• AsaLu

    Vi som har prematura sammandragningar

    elaisa: Jaha, jag fick ju mina sprutor redan i v 22+6, måste fråga om det när jag ska in på onsdag, fick uppfattningen att de räckte i många fler veckor...?
    Går du på KS Solna eller annan mottagning?

  • AsaLu

    3flickor: har varit i precis samma sits som du, kom in v 22+6 med mkt sammandragningar o låg sedan på KS Solna C 23 (samma rum...?) i mer än 5 veckor. Fick åka hem i v 28+0 och har nu varit hemma i snart 2 veckor. I början var jag precis som jag förstår att du är, helt panikslagen och gick på både lugnande och sömntabletter, men på något konstigt vis har timmarna och dagarna och veckorna gått och i morgon är jag 30+0.
    Apropå sömntabletter är det klart det är bäst om man slipper, men jag testade ett par olika och det jag mådde bäst av var en "insomningstablett" som heter Nitrazepam (osäker på stavning), fick ingen konstig känsla av dem som av andra tabletter.

    Så även om det känns tungt och ibland helt kolsvart, ge inte upp!!! Kramar

  • AsaLu

    3Flickor: Grattis till v 24, framsteg i alla fall! Håller verkligen tummarna för dig! Har du fler barn hemma som du måste vara ifrån nu? Det tyckte jag nästan var det jobbigaste men sonen fick komma o hälsa på efter ett tag, det hjälpte verkligen.

    Var för övrigt på koll på KS i dag, cervix var faktiskt stängd ca 8 mm nertill (funnelling uppifrån dock med hinnor som hänger ner och bäbisens huvud som trycker...), alltså nästan bättre läge än förra kollen för 2 v sedan

    Tillväxten var ok, -8% från att förra mätningen ligga precis på kurvan, men de lät inte oroade så jag får vara nöjd med det!

    Ni andra, har ni vågat köpa säng o sånt i v 30 eller betyder det otur...??????

  • AsaLu

    Pilea: Jo har kvar säng o vagn o allt men använder det fortfarande till 2-åringen...
    Har funderat väldigt mycket mellan att köpa en "bedside crib" till nytillskottet, eller låta killen få en växasäng, vet inte vad som är bäst. Några tips någon??
    Samma fråga om syskonvagn, när det är 2 år mellan, har man mkt användning för det?
    Frågor som kanske inte hör hemma i denna tråd men kanske någon som har kloka idéer...

  • AsaLu

    3Flickor: har du frågat om dina tjejer får komma o hälsa på? Till mig sa de först att det var besöksförbud sen efter ett tag fick jag ta dit både familj o vänner, någon i taget.
    Förstår att det känns kritiskt och jätteläskigt, men man får försöka lita på att man är i så goda händer som det bara går!!

  • AsaLu

    Orkar inte en dag till, vill föda NU!!!! {#lang_emotions_yell}

  • AsaLu

    Ja på KS sa de att de stoppar fram till 33+6 men inte längre som princip.

  • AsaLu

    WPmamman: Jag tycker det låter jättekonstigt att de hänvisar dig till mottagning dagtid bara, det känns som så långa sd och dessutom blodiga flytningar låter som om det borde kollas snarast!

    Sen har jag en fråga till alla er andra, har ni blivit ordentligt kollade för GBS? Vilka tester har de gjort o hur ofta?
    Jag har fått lämna urinodlingar med jämna mellanrum men har blivit nojig för att man borde ha gjort vaginalodling också? Är det helt säkert att man hittar ev smitta bara i urinen?

  • AsaLu

    man blir lite skral bara när man börjar läsa om gbs...

  • AsaLu

    Mamma gul: jättegrattis, rapportera gärna lite mer om din lilla prinsessa!

    Cherrybabe 71: Vilken typ av prover tog de på dig för att konstatera GBS???

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar