• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej,

    vaknade i natt av stark molvärk i rygg o mage och fick nästan panik...ingen barnvakt eller packad bebisväska och telefonnr till sös fl fanns inte i telefonen... men det hela lugnade sig som tur var. Så idag ska jag verkligen förbereda det praktiska. Knepigt det här med barnvakt, känner på mig att om fl startar så blir det just på natten och kanske bråttom. Hur tänker ni andra med det? Bästa skulle ju att ha någon nära att ringa till.

  • elaisa

    Pilea, jättefint namn och fina anledningar till varför{#lang_emotions_smile} men precis som aprilfamilj kommer inte heller in på din sida...

    anna1975, haha, ja inte ofta diarré är så välkommet. Håller med vilken dag - inte mycket att göra. Så trist väder också.

  • elaisa
    L0ved skrev 2010-04-22 13:22:33 följande:
    I morse kom vår lille prins, tyvärr missade sambon förlossningen. Har vi tur kommer han hem i natt!
    Oj, stort grattis l0ved! Starkt jobbat att fixa allt själv o hoppas allt gick bra{#lang_emotions_flower}
  • elaisa
    Noemi skrev 2010-04-22 16:48:18 följande:
    Grattis till din prins Loved! anna1975: håller tummarna för att du får plats på södraBB!! Det finns nog gott hopp! Jag befinner mig i ett lyckorus för jag fick nyss se att vi ska få en liten flicka! Var på tillväxtul och hon var lite liten för tiden -15% men allt såg ändå normalt ut. OCH tappen var 34 mm och hade bra form så det finns inga tecken att jag håller på att öppna mig. I morgon är jag 29+0 så det är som om något slappnat av i mig efter 11 veckors total oro. Jag börjar tro på det här.
    Va skönt o jättegrattis till lilltjejen! Vi gjorde också ul i vecka 29, tror 28+4, och då låg hon också under kurvan -11% tror jag, men sen har hon hunnit ikapp och ligger nu precis på normalkurvan så hon kan ju äta upp sig. Blev också helt överlycklig när vi såg att det var en flicka dessutom fick man något konkret för att kämpa vidare.
    Tappen är ju normallång nu!
  • elaisa
    Gersemi skrev 2010-04-22 22:11:57 följande:
    Blä blä blä *gnäll* Har hamnat i träsket igen, det där 'Jag vill ha mín bebis NU'! Fast jag vet att dem skulle må bättre av att vänta nån vecka. Vet också att jag kommer att få igångsättning from på tisdag om jag vill, men jag vill ju gärna at det ska få starta av sig självt. Dels för att det ska gå bättre, men också för att jag gärna vill uppleva det, och detta är nog min sista graviditet. Får man gnälla ändå?
    absolut! det är väl dels det en sån här tråd är till för
    Och om jag kunde skulle jag gärna föda vaginalt igen men nu blir det inte så och jag försöker fokusera på det som börjar efteråt istället men lite sorgligt är det eftersom det inte blir fler barn här...
  • elaisa
    petronellan skrev 2010-04-23 17:18:00 följande:
    puH84: Ja, bergochdalbanan känner jag till. Första chocken, följt av 3v i skräck på sjukhus å bara vänta på att det ska dra igång, sen hem med konstant oro och koll på sammandragningar och kontroller på sjukan. Vart inlagd ett par ggr till innan jag kom tillräckligt långt i graviditeten. Förra helgen var det misstänkt havandeskapsförgiftning. Ja, har nog varit det mesta faktiskt =) Att så länge fokusera på att barnet INTE får komma för att sen bara förstå att nu är det ok... ingen lätt omställning. Med tanke på all skit i graviditeten är jag nu helt inställd på att till slut gå över och få en jättebebis som inte kommer ut =)
    Jag har också lite svårt med omställningen från att göra allt för att bebisen ska stanna i magen till att det är ok och fritt fram att föda, det tar lite tid att vänja sig vid det efter 5 månaders oro...samtidigt vill jag verkligen inte klaga över det utan är ju precis där jag innerligt önskat hela tiden{#lang_emotions_smile}

    Nu ska vi inviga grillen med oxfile o chorizo korv, mums!
  • elaisa
    icka76 skrev 2010-04-24 15:22:03 följande:
    Nu har jag kämpat mig igenom alla 173 sidorna av tråden, tog några timmar. Känner mig mycket lugnare när jag läser om allas solskenshistorier och lyckade graviditeter, Grattis även till alla nykläckta bebisar, supersöta. Måste säga att jag är grymt imponerad över vad ni alla genomlidit för era små. Jag har legat i sängen i 1,5 dag och är redan trött på det. Mitt mål är att försöka knipa igen tills v.30.
    Precis sätt upp delmål, man kan ju bli lätt deppig av alla veckor man har att ligga framför sig...
    För mig har min dator varit helt oumbärlig under den här tiden, faktiskt inte orkat läsa så mycket men tittat på massor av tvserier o filmer, kan rekommendera surfthechanel där finns massor av serier o filmer. Sen har kontrollerna på specen blivit viktiga hållpunkter.

    Härda ut o kämpa på, tiden efter vecka 32 blir mycket lättare psykiskt.
  • elaisa
    Gersemi skrev 2010-04-26 00:54:09 följande:
    Framsteg! Har just kommit hem från förlossningen, och har fått bekräftat att jag är i latensfas! Öppen för ett finger och bebis är fixerad (!), dessutom sd var 3-5:e minut. Fick såklart åka hem igen, men det kändes helt okej, vet ju att jag inte inbillat mig, utanatt det faktiskt är på G. Visst, det kan ta ett par veckor i alla fall, men det kan också vara dags imorgon Känns så. Fick Citodon att sova på. Så det ska jag göra
    oj, gersemi vad spännande, äntligen va!

    Själv var jag på sista mvc kontrollen idag. Allt var normalt, sfmått 34,hb130,bt 120/70 och viktuppgång på 10kg och hjärtljud på 140 skönt! Nu är det bara att vänta och om en vecka är det dags.
    Har sonen hemma idag som är febrig och snorig, misstänker öroninflammation...
  • elaisa
    Noemi skrev 2010-04-26 12:53:45 följande:
    Vad härligt att allt är bra! Det är inte långt kvar nu för dig, bara en vecka eller något sådant va? Tråkigt med din son, hoppas att han kryar på sig!
    Ja, en vecka kvar! Har kejsarsnitt måndagen den 3 maj bokat men inatt trodde jag att det startat hade regelbundna värkar mellan kl 3-4 men som tur avtog det...har iaf ordnat med barnvakt och packat bebisväskan nu{#lang_emotions_smile}

    Tack! han har piggat på sig lite nu, det går tydligen något febervirus på dagis så kanske inte öroninflammation.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar