du i nu?
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Kortinsonmognaden försvinner inte. Men allt beror på när barnet föds. Det är en enorm skillnad på att vara född i v.27+2 eller v.31+2


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    kg8 skrev 2010-06-11 19:18:45 följande:
    3 busfrön: Tack för ditt svar, jag är i vecka 33+1, jag har väl trott att lungmognaden är ganska bra så här sent, speciellt eftersom jag fått två sprutor även om det var i vecka 28 + något.
    1 Andningen: Det är möjligt att barnet behöver CPAP en mask som sitter på näsan och blåser ned ett konstant tryck i lungorna så att de inte faller ihop vid varje utandning under några timmar eller några dagar. En del barn behöver ingen hjälp alls.

    2 Cirkulationen: Kuvös behövs inte utan det räcker med en värmesäng för att kunna hålla värmen.
    Ofta men inte alltid behövs ett sockerdropp några dagar för att hålla blodsockret på en bra nivå tills barnet kan få i sig tillräckligt med mat.

    3 Nutritionen: Sugförmågan är inte helt utvecklad så barnet får en sond (liten plastslang) genom näsan ned till magen och får mat den vägen. Detta är det sätt som stör amningen minst. Då kan barnet konsentrera sig på att lära sig amma. Finns det gott om donerad bröstmjölk så ger man det till barnet innan mammans egen mjölkproduktion kommit igång. Annars så ger man prematur anpassad ersättning.

    I stort sett alla barn som föds före v.37 behöver ljusbehandlas för högt bilirubin.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    kg8 skrev 2010-06-11 19:53:24 följande:
    Oj tack, va bra info Va mycket du visste Känns så skönt att man kan få hjälp från folk som vet i sådana här trådar, det blir ju så mycket frågor som kommer upp hela tiden o man kan ju inte ringa barnmorskan så fort man undrar minsta lilla. Tur att ni och Google finns

    Som tur är så tror jag inte att bebisen kommer komma så mycket tidigare, jag hoppas jag har rätt. Livmodertappen var ju mjuk o så, men det kan den ju vara länge o att bebisen är fixerad har jag förstått att den kan vara länge innan förlossningen, att det inte har något samband.

    Ha en bra helg allihop!
    Jobbar med det när jag inte är sjukskriven Tar hand om små pytte bebisar hela nätterna.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Betapredsprutor ges oftast inte efter v. 32+0 då är lungorna så pass mogna att det går bra ändå. Dock brukar barnen behöva CPAP ett litet tag.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Vi har haft kalas här dag och det känns i magen nu att jag varit igång en massa under dagen.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    kg8 skrev 2010-06-12 21:39:06 följande:
    Hej igen, nu har jag pratat med förlossningen och ska upp på en kontroll, håll tummarna nu för mig. Jag tror absolut inte att det är förlossning på gång, jag har värkar med ca 3 minuters mellanrum som håller i sig ca 1 minut men dom gör liksom inte förlossningsont.
    Mer ont i rygg o höfter, som jag får anda mig igenom, men det är ju ingenting mot hur ont jag hade när jag faktiskt skulle föda barn!

    Hon som jag pratade med trodde absolut inte att det var vattnet som gått för när det hände så här tidigt så är det tydligen så mycket vatten att det är svårt att ta miste.

    Usch vad jag börjar bli trött på dessa turer fram o tillbaka till förlossningen, speciellt när man får höra att allt ser bra ut, fast det är klart det är ju inget kul att höra att det ser dåligt ut
    Men man känner sig så hysterisk som åker upp när inget har hänt.

    Hoppas bara att jag slipper stanna över natten, jag avskyr det!
    Håller tummarna för dig.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-06-12 23:30:09 följande:
    Ja, det peppar mig nåt enormt att jag hittat denna tråden! Annat var det för 11 år sen när jag väntade första barnet och låg från v15 (han föddes i v28 sen). Då hade jag bara ett par tummade Vänta Barn-tidningar med en ynka artikel om extremt tidiga prematurer att läsa!
     Har nästa kontroll den 23 juni... Känns långt dit :(

    .....................

    Ni är ju många som ätit Bricanyl här. Vilken vecka har ni fått dom utskrivna? Och har ni hört att det bara hjälper ca 4 veckor?? Jag har inte fått Bricanyl utskrivet men skulle gärna vilja ha det, men jag minns sedan tidigare att dr sa att det hjälpte bara i ca 4 veckor och därför ville man inte ge det för tidigt. Resonerar man så ännu?
    Jag åt bricanyl i 8 veckor så nog hjälper de längre och de hjälper längre om man inte tar de regelbundet.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar