Inlägg från: Paincake |Visa alla inlägg
  • Paincake

    Vi som har prematura sammandragningar

    Apropå försäkringar, upptäckte att min vanliga olycksfall/livförsäkring funkade precis lika bra som gravidförsäkring. Skadeanmälde min sjukhusvistelse till Trygg Hansa igår, idag fick jag svar att 1100 kr sätts in på mitt konto nästa vecka.

  • Paincake

    Undrar fortfarande hur lång min livmoderhals är. Den har mätts en gång, den 25 december, och då var den 30 mm lång. Vad är normalvärdet? Nån av er som vet?

  • Paincake

    Hejhej alla!


    Här verkar det ha lugnat sig lite. Är nu på tredje dagen utan bricanyl och har varit ute en sväng i det fina vintervädret! Humöret är i alla fall finemang, även om fogarna protesterar
    Men det är ändå lite småtypiskt att när vi väl närmar oss den "magiska gränsen" (35+0) så upphör allt. Undrar var ungen har ärvt det beteendet från...?
  • Paincake

    Izzen: Man får väl ändå hoppas för min mentala hälsas skull att ungen inte dröjer allt för länge... Jag blev nästintill gråtfärdig när jag för några dagar sedan tänkte på att det skulle kunna dröja åtta veckor till i detta "fängelse" om bebisen vägrade komma ut på eget bevåg. Men det blir som sagt bättre efter fredag, då får jag ju ut och röra mig igen! (Hur nu det ska gå till med den monsterfoglossningen jag verkar ha, men det hör inte hit. Då FÅR jag ju faktiskt gå ut.)


    Har i alla fall planerat in en tur till simhallen för att bara ligga och flyta och ta det lugnt i deras relaxavdelning på lördag. Jag håller på att längta mig tokig!
  • Paincake

    Hej Linelus!


    Jag är idag i v 34+3 så jag har kommit långt om man jämför med många av er. Fick prematura sammandragningar strax innan jul, i v 28-nånting, men har klarat att stanna av allt m h a bricanyl. Har bara fyra dagar kvar att ta äckeltabletterna, sen är det fritt fram! 
    Jag går "normala" tider till barnmorskan, dvs just nu varannan vecka, men det kommer bli varje vecka lite längre fram. Träffar läkaren varje gång han ska förlänga min sjukskrivning, dvs en gång i månaden. Men jag går privat, och skulle något hända eller om jag blir orolig har jag inga problem att få en tid i princip på stört. Jag tycker hemskt mycket om "mitt" mvc
    Just i dagarna kommer de inte så jätteofta, kanske en i timmen eller ännu mer sällan. Fast om jag är uppe och går kommer de med bara ett par minuters mellanrum. Jag har fått order om att ta bricanyl när de etablerar sig, dvs 4-5 sammandragningar med 10-20 minuter emellan. Som mest har jag väl haft två timmar med sex minuter mellan varje sammandragning innan medicinen kickade in. Då var det lite nervigt
  • Paincake

    Så skönt att du har det bra, AsaLu, och kanske t o m får komma hem!


    Jag har också tänkt på att det verkligen är rätt årstid att vara instängd på. Tänk alla facebookmeddelanden om badutflykter och glassätning i parker och semesterresor man hade fått utstå om det hade varit sommar nu! Vår lägenhet har dessutom vardagsrum, balkong och kök i söderläge vilket innebär massa grader varmt om solen ligger på... Nej, det kunde varit värre
  • Paincake

    AsaLu, har man redan en lättretlig livmoder kan barnet trigga sammandragningarna. Det sa barnmorskorna till mig när jag låg inne. 


    Låter skönt med städfirma...
  • Paincake

    Hej alla!


    Är riktigt uppåt idag - det är sista dagen med bricanyl, vi ska in på TUL om ett par timmar, humöret är på topp och jag lyssnar på riktigt mysig musik! Har också införskaffat det som behövs till bebis och mig, så nu är det bara för Gnutten att behaga titta ut när den vill
    Det har faktiskt blivit kav lugnt i magen, inte en sammandragning trots att vi var ute och traskade i köpcentrum igår (införskaffade bärsele bl a!). Så nu lär den ju ligga kvar till v 42
    Har en karl här hemma som har ställt upp som tusan för mig - sköter all markservice, står ut med mitt gnäll, ser till att jag tar det lugnt och allt sånt. Har ni något förslag på nån present eller liknande som han kan tänkas få? 
    Jag sänder mina tankar till er som kämpar och hoppas att allt kommer gå bra för er och era bebisar. 
  • Paincake
    Åh, jag är kär!
    För första gången har vi äntligen fått en fin bild av lilla Gnutten i magen. Under de andra ultraljuden har bebisen vänt sig bort från "kameran" (eller vad det nu är...) och bilderna har mest föreställt en fisklunch. Nu har vi en profilbild av ansiktet, vi kan se vems haka den har! (yada, yada, yada... )
    Anyways, den var hela 8,3 % större än genomsnittet (Tjockis!) och beräknades väga ca 2768 g nu. Flödet i navelsträngen var fint, moderkakan fint placerad i framvägg och det fanns lagom mycket fostervatten.
    Men jag har i princip inte haft en enda sammandragning idag, trots promenader, två helt vansinniga bussfärder och lite glädjedans i köket. 
    Enda lite småtråkiga är att jag nu inte har någon anledning att ligga på sofflocket längre. Nu måste jag ta itu med hushållsarbete...
  • Paincake

    Så skönt att det verkar ha lugnat sig för de flesta!


    ...så även här, frustrerande nog. Är i v 37 nu, varit bricanylfri i en vecka och de regelbundna sammandragningarna har lyst med sin frånvaro. Typiskt, va?
    Fast det har varit jätteskönt att få lov att gå ut på stan och ta en fika. Var t o m och badade förra helgen, vilket var jätteskönt för fogarna.
    Heja er!
  • Paincake

    Hej alla!


    Har inte varit inne i tråden på evigheter men jag kan meddela att trots mängder av prematura sammandragningar, sjukhusvistelse och bricanyltablettbehandling fram till v 35+0, valde vår lilla Casper att komma ut i fredags i v 40+0 (3830 g, 50 cm). 
    Allt har gått jättebra och vi mår bra!
    Lycka till ni som kämpar. Många kramar.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar