• Lana

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hellu! sorry att jag bara flummat iväg några dagar.tänker ofta på er här inne och hoppas ni mår så bra ni kan.ska skumma igenom de sista 15 sidorna jag missat så om jag missar något hoppas jag ni inte tar illa upp!
    Jisses här är man borta några dagar och tre guldklimpar hinner dimpa ut och aven lite tråkigheter.
    Här har det gått bättre ett tag fram tills idag.har haft konstanta hemska förvärkar from hell.hoppas de går över nu när jag lägger mig med 2 panodil och en bok.
    Måste försöka titta in oftare,så här mycket kan jag inte missa varje gång!

    Välkomna alla nya {#emotions_dlg.flower}

    puh; Super Grattis Skål Äntligen
    roligt att få läsa om er omtumlande resa.

    PennyJenny; mina SD började i v.14 denna gången och har hållt i sig.jag har varit på tapp koller varanann vecka sedan v.20 och den var i v.32 opåverkad.Nu är jag i v.35 och har haft några lite lugnare veckor men idag har de tagit snurr igen och gör bra ont.

    Giraffen, STORT grattis till lillebror ja härligt att han hann bli fullgången.

    bohman,beklagar sogen av dina pojkar och glädjen till dina 2 i livet.

    Fröken sol,Jätte Grattis till er ja det var inte illa vad snabbt det gick.skönt att allt gick bra

  • Lana

    demyra,det kan nog då ganska pang poff tror jag.latensfasen,några dagar kanske.
    fy va tröttsamt med så täta sd.lider med dig.

    jdsr,jag hade åkt in för en koll innan dottern blir ledig mm.och även tagit upp detta med bm.det är ju ett tag kvar til lditt bf men ändå inte så långt kvar tills det är Ok för bebis att komma.min läkare hade kommer på mig varannan vecka,ingen påverkan alls och skrev ut mig i v.32.så jag vet itne vad de komemr göra på sjukhuset.men kolal med dem.bättre att ha koll än at tdet kommer en lite prematur.

  • Lana
    jmynt,jag tror det är för att är "för aktiv".kroppen säger ifrån.finns det ingen som kan hjälpa dig? du får ge din sambo en känga så han fattar.för det är inte bra för dig.
    hopaps ni haf det bra i helgen och att du får vila mycket.är svärisarna med på noterna?

    kh1,trist att behöva legat på sjukhus men skönt att de fått stoppat det.du är ju snart i v.34+0 också
    Mina är också värre på natten och när jag ligger ner.

    schnappi,min mage blir lös och jag kan göra nr.2 många gånger på en dag då jag har mycket sd. Vilket i början oroade mig för ja tänkte nä nu händer ngt.men icke och jag äter järntabletter som eg gör mig SÅ hård.

    Pennyjenny,va skönt med bra tapp och att blir tagen på allvar.hoppas nu det får hålla sig lugnt om du får vara hemma.
    Jag får också sååå dåligt samvete av att bara ligga här.men han är väldigt bestämt på att jag ska det.han försöker förstå så gott han kan.det tog ett tag innan han fattade riktigt hur allvarligt allt kunde bli.men nu är ha nmed på noterna,även om han glömmer bort sig ibland

    bohman,du kommer att klara detta.Men förstår verkligen din oro.

    happyme.hejja va härligt med v.26 det går framåt och komemr gå jätte bra.

    jdsr79; jag hade "bara" mycket sd och blev sjukskriven.har inte haft någon påverkan av tappen alls,men har ett väldigt krävande jobb som uska i hemtjänsten därav misstänker jag sjukskrivningen.jag hade nog blivit sjuksriven från min mammaledighet jag hade i april om jag hade velat,men jag sa det var okay om jag tog mamma ledigheten istället och sedan HP.

    När är det man tillhör normalförlossningen?
  • Lana

    mariaomarcus,det är skitsvårt det där.tyvärr ahr jag inga större tips då min "fattade" av tjat och diverse diskussioner.Dock är han lat ibland och tycker "men varför kan inte du dammsuga?". jo för det funkar inte så.dock ahr jag dammsugit länge men de sista två veckorna vägrar min kropp.

    kh1, TROR att här i gbg får man nog inte de sprutorna efter v.34+0.men minns inte helt.

  • Lana

    mariaomarcus,ja prova det.det är ju för era allas bästa.ni vill inte ha en bebis nu och allt som tillkommer.och bebis vill inte komma ut nu och tänk vad mycket "problem" det blir då bebis ligger på neo,pendla mm.det är gott att slippa det.

  • Lana
    noemi,va härligt att du får hamna på det bb du vill

    giraffen, Grattis till nykomlingen underbart!!!!
    Vilken resa,det gick ju bra. dock trist med ett sådant bemötande av BM,då hade jag också åkt till ett annat ställe o mdet var möjligt.

    pennyjenny,nä jag har inga sådana tankar.dock har jag inga tankar på att bebis kommer alls.det räcker att kroppen påminner mig.skulle jag grunna (och jag är en grunnare ) så skulle jag gå under.i längtan,väntan och oro.
    Tips är om någon du känner ska till Gekås Ullared,där har de helt Ok prematurkläder till mycket bra priser.

    kh1, uj va läskigt. va skönt att allt gick bra där på sjukhuset och att du fick tabletter. det var alltså inte något vatten som "kommit ut" ? vad trodde de då? massa kiss??

    nähä jag kunde bara fetstila en,jaja några av er är i texten iaf

    Här tuggar det på som vanligt med massor sd och förverkar.sjukt jobbigt.dock inte jätte långt kvar och det är ju Ok att bebis kommer nu.dock vill jag inte det.är inte alls redo varken jag eller den

    Har ändå utmanat ödet och sått om alla mina jordgubbsplantor och hallonplantor i en ny fin låda.ska bli kul när de mumsiga bären kommer får se om dottern tycker det är lika kul som mamma att sprinag och vattna alla adgar det är sol
  • Lana

    honungsgatan,välkommen!
    det är olika vad som är Ok tror jag.men när det är fösta gången är det som du beskriver inte helt Ok vad jag har fattat.
    Fråga efter en koll för att du är orolig.kolla med dem vad rutinen där du bor är.

    mariaomarcus,hoppas allt var bra hos BM.
    hmm det är nog väldigt olika,jag hade massa sd med första.stoppades i v.33. blev igångsatt i v.38+2. med denna har jag MASSA mer sd men ingen bebis än är i v.35+4 så hoppet finns.dock var ja gbra nervös och gjorde mig lite redo runt v.33 IFALL

    3busfrön,samma för dig
    oj då det var inget bra ju.vad gav de dig för andra order? när skulle du komam in på koller mm?
    det där med mensvärk bakom blygdbenet känner jag väl igen,dock her jag ingen aning varför då bebis inte är fixerad eller ngt.
    stackare,itne en sådan dag till

    mariamamman,välkommen.! låter inte som en kul start pådet hela,hoppas det lugnar sig nu när UVI förhoppningsvis inte kommer tillbaka.


    Pennyjenny,fy va jobbigt att de inte lyssnar.det borde de göra.du ska ju känna dig lugn och trygg också,det kan ju annars göra allt värre.spec när du är där du är i grav och det är fler sd och växer mkt.
    Hejja va kul grattis!


    happyme,va skönt att det ser stabilt ut ändå

    jmynt,det är så äckligt att känna det.det gör jag ofta när jag får sd.har trott det kan påverka tappen men inte tom v.32 iaf.vet dock inte nu.men det låter lite skummt ditt tillstånd. man har ju hört att man tömmer tarmen och kan må så lite kort innan.dock tömmer jag tarmen ofta då bebis och (bajs) bråkar om platsen där nere

    noemi, hoppas du har frisknat till nu.ja jisses det är nära nu.jag har SÅ svårt att tänka mig att man är så nära.jag är ju 8 dagar efter dig och är fullgången 26/6.vilket känns helt sjukt

    turboplingen,välkommen.!

    shee; Jätte grattis hon var ju bara en dag från fullgången ju gick allt bra?

    tova,välkommen!

    kh1,ah va trist då.men du ligger väl inte så långt efter mig? tror det bara skillde någradagar,jag har bf 16/7. hoppas du kan få koppla av lite till iaf.vad sa de om att du öppnat dig lite innifrån?

    Bohman; Tänker på er och hoppas på det bästa.

    Läser att det är många som har haft kassa dagar.även jag idag.massa sd och konstigt tryck nedåt,änna som man vill hjälpa till att krysta. ska krypa ner med en bok nu ohc hoppas att det släpper.

  • Lana

    schnappi, ajaj inte kul :-/ den bör ha verkat inom 20 min.hoppas duschen hjälper.för mig tycker jag inte det,känns samma bara att det är lättare att koppla bort pga värmen.

  • Lana

    3busfrön,jag hopaps innerligt att de hjälper.

    schnappi,så känner jag med.det är goare i duschen än att vila.eller ja det gör bäst verkan så.

    kh1,ja det är ju bara hmm 12 dagar efter. jag är inte heller orolig längre.är bara8 dagar från fullgången nu,så det känns okay.
    Ja men att få om typ två-ter veckor är ju helt Ok för dig

    bohman, oj vilken kväll.skönt att allt "slutade" bra iaf.

    kavi,fy va trist :-/ men gott att du är tillbaka

    sataya,välkommen

  • Lana

    noemi,hejja kul att du äntligen är fullgången!

    tova,skönt att tabletterna hjälpte.

    kh1,va härligt att din BM sa så
    ang slemproppen så tycker jag inte du behöver oroa dig.det är väldigt mycket slempropp som ofta ska ut.så små bitar är nog ingen fara.men du är ju som jag rätt nära nu och om det börjas mjukas upp eller dyl så är det ju bra

    PennyJenny,vart bor du?

    Vi har varit i Malmö i helgen och tatt det lugnt. Dock har jag mått så strange,hela jag har mått annorlunda.i kroppen,sd allt har varit annorlunda.helt skummt. hoppas dock att det inte betyder något än,men from lördag nästa vecka så

  • Lana

    kh1,det får vi inte hoppas den gör ja de säger ju att den ka nse så olika ut men att det inte är något på G,men det KAN vara det.det var väl Fröken Sol? som jobbade på förlossningen och hon skrev om jag inte minns fel att de inte lägger så stor vikt i om proppen gått eller inte. rätta mig någon om jag har fel nu

    jmynt,men så gott att du fick sovit.det är ju så viktigt att få vila då kroppen behöver det.hoppas du får sova hela natten gott också.

    tova, hihi jag använder en krokodil krov kudde från IKEA mellan benen

    pennyjenny, ja jag gillar Malmö.allt finns så nära,jag bor i gbg skärgård och det är ju minst 40min om vi ska nån annan stans typ. Nä jag tänkte mest på när du skrev om när de stoppar förlossningar.det är som någon sa olika från sjukhus till sjukhus.De gånger jag ringde in till östra innan v.22+0 så sa de att det gör inget,inget alls.men det är ju toppen att du inte bor här då men jag tycker du borde ringa dem och fråga,just så du känner dig trygg.det kan j utrigga sd om man är orolig eller stressar.så ring till ditt sjukhus och fråga.hoppas jag ient skrämde dig ville ändå vara ärlig.

  • Lana

    Mischooo,Välkommen hit,beklagar ditt sena missfall :-/
    Va skönt de tar det på allvar denna gången och jag hoppas ditt pyre vil lstanna så länge som möjligt.
    Jag har dock inte haft någon påverkan på min tapp men mycket sd.kan försöka inge hopp då jag idag är i v.37.

  • Lana

    pennyjenny,ja och bara det är ju positivt.det hade jag med som ett mål,då den räknades som bebis istället.
    Åh va mysigt men synd det inte blir av :-/ vart skulle ni gjort köns UL?
    vi gjorde vårt 4d på emmaultraljudkliniken.

  • Lana

    pennyjenny, trist

    demyra, 1,nej det är inte "normalt" att magen är hår hela tiden vid promenad.men nån sd eller dyl är Ok.
    2,NEJ!
    3, de säger 3-4 per timma som förstföderska.sen iofs så har min läkare och BM sagt nu när jag väntar andra att min mängd sd är normalt och helt Ok,dock inte om de gör ont eller trycker på vilket mina har gjort. jag har ju haft minst 10 sd per timma sedan v.14.

  • Lana
    2små2stora skrev 2010-06-21 10:56:35 följande:
    Jag har aldrig haft en sammandragning som inte tryckt nedåt, alla mina börjar uppifrån och trycker sedan successivt nedåt.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Samma här,inte på samma sätt med första men nu är det alltis ett tryck i dem.

    jmynt,oj då,det KAN ju vara så att den har flyttat på sig.men klokt att inte fortsätta.
    jag har sedan i fredags känns mig annorlunda,inget jag kan sätta fingret ¨på me nallt är annorlunda,min sinnestämmning,sd, allt. och just som du skriver mycket mensvärk och det trycker på.även då ja gfår sd så är de på ngt sätt mer intensiva.jätte svårt att förklara,em nannorlunda känner jag mig iaf.

    mariamamman,jag har gått själv på alla mian koller utan det första VUL och UL och TUL.
    men om du är skiträdd så be sambon gå med,eller någon annan trygg person.även om den är opåverkad är det skönt att inte vara ensam.
  • Lana

    Demyra,hihi ja ibland fattar de inte riktigt hur ont det gör
    jag blir akutnödig vid mycket sd.då jag äter järntabletter så blir det inte alltid diaree men jag har varit med nr 2 flera ggr om dagen denna grav.trots niferex,förra gången fick jag tvinga ut det typ,även fast ja ghade mycekt sd men inte på detta sätt jag har nu.

    mischoo,va himla otur du har haft.Hoppas verkligen att denna får stanna. kramar till dig!

    mair80; lycka till idag.!

    mariamamma,va gott att det stor stilla där inne sen sist.är en lättnad.

    noemi,va tröttsamt att den aldrig ger med sig då. hade ju underlättat om den var borta innan bebis vill komma hur går det för dig? med sd och allt?

    pennyjenny,ja det är konstigt det där.men detär väl lite som med TUL att det ska ta med en nypa salt.det är nog svårt att mäta korrekt.dock jobbigt när det är en så viktig mätning.hoppas du får en duktig läkare idag.

    Kan slemproppen släppa även om man inte har öppnat sig? alltså vad gör att den släpper och hur kommer den ut om det inte är lite öppet?

  • Lana
    PennyJenny, Tänker på er! Va skönt att du får börja röra på dig igen.

    Noemi; Jätte grattis till eran raket tjej
    En liten skrutta ni fick då!
    bohman,vilken härlig mage du har

    isala,välkommen!

    T0va,härligt att du kan rapporteta lite från pennyjenny,väldigt snällt.
    hihi så elak du är med din sambo ja alltså risken med att ha mkt sd innan är ju attdet väldigt fort.det kan det ju göra ändå men ja

    soder, detta är mitt andra barn och enligt läkaren är det okay att ha ca 10/h för det har ja gahft från v.14 och hon säger det är normalt!?men det brukar nog sägas en 4-5 per timma.

    Tänkte bara berätta lite varför jag varit lite frånvarande,IGEN
    Började i torsdags med molvärk i ryggen hela dagen och regelbundna förverkar hela kvällen och natten,samma på fredagen och lördagen,dock gjorde de bra ont på lördag kväll/natt. vaknade på söndagen av att jag bara hade regelbundna onda förvärkar.eller ja vakande och vaknade,jag hade inte sovit många stunder de nätterna alls. på måndagen ringde jag in pga konstant värk i magen och massa förvärkar.fick komma in gjorde ctg och tapp koll.hade 2cm kvar på tappen men regebundna förvärkar. fick morfin och sobril för att sova,funkade inte hade ont hela natten och sov inte många stunder.
    fick åka hem med en klapp på axeln och "du får försöka vila hemma".Okay lättare sagt än gjort.fick vilat gott inatt iaf och korppen känns bra fast jag är sjukt trött. dagen idag fortsätter med regelbundna onda förvärkar och mängder slempropp.
    Så sär är min story
    Så jag är väligt off och ja vill vara själv,Mikael är hemam idag och jag hoppas det är bättre imorgon så han kan gå och jobba.
    Jo vi gjorde TUL också och vi får nog en ltien till,det hade vi iofs räknat med.men den väger ca 2,6kg igår i v.37+2.

    hur länge ska man få gå med regelbundna förvärkar? jag har inte sovit "bra" på 5 nätter.hur ska man orka med vardagen....
    ska försöka få tag på min BM och se vad hon säger.

    Hoppas ni har det bra i värmen
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar