Inlägg från: Sofiaochjonas |Visa alla inlägg
  • Sofiaochjonas

    Vi som har prematura sammandragningar

    Pilea skrev 2010-02-27 16:58:50 följande:
    Ok! Vilken vecka är det som de inte längre stoppar, är det 34 fulla eller? minns  inte!
    jag är i vecka 34+0 idag, och sen igår (33+6) bestämde dom sig för att inte stoppa mig.
  • Sofiaochjonas
    fröken sol skrev 2010-02-27 21:13:35 följande:
    hemma från nytt besök på sjukan tappen har gått från 43 till 35 ingen påverkan innan den är mindre än 2.5-3. nu blev jag sjukskriven iaf. jag är i v 23+3. och har haft ont från 12 igår till 14 idag...nu kommer det lite mer sällan. eller s-dr har ju hållit på av och till i tre veckor. ngn annan som har har så där liten påverkan och sen helt plöstligt har den krympt massa?
    Min tapp var normallång enligt läkaren (3 cm) I vecka 30+0. Sen gick slemproppen på torsdagen förra veckan, söndagen var tappen endast 1 cm och i tisdags var den bara 7 mm (33+). Så för mig gick det väldigt fort.. Nu har det gått en vecka och jag har fortfarande bara massa förvärkar och sammandragningar som ibland blir värre, men ingenting mer än så.  ingen aning om hur lång tappen är nu.
  • Sofiaochjonas

    Usch nu vet jag inte om det händer grejer här. Har haft ont i nedre delen av magen sen imorse, och det går ut i ljumskarna..Det gör ont i stort sett hela tiden, sen kommer det toppar ibland. Under en timme vid 11snåret kom det med 3-6 mins mellanrum.

  • Sofiaochjonas
    aprilfamilj skrev 2010-02-28 16:30:42 följande:
    Ja det låter ju allt lite lurt! :P Men visst va du tillräckligt långt gången för att dom inte skulle stoppa dej? Hoppas allt går bra!
    Japp dom gör ingenting åt det! MEn jag är hemma, får se hur det utvecklar sig  :P
  • Sofiaochjonas

    Jag var på kontroll igår på förlossningen, och jisses vad livmodern jobbade på där inne! Fick sammandragningar med max 2 mins mellanrum och dom låg på emellan 60-90 på ctgn varje gång (när jag inte hade sammandragningar låg mätaren på typ 10-15). Så nog tränar den där inne, läkaren sa att det nog är på gång. Men det har jag ju hört några gånger nu så =)

  • Sofiaochjonas
    aprilfamilj skrev 2010-03-05 20:46:29 följande:
    Låter ju som att det verkligen är nära för dej nu! Men är du hemma? Hoppas allt går bra iaf!
    Yes jag är hemma! Har klarat mig från sjukhuset än så länge ^^ Men dom gör ju ingenting åt mig ändå nu, är i vecka 36 imorgon (35+) så det ska nog inte vara någon större fara..
  • Sofiaochjonas
    Pilea skrev 2010-03-06 09:56:37 följande:
    Natten har varit lugn, men så fort jag kliver upp ur sängen eller rör mig minsta lilla känns det i magen o ryggen o det trycker på.  Har fått båda doser kortison, men inte behövt mer bricanyl. De har precis gjort ett ny ctg en liten stund o det visade på bara 1, men kraftig sammandragning. Väntar på jourläkaren utlåtelse, känns lite som det är upp till mig om jag ska stanna eller vila hemma. Skönast såklart att åka hem o vila, men jag är samtidigt rädd att det ska dra igång igen eftersom sammandragningarna känns annorlunda även om de inte kommer så tätt. Så här såg min kurva ut i torsdags när vi kon in på förlossningen.
    Oj vilka sammandragningar! Vilken vecka är du i? Har så svårt att hålla reda på allas veckor ^^
  • Sofiaochjonas
    mammaNena skrev 2010-03-07 12:56:00 följande:
    Ska in på ny koll i morgon. tror snart jag kräks på alla vul. känns som om alla läkare på förlossningn  i varberg har varit där och "rotat" men men, det går väll över.. SD blir bara mer och mer sen i onsdags kväll. men får väll se i morgon OM det hänt något med tappen, annars är det väll så här jag ska leva nu. Blev lite hormonell igår och kände att jag va tvungen att gråta. gick in till sovrummet och började gråta hysteriskt.. suck blir ju trött på mig själv. men sen va det bra igen!
    Hoho, känner igen det där med hormonerna. Fick världens gråtattack och ringde till min man och bara grät och grät. Kastade ut all skit om alla krämpor och hur dåligt jag mådde, haha. Men vips, så var man normal igen ;=)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar