• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    mammaNena skrev 2010-04-07 21:31:46 följande:
    ja men det är ju just det där, när vet man att det är på riktigt!?!
    Nä, skitsvårt! Har iofs varit väldigt lugnt på sammandragnings-fronten de senaste veckorna. Men idag har jag ju varit igång så mycket så det kanske inte är konstigt, kanske bara har överansträngt mig.
    Ringer nog förlossningen o rådfrågar! Samtidigt skulle jag kunna vara hemma ett bra tag till smärtmässigt, men sen tänker jag på barnvakt osv, inte så kul att ringa o väcka folk mitt i natten.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Nu åker vi in, återkommer när jag vet mer!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Nix, ingen bebbe än inte!


    Är öppen för ett finger som det så fint heter o hade kraftiga regelbundna värkar. Fick tillbringa natten på förlossningen eftersom de ville se vart det bar hän. Men eftersom jag inte öppnat mig mer fick jag åka hem o invänta att det drar igång på allvar. Blöder lite efter att läkaren var där o rotade o sammandragningarna blev sju resor värre efter det.
    Har knappt sovit en blund så ska nog vila lite.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    aprilfamilj skrev 2010-04-08 12:53:08 följande:
    Tråkigt att du inte öppnade dig mer! Hoppas det drar igång ordentligt nu! Ni får köra en snabbis
    Hi hi, ja, fast just nu gör det så sablars ont så jag är inte så sugen
    Läkaren sa att jag var öppen för ett finger, men att det gick att pressa in 2, men det var ju dumt tyckte han. 
    Har blivit undersökt 3 ggr på förlossningen så det kanske retade igång något, hoppas
    Men jag vet ärligt talat inte hur jag ska kunna bedöma när det är läge att åka in igen. Det gör ju redan superont + att det kommer regelbundet. Men som läkaren sa, om några dagar är jag fullgången så jag behöver inte åka in med "blåslampan" på, utan kan stanna hemma i godan ro tills jag verkligen inte står ut.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-04-09 08:02:23 följande:
    här är det jobbigt nu fick reda på i förrgår att min farmor är jätte dålig och inte har lång tid kvar, efter mååånga år med canser. Men vi skulle ändå vänta med och se vad CT röntgen sa igår. i går em kom beskedet. vi ska inte vänta oss månader, utan veckor snarare om vi har tur. Har aldrig haft speciellt bra kontakt med farmor, men hon är en mysig, för övrigt helt frisk och klar, liten tant. och ett dödsbesked är ju jobbigt i vilket fall. men iaf. vi va hemma hos mamma och åt pizza igår kväll. va hemma igen vid strax efter 19 och jag och mia tog ett varmt bad. När jag va färdig och precis kommit upp (inte det lättaste att komma upp längre!) så ringer det och olle svarar. jag märker direkt att det inte är något bra! viskar till honom, är det om farmor?? för jag trodde verkligen att stunden va kommen. Han skakar på huvudet och mimar tillbaka " din mormor" Då hade de precis ringt från äldreboendet hem till mamma och berättat att mormor är jätte dålig och de vet inte om hon klarar natten ens! bara palta på sig kläder igen och jag och mamma åkte ner till mormor. man vet ju inte när stunden är kommen... Det va en hemsk syn. jag har inte varit och hälsat på henne på länge nu iom att jag har legat på sjukan och legat i min säng. men det där va inte min mormor längre. Så idag består dagen av att hälsa på farmor (utan mia, då farmor är klar i huvudet och man vet inte vad barn säger, de är ju ärliga och mia vet att farmor är jätte sjuk. och farmor greppar alla halmstrån till att få fortsätta leva) Hälsa på mormor ( MED mia. mia frågade rakt ut igår om inte hon oxå kunde få hälsa på gammel mormor, efter jag berättat att hon va jätte sjuk och kanske skulle flyga upp till himmlen till gammel morfar och våran hund, ja så man får förklara det bäst. men mia vill verkligen träffa henne.) + att vi måste köpa present till ett barnkalas mia ska på i morgon... Och mitt i allt detta så har jag knappt sovit en blund. tankar som flyger runt. mycket SD, ja mest hela tiden, dock gör de flesta inte ont. men en molande värk har satt in både i ryggen och magen.  Och det droppar konstant ur höger bröst. !?! Så det skulle väll inte förvåna om jag helt plötsligt mitt i allt ska föda barn oxå, och faktiskt, jag har inte tid med det nu! om ni inte orkade läsa allt så är det helt ok. det va skönt att få skriva det iaf!
    Oj, va kämpigt du har nu, styrkekramar till dig!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag har fått någon konstig värk i magen, kan det vara ligamentsmärtor så här sent i graviditeten? Känns på samma sätt som det gjorde tidigt, att det hugger o gör ont i "snoddarna" Det onda kan komma fast jag sitter eller ligger helt still, men förvärras om jag rör mig hastigt. Inatt kunde jag inte vända mig om i sängen o nu imorse fick jag så där ont när jag bara satt i soffan.


    Ska till MVC senare idag, får höra med henne. Har ingen större lust att åka någonstans idag, vädret är skittrist.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-04-09 10:01:12 följande:
    Pilea, du säljer saker på Tradera. Jag har massor av killkläder som jag tänkt göra mig av med men hur tänker man med frakten när man sätter ett pris, väger du allt o använder du posten el Dhl, schenker? Vilket är det enklaste sättet att gå till väga?
    Jag brukar sätta rätt lågt utrop för att locka folk, fast det beror ju såklart på vad det är för kläder. Väger alltid plagget först o skriver ut priset för frakt. Posten har ju en portotabell på deras hemsida. Använder mig nästan bara av posten om inte köparen jättegärna vill göra på annat sätt.
    Ibland gör jag små paket, typ body+byxa+ strumpa o ibland fotar jag plagg för plagg.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    L0ved skrev 2010-04-09 10:13:05 följande:
    Är så trött på detta nu. Har haft molande värk (ungefär som mensvärk) i tre dagar nu och lite få sammandragningar. När jag går så känns det verkligen som att bebis kommer att trilla ut. Fattar inte hur länge det ska hålla på såhär? Jag vill ju ha bebis nu. Önskar någon kunde säga när bebisen kommer bara så man vet! Har ni andra med trist väder idag?
    Japp, grått o trist! 
    Håller med, nu får bebis komma snart! Har ingen större lust att gå med förvärkar o vara öppen i 3 veckor till. Det är bara 22 dagar kvar till BF, men iaf. 
    Har precis dammsugit lite igen
    Kan tänka mig att föda idag, känner mig riktigt pigg efter att ha sovit bra i min egna säng. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    fröken sol skrev 2010-04-09 10:32:08 följande:
    vi har fint väder här med. Har inte sovit mkt inatt, men lite nu på morgonen. Dom ringde visst från jobbet vid sju jag sov över det. de hade trott att jag skulle jobba och hade gett mig patienter (hörde dom prata på telefonsvararen...då dom ej la på) Lagom störigt att chefen ej informerat att jag inte kommer jobba mera. Jaja. idag ska jag försöka mig på att åka in till stan fika lite, lämna in regnbyxor som läcker (har varit på väg hela hösten men först kräktes jag hela tiden och nu sdr) och gå till VC. helenas83 ta hand om dig! pilea skickar alla mina sd och smärtor till dig så kanske ungen kommer ut
    Tack för det
    Nu har jag precis dammsugit på övervåningen också, får se om det hjälper
    Ska hoppa in i duschen, sen lunch o mvc.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    L0ved skrev 2010-04-09 10:51:09 följande:
    Tråkigt att det inte kan vara fint väder i alla fall. Jag har 24 dagar kvar tror jag! Dammsuga har jag med tänkt mig och torka golv. Allt för att det ska påfresta lite nu, hehe. Fördelen är ju att det blir ruskigt rent hemma =)
    Precis, har väl aldrig varit så dammfritt här hemma som nu
    Nä duschen var det ja!
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar