Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    PennyJenny skrev 2010-07-16 17:44:14 följande:
    Hej

    Det gjordes ett akut vul på mig på rummet idag. Tappen har krympt från 2 cm till 8 mm sedan förra mätningen för 8 dagar sedan. Det buktar även ut i "fönstret" i livmodern vid sd. Men ännu så länge ingen panik alltså. Hoppas det håller ett par veckor till åtminstone!!
    Om de får stopp på värkarna/SD ordentligt med dropp så borde väl tappen växa till sig lite.

    Demyra:Hoppas att du snart får snusa bebis.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-07-16 22:31:01 följande:

    Tror inte den kommer göra det med tanke på allt som hänt. Det är en funneling ovanför cerklaget där hinnblåsan buktar ner också, så längre kommer den nog inte bli :(  Har ju haft dessa problem i de andra graviditeterna också, fast inte lika tidigt och allvarligt dock.


    Demyra: Lycka till!


    Håller tummarna för att det inte krymper mer.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny: Hoppas att natten varit lugn.

    Jag har knappt sovit någonting i natt tror jag inte så mycket sammandragningar men kramp i benen som inte ville ge sig och ont i huvudet och illamående på det Undrar hur länge till jag ska stå ut med briccisarna
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Kavi81 skrev 2010-07-17 15:19:27 följande:
    Demya: håller tummarna att bebis kommer snaaart Glad

    PennyJenny: hoppas tappen håller sig nu!! Förstår att du måste vara sjuk av oro men tycker att du är så tapper! Du är nog den av oss som är i värsta läget just nu och ändå verkar du hålla humöret och kämparandan uppe! Men det är som min man brukar svara alla de som frågar hur jag klarat av att ligga så länge, 10 veckor idag, - "men vad har hon för val?" och så är det ju.
    Fast på sjukhuset där jag låg var det flera långliggande mammor som trots strikt sängläge smet ut i rullstol och rökte 5-6 ggr/dag med 8 mm tapp och då kunde orsaken till förkortade tappen enligt bm vara just rökning... så alla hanterar sånt här olika! (inget ont om rökare alltså men för mig hör inte graviditet, särskilt högriskgraviditet, och rökning ihop, men det är ju bara min personliga åsikt)

    3Busfrön: blir du illamående av bricanylen? jobbigt! hur många måste du ta varje dag? Och hur regelbudna sd har du när du tar bricanyl? Tycker det är svårt att veta hur länge man kan vänta.
    Denna gången blir jag trött och lätt illamående. Går runt och känner mig åksjuk.  Så jag brukar vänta in i det sista med att ta den. Brukar ta den när SD plötsligt börjar komma tätt dvs med 2 min mellan och vara i 1 min. Mina SD kommer ung. var 10-15 min kan vara något uppehåll på några timmar för att sedan köra igång. Sedan kan de från ingenstans börja komma jättetätt.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Demyra skrev 2010-07-17 18:56:19 följande:
    Fick förklarat för mig igår att om sd kommer med mindre än 5 minuters mellanrum så påverkar dom tappen, men det var ju inte tal om prematura sammandragningar då. Jag har oxå läckt nånting nästan hela graviditeten när jag haft mycket sammandragningar, kiss eller flytningar antagligen.

    Såklart stannade alla värkar upp i natt, och hela dagen har kännts så konstig då jag inte haft varken ont eller sammandragningar...Får bara hoppas att livmodern vilar lite innan det drar igång för fullt.
    Fick för en timme sedan en värk som tog djävulskt ont, har nog aldrig blivit glad för att det tar ont förrut, nu smärtar det lite och trycker neråt igen så hoppas...hoppas!! Skrattande
    Man fick liksom falska förhoppningar igår då bm sa att det var på gång och att vi nog antagligen skulle komma in på natten...

    Kram på er alla och hoppas ni får en lugn kväll utan sammandragningar {#emotions_dlg.flower}
    Undrar hur min tapp ser ut då med värkar med 2 min mellanrum som var 1 min långa under nästan 2 timmar innan det gav sig med bricanylen. Dock har jag mått skit idag och varit "åksjuk" nästan hela dagen
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jmynt skrev 2010-07-18 11:24:02 följande:
    måste bara tippsa om att postafen hjälper mot illamåendet man får av bricanylen. Fungerar bra för mig, kan kanske vara vär att testa.
    Tog postafen men inte hjälpte det Men imorse när jag vaknade var illamåendet borta och inga kramper i benen i natt. Tog ingen bricanyl igår så det känns som om de har ett samband. Bricanyl kan ju sänka kaliumhalten i blodet och låg kaliumhalt kan ge kramper i benen. 

    Får se hur det blir fram mot eftermiddagen det brukar vara då som SD sätter igång. 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Jag tror att denna extrema värme har fått magarna att balla ur. Min är också helknäpp. 


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jmynt skrev 2010-07-19 18:43:56 följande:
    nu sitter jag här och har så satans ont igen, som mensverk fast starkare men kan inte avgöra om jag har sd eller inte, det kommer lite slempropp var gång jag går på toa, och jag kan knappt luta mig framåt när jag sitter för då gör det ännu ondare. Vet inte om jag har jätte täta sd eller om magen bara är så full med bebis att den känns konstant hård, men smärtan ökar i intevaller, så nu kanske det inte är så långt kvar. Har bestämt att inte ta mer bricanyl nu, utan vill han så får han komma. Ska däremot ta en lång varm duch så fort sambon kommer hem. Om jag inte rent av tar med dottern in i duchen, det känns som att det snabbt blir värre nu.
    det låter som om det är på G 
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jmynt skrev 2010-07-20 20:41:35 följande:
    Nu är jag väldigt säker på att det är på g snart. kommer mer o mer slempropp var gång jag går på toa och det trycker väldigt hela tiden tycker jag, men men vi får vär se. en del av slemet har haft en lätt rosa ton idag, annars brukar det se mer gult ut. Har massa sd också så jag tror inte att jag kommer i väg till liseberg nåt i år. men det kan man leva utan
    Lycka till
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    t0va skrev 2010-07-20 21:50:17 följande:
    Hoppas det går bra för er :) 

    Idag var jag hos läkaren, den som inte kändes vettig sist, men idag var hon så förstående och lyssnade så det var så bra. Jag fick mer dexofen och alvedon så jag kanske kan få sova och slippa den värsta smärtan. Hon frågade om mina sd men de har lugnat ner sig lite, har massa som inte gör ont men de andra är rätt lungt med. Bebis har troligen fixerat sig nu. Hon frågade om jag ville att hon skulle kolla tappen men jag avvaktar, gillar inte sånna undersökningar och nu stoppar de ändå inte om det kommer igång så det är bara att vänta.

    Sen fick jag tid för samtal och bedömning av igångsättning på 40+0 om det inte startat av sig själv, läkaren tycker det är onödigt att jag ska gå och ha ont i kroppen och massa sammandragningar över tid. Sen sa hon att om jag blir sämre och inte orkar så kan de tänka sig att prova att sätta igång innan BF, snitt är inte heller uteslutet så vi skulle förbereda oss för att det kanske slutar med snitt ändå. Fast vi är överrens om att testa först och hoppas att bebis vill komma ut nu snart. går in i v.36 idag, så nu är det bara TUL på torsdag som kan ändra planerna.

    Känns bra att bli förstådd och få en plan, då orkar jag nog ta det lungt och vila ett tag till, 3 veckor till vill de ju gärna att bebis är kvar i magen.  
    Vad skönt att besöket gick bra i dag och att ni nu har en plan.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar