• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    Demyra:

    jag var inne på kontroll av tappen när jag hade haft täta sammandragningar i några veckor. Då var den 56 mm, det är nu två månader sedan. Sedan dess har sammandragningarna fortsatt och för en månad sedan var tappen 33 mm och för några dagar sedan 23. Så för mig har sammandragningarna påverkat tappen.

    Men som min läkare sa att för 99% av alla som har sammandragningar så är de ofarliga. Så för din del behöver det inte alls vara så att den kommer att bli påverkad. Men om sammandragningarna fortsätter att vara intensiva så kan det ju vara skönt att kolla om 3-4 veckor i alla fall!

    Försök att strunta i den otrevliga läkaren om du kan. Nästa gång får du förhoppningsvis en annan och hennes otrevlighet säger ju bara något om henne och inte om dig. Det är viktigt att åka in när man är orolig!

    Lycka till!

  • Noemi

    Åh jag önskar att jag kunde vara uppe men det går inte. Så fort jag står eller sitter får jag fruktansvärt ont och tryck nedåt. {#lang_emotions_cry} Vågar inte annat än att ligga i soffan och ruttna tills nästa torsdag då jag ska mäta tappen igen. Om den har blivit ännu kortare kommer jag att bli inlagd.

    Grattis till alla som kommit så långt att bebisen är färdig!! Så skönt att höra att det går så bra för alla här, det ger mig hopp! {#lang_emotions_laughing} Jag längtar något vansinnigt till 37+0!!!

  • Noemi
    mammaNena skrev 2010-04-12 16:58:44 följande:
    mitt i allt det soliga kommer jag med mina bekymmer, eller iaf sorger. Ni som läste att min mormor dog i fredags och att även min farmor va dålig. farmor dog för ca ½ timme sedan. Så från att iaf ha haft 2 st far/mor föräldrar, så har jag ingen kvar och allt på 3-4 dagar. tänk vad livet kan vända fort! Man ska sannerligen vara glad över det man har!
    Jag är ledsen för din skull - att du förlorat två nära på så kort tid. En viktig påminnelse för mig i alla fall att vara glad för allt som är i livet just nu! Ta hand om dig, stor kram!

    Jag är själv glad idag för första gången på länge. Åkte in akut till förlossningen igår för jag hade enorma smärtor i livmodern och tryck över svanskotan. Efter en bricanyltablett släppte det värsta. Jag har verkligen hjälp av mina tabletter och inte alls så farliga biverkningar. Jo, allt var väldigt bra för min tapp var 4 cm lång!! Den har nästan blivit dubbelt så lång efter fem dagars totalt sängläge och bricanyltabletter. Och jag är så otroligt glad och lättad över detta. Nu tror jag att jag kommer att klara fem veckor till så att jag kan passera min sons födelsevecka, nämligen 32+5. Idag är jag 27+4. {#lang_emotions_laughing}

    Tack till er som stöttat mig här och gjort mig uppmärksam på hur viktigt det är med vila. Det har verkligen hjälpt mig. TACK!!!

    Hoppas alla får en riktigt fin dag idag!!! Kram!
  • Noemi

    Grattis Pilea! Åh vad söt! Vad skönt att ni har fått komma hem men stackare som brutit nyckelbenet, det är tufft att födas. Skönt att slippa sollampa. Mauritz solade i fem nätter.

    Det är så svårt med namn, vi har jättesvårt att hitta något enda namnförslag. Jag tycker om Marius men det är ju nästan samma namn som Mauritz. Så tycker jag om Milo. Alve är jättefint! Flicknamn är lättare, där har vi i alla fall ett bra förslag.

  • Noemi
    mammaNena skrev 2010-04-14 17:32:56 följande:
    jag fick inte antibiotika när jag födde mia i v 32+5. men kommer få det nu pga GBS.
    Jag fick antibiotikadropp när jag födde mauritz 32+5 och det var också på sös. Det är väldigt konstigt att det variera så mellan olika landsting.

    Samma sak vad gäller sköldkörtelvärden. Jag har börjat äta Levaxin pga underproduktion men om jag hade bott i ett annat landsting hade jag inte blivit medicinerad för stockholm har lägre gränsvärde än många andra landsting. Skumt.
  • Noemi
    lova2010 skrev 2010-04-14 17:54:53 följande:
    Min var ca 3 cm bara, är det för litet? :S Huu. Har återkoll i morgon iallafall :)
    Nej 3 cm anses inte vara en förkortad livmodertapp! Det är helt godkänt, i alla fall på sös. Vid min förrförra mätning hade jag däremot 2,3 cm och då sa läkaren att gränsen för förkortad livmodertapp går vid 2,5 cm så den bör alltså inte understiga det. Då blir man beordrad att vila.  Men faktiskt, min hade blivit längre nu efter att jag legat ner i fem dagar {#lang_emotions_laughing}

    Lycka till idag!
  • Noemi

    Min förra graviditet var jag sjukskriven på 50% för sammandragningar med opåverkad tapp och hade då ingen tidigare prematur förlossning. Däremot krävs det oftast lite mer för att få 100% sjukskrivning. Antingen påverkan på tapp eller någon annan omständighet, exempelvis tidigare prematur förlossning.

  • Noemi
    arkeologitjejen skrev 2010-04-16 13:06:02 följande:
    Hej hej!Nej, Linnea föddes på dagen till att räknas som fullgången, men jag var sängliggande halva graviditeten förra gången pga påverkad tapp och att förlossningen satte igång i vecka 26, men med medicinering och vila så hävdes det värsta i förloppet så att säga. Det är därför jag är orolig nu. Har läkartid på onsdag och ska se vad hon säger om det hela.
    Det låter ju verkligen som om det vore bra för dig att vara sjukskriven! Jag krävde 100% sjukskrivning den här graviditeten från v 18 då allt startade för mig - sdr och molvärk. Jag födde mitt förra barn i v 32+5 och kände att den här graviditeten kändes precis på samma sätt och blev därför väldigt rädd. Min läkare jag träffade då var inte alls oroad men hon tog mig på allvar och sjukskrev mig. Jag går även på kuratorsamtal hos en bm som stöd och hon har stöttat mig i mitt val att vara sjukskriven trots att läkaren inte var så oroad. Hon menar på det att man ska ta sig själv på allvar om det inte känns riktigt rätt, den kunskapen har inte läkaren och därför är det viktigt att stå upp för det. Nu har det ju senare visat sig att min tapp förkortas snabbare än den borde trots vila så för min del var det oerhört viktigt att vara sjukskriven. Är 28+0 idag.

    Önskar dig all lycka till!!!
  • Noemi

    Aprilfamilj grattis! Hon är jättejätte söt! Nu längtar jag verkligen till min bebis är stor nog att komma! {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar