• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Sofiaochjonas skrev 2010-03-15 08:56:50 följande:
    Vaknade också och trodde jag kräkts i förrigår, men det var endast sura uppstötningar. Mysigt värre ;=). Har just insett att det bara är 26 dagar kvar till bf för mig idag. Hur kan tiden gå så fort!? Jag tycker verkligen att tiden flyger förbi.. Dock börjar jag fundera på om läkarna bara pratade humbug, haha. Jag är ju ute med hunden minst 1,5 timme per dag. Sen fixar och donar jag ju som andra "hemmafruar". Diskar, städar..Och inte tusan har någon bebis tittat ut för det!
    Hi hi, snopet
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Funderar på om jag ska ge mig i kast med att sy en ny lampskärm! Är en sån där ikea pappers-lampa o ungarna har sprayat vatten på den så den är inte så hel just nu


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-15 10:24:44 följande:
    Nu är vi tydligen en medlemstråd och får inte ligga under gravkomplikationer då tar vi för stor plats! Lite synd eftersom det säkert är lättare för nya att hitta oss där.
    Aha ok!
    Nu har jag precis sytt klart min lampskärm
    Före!
    Efter!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ja, visst är det trist att inte få användning för sina gravid-kläder! Just nu sitter jag i nattlinne


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Gud va jag känner mig uttråkad, vill göra massor med saker! Ja ja, har ju iaf sytt idag + slagit in ett Tradera-paket, alltid något!


    Hoppas på att få sambon att höja spjälsängen så att jag kan fixa lite med den imorgon. Men han tycker väl inte att det är något att prioritera än.
    Snart kommer familjen hem!
    Just ja, idag är det ju måndag o "Familjen annorlunda" Någon som följer det o vet hur många avsnitt som är kvar? Har ju hållit på i massor med veckor, fast inte mig emot  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-03-15 18:09:59 följande:
    va inne hos läkaren idag igen. idag va cervix 16 mm, va 20 i fredags. ska in igen på fredag och då sa han till mig att ha en väska packad... så jag antar att nu är det slutet för mig att vara hemma.. gu va tråkigt det kommer bli! fick även bricanyl tabletter utskrivet. han menade på att hellre att de kunde hålla bebis inne i 2-3 veckor till (sen blir man ju typ resistant mot bricanylet om man tar en massa, vilket jag ska göra) än att bebis kommer nu. igår va rätt lugnt med SD, och inte en förvärk, men idag vaknade jag av att det värkte i magen.. så det har väll varit livat i natt, eller iaf i morse.
    Låter inge vidare! 
    Hade också väskan med mig sist, men då fick jag ju åka hem så det kanske är en bra idé Åker man in utan kan man väl ge sig attan på att man får stanna.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-03-15 18:33:38 följande:
    Hej alla, nu har Skuttan valt att komma ut, kl 09.50 i går morse föddes en liten pigg tjej på 1919 g o 43 cm. Hon är så duktig, andas själv och hittills har allt gått toppen. Vi kommer väl att bli kvar ett antal veckor på Danderyd (fullt på KS Solna, är nog rätt glad för det nu). Åkte i alla fall in i lördags kväll för det gjorde lite ondare och då var jag öppen 3 cm. Det sattes dropp för att stoppa förlossningen, och det lugnade sig lite men sen på söndag morgon så drog det igång med en rasande fart, från 4 cm tills hon var ute tog det drygt 2 timmar, våldsamma värkar och ingen bedövning fick jag denna gång heller... Jag försvinner nog från denna tråd nu, önskar er alla lycka till och hoppas att det håller sig lugnt så länge som möjligt för er!!!
    Åh, grattis till lillskruttan  
    Kan vi inte få se en bild på underverket? 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-15 18:56:14 följande:
    Hej, var också på koll idag. Tappen mätte 17mm så ungefär som förut alltså och moderkakan sitter 13mm fr modermunnen, men jäklar vad hon bökade runt med ulstaven samtidigt som hon pratade om kejsarsnittet o föreliggande moderkaka. Det kändes riktigt obehagligt så jag svimmade i gynstolen! Har aldrig hänt förut, sen i bilen hem frågade jag sambon vad som sas eftersom jag missade massa info då svimmar jag igen dock i liggläge i framsätet. Kände mig helt slut när vi kom hem och har sovit hela eftermiddagen Har tydligen väldigt lågt blodtryck nu. Pilea, gud va snygg lampskärmen blev, vilken hejare du är på att sy! Ang flyttad tråd så tog den här tråden för stor plats på gravkomplikationer så färre nya fick plats om jag fattade det hela rätt.
    Åh tack
    Men va läskigt att bara svimma sådär! Tur att du inte ramlade ihop på golvet.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-15 19:32:39 följande:
    Ja, blev bara lite kallt om snippan att ligga där m benen i vädret avsvimmad  nejdå, men tur att de är så trevliga och förstående där på specmvcn.
    Ha ha, tror jag kissar på mig
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Gersemi skrev 2010-03-15 20:15:28 följande:
    Pilea: Snygg lampskärm, jag kanske kan anlita dig att tämja mina växande gardiner? Jag lägger upp dem gång efter annan, och ändå blir de bara längre *suck* AsaLu: Grattis till tjejen Vad duktig hon är som andas själv! Elaisa: Håller med om att det verkar läskigt att bara svimma, allra helst i en gynstol... Ego: Mådde jättekonstigt igår kväll, var helt avtrubbad. Sen insåg jag att  en del av proppen hade släppt, så jag fick en tid för koll idag på förmiddagen. CTG visade på pyttesmå men regelbundna SD, men inte ngt att bekymra sig för. Hoppas jag Fick sen vänta ett tag på doktorn och blev jättetrött. Precis när jag höll på att somna kom hon. Gjorde UL som såg bra ut, sen skulle hon känna efter och göra VUL. F-n vad ont det gjorde! Blödde rätt ordentligt efter undersökningen och har ff ordenligt ont. Rsultatet av undersökning var lite tvetydigt, har en tratt ooch bebis ligger emot, men tappen var ff lång, så det är ingen fara å färde. Damp ner i sängen direkt vi kom hem, helt slut. Usch. Kram på er!
    Hi hi, gillar inte att sy egentligen! Det är bara något ryck jag får som gravid
    Oj då, kände hon så hårt att det började blöda, eller är tappen lättretlig?
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar