• Bohman

    Vi som har prematura sammandragningar

    honungsgatan skrev 2010-08-26 22:51:33 följande:
    Bohman: haha ok, då vet jag att jag inte ska testa den om några veckor. ;) håller tummarna för att det sätter igång för dig snart.
    tack gumman!!
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    2små2stora skrev 2010-08-27 20:21:58 följande:
    Idag har jag har haft konstiga klumpiga flytningar, en del sammandragningar och en lätt brännande känsla i nederdelen av livmodern
    inte slemmisen då?
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    2små2stora skrev 2010-08-27 20:45:29 följande:
    Kan vara, men jag hoppas verkligen att det inte sätter igång i helgen. Har ingen enkel barnvakt i helgen Förvånad
    då dätter det säkert igång.
    min man är på skogsröjet i helgen, så här sätter det också säkert igång
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    TinaLi skrev 2010-08-27 22:13:18 följande:
    var på hinnsvepning idag o det har dragit igång lite. Inga regelbundna värkar ännu, men dom finns där emellanåt iaf. speciellt när jag vankar. Har fått blödning som troligtvis var det sista av tappen,o är nog öppen ca 3-4 cm. Molnande värk i ryggen också.
    Så får se vart det bär hän. Om det drar ut hela helgen, eller om han är snäll o behagas komma inatt. *hoppas på det sistnämnda*
    Åååååå va underbart,
    håller alla tummar o tår jag har!
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman

    Vi har två barn som är 3 och respektive 2 år.
    Väntar nu 3:e barnet som är beräknat nu i september.

    Nu till min fråga, får barnen vara sin 15tim på dagis när pappan också är hemma dessa 10 dagar?!
    Jag är alltså samtidigt föräldraledig för bebisen.

    Anledningen till att vi frågar är att barnen VILL vara på dagis, de har varit hemma sen juni och börjar nu igen på måndag.
    Vi har dom gärna hemma, det är inte det.
    Men barnen vill så gärna vara där, men frågan är om man FÅR göra så?
    Vi bor på landet, verkligen ute på landet och de ÄLSKAR sitt dagis och leka med sina kompisar o så, o det kan jag förstå...
    Och alla deras kompisar går juh på dagis i veckorna.

    Någon som vet?!


    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    t0va skrev 2010-08-28 18:17:14 följande:
    Grattis alla ni som fått era bebisar nu och kämpa på ni andra. 

    Här kommer en uppdatering från mig, en inte så rolig en men jag är ok nu.
    Har inte läst ikapp i tråden, tyvärr gick inte min operation bra alls... 
    Jag opererades i måndags, det tog ett tag innan jag fick komma in men vid 18 så började man, bestämdes att det blev spinalbedövning igen och inte narkos, kändes så bra. 

    Man öppnade gamla snittet för att hitta blödningen men hittade inget, efter ett tag, jag vet inte hur länge så gjorde det ont på mig när de höll på att gräva, samtidigt så kallades kirurgjouren in för att hjälpa till. Narkos hade stenkoll på mig och när jag fick ont frågade de om jag ville bli söv villket jag ville. Så man tog paus för att narkosläkaren skulle komma, han la en EDA i rummet brevid. Jag sövdes fort och vaknade upp igen 00:30 på IVA. 

    Fattade inget alls men insåg att jag opererades och trodde det var uppvaket, de satte en EDA på mig och kopplade till en pump som försåg mig med smärtlindring direkt in i ryggen. Efter 3 timmar på IVA kom jag till BB igen och mådde jättebra, kändes lungt och skönt. 

    På tisdagen så sänkte man smärtlindringen från 10mg/timme till 1mg/timme och jag fick en fruktansvärd smärta. Låg och skrek rakt ut. Bm som varit inne innan hade glömt att ställa tillbaka bordet så jag nådde inte larmknappen. Men mobilen nådde jag så jag ringde svärmor på apoteket en våning ner, hanen hade lämnat bebis där för att gå och handla lite godis, sa åt henne att han skulle skynda sig. 

    Några minuter senare gjorde det ännu ondare så jag ringde igen och skrek åt henne att säga att han måste springa. Han sprang med barnvagnen upp och kunde larma. Då började kaoset. Ingen visste vad de skulle göra, läkaren var tydligen svår att nå. 

    Gick inte att ta prover på mig och inte att sätta nål heller. Tillslut kallades experten från narkos in och även han hade stora problem att sticka mig, de tappade tydligen inte ut i små rör utan större flaskor har sambon förklarat. Jag minns inte. 

    Efter 1 timme av gallskrik, räckte att någon rörde mig så ökade smärtan så fick jag något som lugnade ner det, jag hyperventilerade så de funderade på att ge mig syrgas men det lyckades jag vända själv. 

    Man pratade om att skicka mig till IVA där de jobbade på att ordna plats, eller förlossningens IVA, blev förlossningens tillslut. Där kallades en extra bm in för att bara ha koll på mig. Jag fick smärtlindring dels EDA och sen massa morfin. 

    Har nu i efterhand fått veta att jag dels hade en svår infektion i kroppen och en blödning i bukhålan, vävnaderna i buken, någon skada på tarmen och tarmkexet. Själva operationen tog 4 timmar och inte 1. 

    Läkarna har varit så förtvivlade och letar för fullt vad som gått fel, bara en av komplikationerna är jätteovanligt att få bägge är superovanligt. 

    Igår var första dagen sen i måndags som jag fick komma upp och duscha, man tog dränaget från magen och katetern. De kopplade även bort droppet som jag haft på sen jag opererades, jag har fått massa antibiotika och vätskedropp. Jag fick komma ut från rummet på en liten promenad i korridoren, visserligen i rullstol men ändå. 

    Man sänkte smärtlindringen till hälften och det gick bra så sen på kvällen stängdes den av helt men jag hade slangen i ryggen kvar om det skulle skita sig. Men det gick hyffsat och jag klarade natten på bara piller. 

    Idag slapp jag droppet helt och läkarna är nöjda med hur jag mår så jag fick komma hem på permission under dagen och natten, och går det bra kanske jag blir utskriven imorgon. Men ska återkomma och plocka lite stygn på måndag och sen ta mer prover om några dagar så man ser att sänkan mm är normal. Igår hade jag en sänka (SR) på 150 och den var 300 efter operation, man ska tydligen ligga på under 10. 

    Så jag har varit ordentligt sjuk gissar på så personalen och sambon betett sig att det varit mycket kritiskt ett tag. 

    Men nu är jag hemma, mörbultad och har ont men så skönt att vara hemma med sambo och bebis. Sitter i bäddsoffan och surfar lite men min lilleman sovandes brevid och storemannen hämtar pizza, nu ska vi mysa för nu får det vara slut på hemskheter.   
     
    Men hjälp!!!
    Vilken tur att du mår bättre nu, se nu till att vila!!!

    Inte konstigt att man är livrädd för kejsarsnitt...
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    t0va skrev 2010-08-28 20:36:01 följande:
    Men det är så sällsynt att något går fel, pratade med en personal idag som sa att de har så många snitt men det är väldigt sällan man får komplikationer och jag gissar att det i mitt fall faktiskt är så att min grundsjukdom ställt till det en massa, speciellt med blödningen. 
     
     Så även om det gick skit för mig nu så är jag inte rädd för att göra KS igen, fast nu planerar vi inte att ha fler barn men man vet aldrig ;) 
    fast två olika på samma sjukhus ungefär samtidigt, det känns läbbigt...
    (andra tråden)
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
  • Bohman
    t0va skrev 2010-08-28 22:04:38 följande:
    Japp, det är lite läbbigt, så det ska vi se till att påpeka så de kollar upp. 
     
    Jag fick så asont förut vid revbenen trodde det var dax att behöva åka in igen men jag verkar ha sträckt mig bara. Vill verkligen inte in inatt, förstår inte hur ni som legat länge i säng har stått ut så länge. Det är strongt gjort. 
    ja det måste du anmäla, och den andra tjejen också (vill inte skriva vem).
    Men jag är så lättad att allt gick bra tillslut, skänt att du slapp åka in.
    du lär nog vara ganska öm ett tag, men jag hoppas du får smärtlindring ordentligt!!
    *kramar
    ♥(¯`°?.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.?°´¯)♥
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar