• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Pilea, vi betalar 270kr/h men då får man ju göra avdrag på 50% för hushållsnära tjänster så det blir ju inte så jättemycket, iofs tror jag hon ligger ganska lågt.

    Asalu, vet att hemfrid säljer hemstäd.

  • elaisa

    Hej Kajak,

    lurigt det där med molvärk, min erfarenhet av det är att jag öppnar mig då men du har väl inte cervix insuffiens? Skulle dock ta det väldigt lugnt - typ ligga ner mest hela tiden eller åka till kk o kolla upp så du inte börjar öppna dig.Sen tror jag inte alvedon/panodil hjälper mer än att ge en viss smärtlindring vid sammandragningarna el molvärken. Jag skulle nog också avvakta med smärtlindring för att inte missa om det tilltar.

    Hoppas det lugnar sig o lycka till!

  • elaisa

    Va roligt att läsa alla glada inlägg och grattis alla berörda!

    Blev också inspirerad att ge/göra något för sambon. Är ju så fokuserad på hur jag mår och känner hela tiden och kanske glömt bort honom lite grann.....

  • elaisa

    Hej Emelilla!

    Om du verkligen vilar och då menar jag sängläge 22-23h/dygn så kan man nog lugna ner det mesta. Läste om en kvinna som kom in med utbuktande intakt fosterhinna i vecka 18 och som låg med strikt sängläge, visserligen på sjukhus, tom v38! De flesta här inne är ju just sjukskrivna med ordination vila ibland i kombo med bricanyl likande preparat att ta om sammandragningarna inte ger sig.

    Ang. sex så har jag strika restriktioner att inte ha sex och bada men så har jag försvagad livmodertapp o cerklage. Är i vecka 26+3 och har legat ner sen vecka 17.

    Tror alla här inne är levande bevis på att man kommer långt med sängläge och vila, så vila på!

  • elaisa

    Emelilla, ett cerklage är som ett band som sys fast på den del av livmodertappen som är stängd och ger stöd och motstånd när den vill öppna sig. Det är kanske inte en jätte vanlig åtgärd och det finns risker men i mitt fall var det det enda som skulle hindra ett sent missfall och hittills har det funkat.

  • elaisa

    Emelilla, åh stackare lät jobbigt men skönt att det gick å lugna ner och att du blev fortsatt sjukskriven. Tillhör också sös men hittills bara varit in till gynakuten är väl iofs samma läkare där som uppe på förlossningen. Min erfarenhet av alla jag träffat är att de flesta är väldigt proffesionella men att vissa är mer inkännande än andra.

    Hade mensvärk/molvärk igår kväll och under natten också, blir så himla rädd då, men nu har det iallafall lungnat sig. Längtar till fredag då jag ska till spec.mv och mäta tappen och hoppas kunna se att moderkakan också flyttat sig uppåt, kom som en trevlig överraskning sist vi var där att min moderkaka nästan var föreliggande... kanske inte så ovanligt el farligt men det känns som jag har tillräckligt m komplikationer redan om man får gnälla{#lang_emotions_frown}

    Ok, hoppas alla får en lugn måndag

    Kram

  • elaisa

    björnbäret, står ju också att man bör undvika äta medicinen under dom tre sista månaderna av en graviditet?!

  • elaisa

    Hej allihopa o välkomna alla nya!

    Jag mår bra idag allt lugnt i magen än så länge.
    Pilea, lycka till idag och förstår precis din oro för störtblödning känner precis som du. Ska också till sös imorgon och kolla tappen och moderkakan - äntligen! tre veckor känns lite i längsta laget emellan kontrollerna.

    Kram till alla

  • elaisa

    Izzen, va sorgligt med din svärfar.

     Och jag förstår att det känns läskigt att börja jobba. Ett tips - Jag brukar profylax andas när sammndragningarna kommer och tycker att dom släpper snabbare då än om jag glömmer det och istället omedvetet spänner mig.

    Hursomhelst hoppas det går bra o lycka till!

  • elaisa

    Grattis Pilea, måste vara så skönt 3,3cm tapp!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar