Inlägg från: Sofiaochjonas |Visa alla inlägg
  • Sofiaochjonas

    Vi som har prematura sammandragningar

    mammaNena skrev 2010-03-22 16:49:13 följande:
    jag drog ut en tand men vädret är disigt med drivande regn. iof bra så snön försvinner Nu ska jag äntligen äta efter 2 timmars faste. tänk va man blir hungrig om man inte FÅR äta. magvärken fortsätter iaf, får väll se vart det slutar..
    Usch, jag har aldrig gjort det och hoppas jag slipper :/ Ja regn får det gärna bli, så snön försvinner. Vill inte ha massa snö när Liten tittar ut. Imorgon skulle det dock bli snökaos här IGEN, fy bubblan..
  • Sofiaochjonas

    Nu börjar jag noja om det verkligen är på G att hända något här alltså..fick nog en värk, eller en ENORMT ond förvärk när jag var ute med vovven nyss på långpromenad. Hela nedre delen av magen krampade sig, gjorde SVINont och det strålade ner i hela underlivet. Jag stod bara och stirrade, gjorde så fruktansvärt ont. Höll i sig i kanske 50 sekunder..Får se om det kommer fler eller om det stannade av vid den :/

  • Sofiaochjonas

    Nu har vår lilla tjej kommit till världen, i vecka 37+3! 22 mars kl 22 gick vattnet, värkade började straxt därefter. Körde själv till förlossningen med värkar för jag trodde vi skulle bli hemskickade igen, men när vi kom till förlossningen straxt efter 23, skrek jag av smärta. Då visade det sig att jag öppnat mig 8 (!!) cm redan. En timme senare var jag fullt öppen, 10 cm.

    Klockan 03,43, alltså bara några timmar senare, föddes lilla Cornelia. 3200 gram och 49 cm lång!

  • Sofiaochjonas

    Tack så mycket för era gratulationer!

    Japp, jag körde själv. Mannen har inte körkort, och jag tyckte ju det var onödigt att ta taxi när jag var stensäker på att vi skulle bli hemskickade igen. Räknade dock inte med att det skulle dra igång ännu mer i bilen, haha. Hade ju ingenting med oss ens, mer än blodgrupperingskortet..

    Självklart ska jag lägga upp bild, har i kameran men har inte lagt in några kort på datorn ännu ^^

  • Sofiaochjonas

    Hej tjejer. Sorry att jag inte lagt in bild, men nu har jag lagt in en bild på lilla C i galleriet. Vet dock inte hur jag kan lägga in den här så ni kan se direkt?

  • Sofiaochjonas
    aprilfamilj skrev 2010-03-31 18:42:30 följande:
    Gick bra idag. Är öppen 3 cm och hade 4 sd per 10 min. Pratade lite om bricanyl men både jag och läkaren tyckte att det kändes onödigt. Fick komma hem, och nu väntar vi bara på att det ska dra igång på riktigt!
    åh vad spännande=)
  • Sofiaochjonas
    Pilea skrev 2010-04-07 21:36:24 följande:
    Åh hoppas det händer något för dig!

    jag var ju öppen 8 cm när jag kom in, och då hade jag inte haft sådär fruktansvärt ont särskilt länge..10 minuter kanske när dom undersökte mig. Så det kan ju gå fort!
  • Sofiaochjonas
    mammaNena skrev 2010-04-30 11:01:04 följande:
    PÅ TISDAG!!!! Det blev dagen för igångsättning! såvida inget händer innan. läkaren gjorde en hinnsvepning och trodde mycket väl det kunde starta. hon sa tom att hon hade jouren på söndag, om vi kanske skulle ses då Va öppen 3 cm och va helt mogen. hon trodde att det bara va att ta hål på hinnorna så startar fl SÅ skönt att ha något att verkligen se fram emot och veta att det är slut på detta jobbiga där! Happyme: jag får oxå sånna där "stötar" på cervix. ont som tusan gör det!
    Vad sköööt för dig! =) Hoppas det startar spontant nu då, mycket roligare så ;=). Vilken vecka är du i
  • Sofiaochjonas
    mammaNena skrev 2010-04-30 12:00:33 följande:
    Men det är bra om det väntar till på söndag ( vilken delad känsla ändå, vill ju att det startar nu) men då åker mia på semester så vi har inte henne att "tänka på" inte fixa barnvakt osv.. Jag är i v 37+3 idag, så igångsättningen är i v 38+0. hon ville att det skulle vara minst v 38+0, så jag hade väll lite tur oxå att jag inte behövde vänta längre!
    isåfall får du ungfär som mig då, vecka 37+3 =) Det gick ju strålande.
  • Sofiaochjonas

    Hej tjejer! Jag är inte riktigt med i tråden längre, hade BF 10 april men fick min flicka i 37+3  =) Har funderat en del på en sak som ni kanske kan svara på..

    När jag blir gravid igen, kommer jag drabbas av samma komplikation då med? (prematura sammandragningar och förkortad och påverkad livmodertapp) Eller hur fungerar det, kan jag gå helt ut dessa problem nästa graviditet?

  • Sofiaochjonas
    TinaLi skrev 2010-06-04 11:52:25 följande:
    Det kan bli helt annorlunda med sd. Livmodertappen vet jag inte, men tror det också kan vara olika. Mina graviditeter har varit både lika och olika.
    Sd fick jag ungefär samtidigt även i min förra grav. Men jag har mått bättre i övrigt i den här grav. och sluppit bla. foglossning. Vilket känns underbart!
    Så det behöver inte alls bli lika nästa gång. Men är ju bättre man är beredd på det, för då blir man glad om man slipper
    Hoppas du och bebisen mår bra och har kommit in i livets rutiner!
    Ah okej.. Så det kan gå hur som helst då :) Vad skönt för dig att du mått bättre denna grav, det måste vara skönt!

    Ja bebisen mår fin fint, utvecklas för fullt som de små liven gör! :)
  • Sofiaochjonas
    arkeologitjejen skrev 2010-06-04 17:05:46 följande:

    Hej hej!
    Trist att flera är sjuka. Inte kul, fast jag har en teori om att man blir mer förkyld som gravid. Vet inte varför, men empiriska studier på mig själv visar att så är fallet.


    Sofiaochjonas: De sa till mig efter att Linnea fötts att det är 50-50. Antingen blir det som förra graviditeten, eller så blir det inte så. Enligt gyn har jag en väldigt lättretligt livmoder tydligen och det ger tex jobbig mensvärk och det gör det lättare att man får sammandragningar under graviditeten. Är lite extra effektiv alltså. Vet ju inte hur det är i ditt fall, eller varför det blev som det blev, men det enda jag kan säga är att minnena bleknar med tiden och det känns inte lika farligt när man ser tillbaka på det. Nu ligger jag här igen på min soffa och tycker synd om mig själv, men det behöver inte bli så säger de. Håll modet uppe!

    Jmynt: Gick det bra? Slapp du magsjukan?

    Noemi: Det gick jättebra idag. Var bara "lite" duktig flicka med svärmor. Dessutom drog hon och Linnea illa kvickt ut i solen på båttur över till Djurgården och gick på Junibacken samt hade picknick. De är inte hemma än. Heldag alltså. Så skönt att ha så härlig familj!

    Förresten hände något kul idag. Försäkringskassan ringde och sa att jag fått sjukpenningen beviljad och att pengarna redan var utbetalda. Känns underbart. De första 90 dagarna var visst beviljade och vi skulle ha fortsatt kontakt så jag fick direktnummer samt namn på min handläggare. Är så himlans glad för jag har varit så sjukt orolig! Vågade först inte ens skicka in papprena eftersom jag har vårdnadsbidrag och kommunen tog en evighet på sig att kolla om jag då har rätt att behålla det om jag fick sjukpenning. Fick klartecken och så postade jag allt i måndags och IDAG fick jag pengarna?! Hur effektivt är inte det??? Hurra!!!!

    Hoppas alla får en mysig helg. Vi ska grilla med min mammagrupp som jag träffade här på FL när jag väntade Linnea. Vi har hållit ihop i över två år nu. Jättekul. FL rockar i många avseenden och de andra struntar jag i.


    Tack! Jag får också jättemycket mensvärk när jag har mens, det kanske spelar in då? Varför det blev som det blev för mig vet ingen, jag blev skitchockad när jag fick reda på det i vecka 33 och tyckte jag hade haft en bra komplikationsfri grav.. =P

    Jag hoppas att du slipper dina besvär denna gång!
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar