Inlägg från: Happyme |Visa alla inlägg
  • Happyme

    Vi som har prematura sammandragningar

    fröken sol skrev 2010-05-13 12:28:36 följande:
    galet att vara över v 34+0. att vakna av sdr och tänka, jaja strunt samma de får vara där om de vill. Ett nytt lugn har infunnit sig i min kropp väldigt skönt! Nu går jag väl till 42+6 eller ngt liknande...haha hur har ni det?
    Längtar tills man kommer dit, när man kan tänka att jag gör det jag vill trots sd för kommer bebis är det helt ok!
    Jag sniglar mig fram till v 23 som är det första lilla sköra målstrecket. Men har jobbat på neo själv flera år och vet att en v 23 vill jag absolut inte ha, men att det bara finns en liten chans för bebi efter det känns pyttelite bättre.
     
    Tänker som du, kommer gå till v 42 och få en 5,5 kilos bara för det !  Sambon vägde 5,5 och var 58 när han föddes.....
  • Happyme

    Grattis till att ni är flera som uppnått era målveckor nu!! Blir så glad och peppad att allt ska fint även för vår lilla knodd

    Puh , det skulle ju vara lite lustigt om det ska krävas en igångsättning efter att ha blivit stoppad! Lilla bebin kanske surnade till på att inte få komma ut när han ville så h*n ämnas på er nu

    Noemi jag har inte jobbat på SÖS neo utan på annan ort innan jag fyttade till Stockholm. Tanken var att jag skulle fortsätta på KS neo men efter sex veckor där och ngr smärre trevliga upplevelser ( små sjuka barn som var döende och mammor som låg på annat sjukhus och inte hann få träffa sina små ) ville jag prova annan verksamhet. Men neobarnen finns alltid i mitt hjärta. Så då ska du föda på SÖS?
    Hoppas jag får höra bra saker sen och kan känna mig trygg

    Åt svärmors hemlagade soppa stenad med alla former av lök i går, gissa om jag fick kolik?? Bev superdålig och trodde jag skulle få åka in pga av smärtan!! Låg i famnen på min sambo och profylaxandades o grät om vartannat  ( kan skratta åt det idag) men det tog 12 timmar innan det var över! Ingen sd triggades igång iaf o lillen passade på att sparka lite extra på mina onda tarmar
    Så löksoppa till gravida rekommenderas INTE.

    Verkar som det är lugnt med sd i tråden iaf, toppen!!

  • Happyme

    Välkommen Kavi81

    Precis som du skrev så väntar jag på att gå in i v 23 , mitt första lilla mål. Är i v 22 nu så nästa helg ska vi fira med att åka o titta på barnvagn!
    Jag har hittills ingen påverkan på cervix men är heltidssjukskr. till v 25 pga av sd som började bli riktigt besvärliga i v 18 ( men funnits av o till sen v 13).
    Klart du kommer fixa er lilla bebbe också! Det är en tuff och orolig resa som tyvärr tar bort lite av njutningen ( det är blir mina trea och sista) av den här graviditetn men stanna i tråden och jag hoppas det kan ge dig hopp att läsa om de som fixat hela resan.
     Jag tycker också det är skönt att få "mentalt" stöd här  för den biten har varit tung och svår för andra att förstå. När de upptäckte att du var öppen 4 cm var det vid första kollen eller hade du haft mkt onda sd eller visste du att tappen var påverkad redan innan?
    Jag är mkt snål med Bricnyl och genom att vila och vila har jag inte behövt ta ngn nu på en hel vecka!

    Noemi vad skönt att höra om SÖS Hoppas du kan få föda på Södra BB! Ja lokalerna är inte det viktigaste utan bemötandet och kompetensen som du säger.
    I helgen provade jag på att vara inlagd i Västervik :-/ Mitt magonda blev värre dagen efter och tillslut grät och kröp i sängen pga smärta och då stuvade min sambo in mig i bilen och åkte till akuten. Fick ett jättesnabbt och bra omhändertagande, först till förlossningen för ultraljud (bebis och placenta ua) sen till kirurgen där de misstänkte gallsten som fastnat och började prata operation. Gissa om jag grät!! Men efter ett dygn med dropp, diverse blodprover och ul så fick jag åka hem, pust. Stenarna kunde de inte se och jag börjar tro att jag fått akut gastrit efter all oro jag burit omkring på senaste veckorna, det bev säkert omedvetet värre när vi var hos svärisarna som bor långt från storstadens sjukvård... nu mår magen bättre men Västervik får 4 av 5 möjliga stetoskop Och jag lär inte lämna Sthlm förrän efter v 28!

    Kan man själv ringa och boka tid på specmödravården på SÖS för en cervixkoll från 22+0? Har haft en hel del mensvärk sista veckan och tycker det känns obehagligt men på MVC har de ju bara tillgång till "manuell" kontroll. Vill gärna mäta så man ser ev påverkan från livmodersidan också.

  • Happyme
    Mia386 skrev 2010-05-17 16:44:03 följande:
    Inte någon som vill vara snäll och svara på min fråga..?
     Tror inte jag har kompetensen att svara på det :-/
    Men kan det vara så att skillnaden består i att de prematura sd är mer regelbundna smärtsamma och riskerar att påverka cervix alt att de påverkar cervix och på det sättet kan leda till prematur förlossning?
  • Happyme

    Ja varför ska man ha ont i onödan Frk sol? Det räcker väl med det man går igenom när de väl ska ut! Skönt att det lade sig och bebin hinner lägga på sig ngr gram till !

    Noemi tack för svar ang specmödrav. Nej jag är forfarande dålig, SÖS hela natten inatt och jag verkar ha ett magsår som dessutom kanske blöder. Fruktansvärt smärtsamt, jag bad dem söva mig inatt för att jag skull få en paus!! Blev erbjuden inläggning med Morfin men vågar inte riskera min lillgroda så jag äter allt annat jag får, Omeprazol, Xylocain, Alvedon och Novaluzid. Vardagsrummet ser ut som ett äldreboende snart.
    Mitt hb har sjunkit snabbt på ngr dar. Jag är ju 21+3 i dag men min bm skulle ringa specvmv idag för att se om de kan göra ett undantag med ngr dagar och ta emot mig för kontroller pga mitt hb som rasat och ngn som vågar hålla i min medicinering, kirurgerna blir rädda att dosera när man är gravid. Herregud, när ska man få njuta av sin graviditet??
    Vet inte om det är all oro pga sd som utlöst det hela men det är nog en stor anledning.

    Jag skulle definitivt be om ett VUL Noemi så jag fick svar på mina frågor, annars går man omkring hemma och tänker bättre att ha fakta på bordet så du vet hur mkt du behöver vila!

  • Happyme

    Hemma igen efter tre dygn på SÖS gynavd ( passerade precis 22+0 när jag blev utskriven). Ursäkta men fy fan vilken vecka! Länge sedan jag haft sådan smärta, senast var nog min yngstas förlossning för 14 år sedan. Så läser jag om Noemi som ligger på avd dit jag skulle ha flyttats om jag inte fått gått hem. En styrkekram Noemi! Jag håller tummar o tår att din lilla plupp mår bra i magen ett litet tag till och att ni får plats på den neo du villa vara på. Är det KS eller SÖS som du vill ha plats på?

    PuH84 jag har haft fruktansvärda busmärtor i ett band under revbenen, speciellt kväll och natt. Fick tillslut inte i mig ngt att att dricka ens, mat har jag inte ätit på en vecka bara lite fil. Efter att de uteslutit att det var ngt vajsing med graviditeten, bltr, ul, urinprov, blodprover etc så las jag in när jag höll på riva ner färgen på väggarna på akuten av smärta. Fick morfinpreparat som också är kramplösande och kom till himlen. Efter en vecka utan mat, ont mer el mindre dygnet runt, utan sömn ( vaknat varannan timme och suttit i soffan) , Losecbeh utan effekt så fick jag sova i 14 timmar, gissa om jag var slut.
    Efter ett ul där gallproblem uteslutis så kom jag inte undan en gastroskopi from hell. Smärtan har kommit efter intag av mat eller dryck och de ville utesluta malignitet och stort sår. Gravid= inget lugnande. Ni som har gjort en sån undersökning vet hur det är, lägg till att jag var i dåligt skick med kraftiga gravidkräkreflexer......
    Inget utslag på ngt.

    Jag började lägga pussel och berättade för läkaren hur försiktig jag varit med att röra på mig med tanke på sd och att jag den senste mån inte rört mig alls. Uppkörd och luftspänd mage tillsammans med smärtor= irriterad colon eller gravutlöst IBS.
    Jag lider med all dem som har detta för jämnan, mkt plågsamt. Nu är jag hemma med ett Skalman liknande mat o sov schema och lite promenader och fibrer på schemat.
    Cervix 4.5 cm så jag får ta lite prommisar i sakta mak.
    PuH kan du ha fått ngt liknande? Läkaren sa att alla mina tarmar är ju upptrycka mot epigastret och ligger som ett band under revbenen. Gravhormonerna slappar ju av all glatt muskulatur ( tarmar) dessutom är vi ju ganska stilla.

    Ursäkta för långt egoinlägg :-/
    Hoppas snart vi får höra av Noemi igen!

  • Happyme

    Åh vilka kämpar du o din lilla dotter är Noemi ! Ni håller nog ut i ngr dar till och kanske hinner till v 34 Kram!

    Puh84 inga kräkningar men varit nära, mkt illamående. Ursäkta alla känsliga men ja recerbaj och omväxlande hård. Nej hellre föder jag barn utan smärtis än detta!
    Det kan ju vara virusutlöst tarmelände som ger samma symptom och sitter i ett tag med tanke på dina kräkningar men annars är hö sida under revbenen platsen för gallan ffa- som kan ge krampsmärtor. Som gravida är vi i högriskzonen för stenar. Men din klåda kan också vara ett tecken på att levern är delaktig och galla o lever hänger ju ihop. Jag fick hepatos i v 32 med min andra son, klådan kom plötsligt och var hemsk. Den brukar sitta mest i händer och under fötter.

    Ring på måndag och be om en tid bums!

  • Happyme

    Hej vänner, ska läsa lite i tråden ikväll och tyvärr Noemi är jag inte på en trevlig plats utan dator utan på antenatalen på SÖS sen i söndags.
    Hela mitt matsmältningssystem har sagt upp sig och min magsmärtor har varit brutala och pågtt dyget runt. Så här ligger jag med morfininjektioner och näringslösning. Har gått ned allt jag gått upp under graviditeten och när jag vakande imorse med blåmärke över ögat och ytterligare viktnedgång bröt jag ihop totalt. Är slutkörd. Bebis verkar dock må bra.

    Ska läsa om hur ni ha det och se sen om jag orkar skriva mer idag annars fortsätter jag imorgon.

    Kram o tack för omtanke!

  • Happyme

    Tack för er omtanke! Och för pratstunden igår Noemi Roligt att träffas irl även om omständigheterna inte är de trevligaste. Hur går det, vill lilltjejen stanna ett par dar till o är du kvar? Jag är kvar ett dygn till för att se om kroppen fortsätter ta emot näringsdryck utan hjälp av morfin sen remiss till specialistmödravården, skönt att de följer upp eländet.

    PuH vilken vecka är du nu i egentligen,känns som du gått en månad över tiden ?
    Du har säkert testat alla igångsöttningsknep redan? En långpromenad?
    Jag är också från Sundsvall men Sthlmsbo sedan 12 år.

    Ser att de är flera nya tjejer i tråden, hoppas ni kan känna hopp när ni läser om alla sd som börjat tidigt, de flesta verkar iaf gå över den medicinskt magiska v 34 med hjälp av vila så det sk gå fint för oss allihopa.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar