• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    God morgon!


    Nu har sammandragningarna lugnat sig efter en natt sömn. Dessvärre hade jag väldigt svårt att sova av någon anledning. Imorse när jag vaknade var jag väldigt lös i magen, men det kan man ju vara av andra orsaker också.
    AsaLu:
    Min dotter fyllde 2 år i okt o vi böt till juniorsäng i somras. Hon sov visserligen bra i spjälsängen, men iom att hon slutade med blöjor i samma veva så ville vi att hon skulle kunna komma ur sängen om hon vaknade o var nödig på natten.
    Ni har ingen resesäng eller så som ni kan använda till storebror en kort period om ni känner att det är onödigt att byta till stor säng. Så gjorde vi när dottern kom o stora killen fortfarande sov i sin spjälsäng. Tyckte att det var onödigt med 2 spjälisar.
    Sonen var inte riktigt 2år när lillasyster föddes så vi hade Phil&Ted syskonvagn som vi var supernöjda med.
    Den här gången skippar vi syskonvagn. Dottern kommer vara 2,5år o sonen strax över 4år när bebis kommer. Sonen får gå eller cykla till dagis o dottern får stå på bräda eller gå. Vet att sonen skulle bli "bebis" igen o inte orka gå om vi har syskonvagn till dottern o bebis, han skulle bli avundsjuk.
    Men har man 2 barn blir det ju lättare.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    aprilfamilj skrev 2010-02-25 11:01:14 följande:
    Hej tjejer! Nu har jag varit till barnmorskan. Allt såg väl bra ut. Förutom att jag inte riktigt vill gå upp i vikt och mitt blodtryck var jätte lågt. Lillan låg inte super långt ner, och det kändes ju skönt att höra! :) Pilea: Skönt att dom avtagit! Hoppas du får en lugn dag iag :P hipphipphurra: Välkommen!
    Skönt att det gick bra hos BM! Känner du av att blt är lågt?
    Jag har blivit sjukt hungrig de senaste dagarna, nästan så där som man var i början när man precis plussat. Bebis håller väl på o fettar på sig eller något!
    Håller redan på o fixa med lunch, åt ju frukost vid kl.8.
    hipphipphurra:
    Välkommen hit!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    hipphipphurra skrev 2010-02-25 11:13:01 följande:
    Tack så mycket. Vet ni hur det är med hosta? Om det kan påverka negativt på något sätt? Jag är mega förkyld och hostar och nyser hela dagarna. Tycker att jag har fått tätare + kraftigare sd sen förkylningen kom. Kanske bara är en slump
    Har man påverkad tapp så kan nog hosta ställa till det. När man kollar med VUL om man är öppen osv så brukar de ju be att man hostar för att se om det vidgar sig!
    Har också rethosta o har haft ett bra tag, tycker jag har fått mer sammandragningar sen dess. Är rädd att man ska hosta så bebis trillar ut. Är samma när man gör nr.2 på toa, vågar knappt ta i
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-02-25 14:58:08 följande:
    jag ligger inne hamnade i min nya säng i går och kommer inte få gå upp innan tidigast i morgon. då har all kortison hoppat in. åkte in i går till fl och då va tappen bara 18 mm, från att vid förra mätningen för 3 veckor sedan varit 46mm. den va väldigt öppen inifrån, såg ut som en tratt. men den har slutit sig inifrån igen och är nu ca 25 mm och har endast en liten tratt formning. sov mellan 23-01 i natt, sen kunde jag inte sova mer. tankarna rusade runt! fick jätte ont i magen i natt, inte SD, utan någon annan smärta. ja ja. nu ska jag bara rapportera i alla de andra trådar oxå
    Oj då! Vila o knip allt du kan, kram!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    petronellan skrev 2010-02-25 21:26:09 följande:
    Hej! Har legat inne sen v. 27+3 med förkortad cervix. (8mm när jag kom in) Nu har det inte ändrat sig sen dess tack vare dropp och sängläge i 3 veckor och har därför fått komma hem på prov. Ska på kontroll 1-2 ggr i veckan och hoppas det håller sig ett tag till. Eftersom det är första barnet känner jag mig väldigt ledsen över att missa alla förberedelser man tänkt sig. Inte hunnit fixa det jag vill hemma, köpa allt till mig och bebis mm. Jag kommer också missa alla föräldragruppsträffar och känner därför att jag inte vet något om förlossning, smärtlindring, amning, föräldradagar, första tiden med bebis osv. Hur har ni andra gjort med det? Kan man få den informationen på något annat sätt? 
    Vet precis hur det är, min första föddes hux flux i v.27+4 o vi var totalt oförberedda. Hanns inte med någon föräldragrupp genom mvc eller liknande, det var bara att gilla läget o föda. Smärtlindring blev det aldrig någon. Amning var bara att glömma, men pumpade o pumpade. Fick bra hjälp o stöd av personalen på neo. Fick prata med kurator också som hjälpte oss med olika FK-frågor osv.
    Saker till sonen köpte vi vart efterhand när den värsta krisen lagt sig. Minns att jag satt vid datorn i föräldrarummet på neo o budade hem kläder på Tradera. Det var mitt sätt att känna mig som en vanlig mamma o att allt bara skulle gå vägen.
    Skrev också dagbok för att bearbeta det hela.
    Fördelen eller vad man ska säga, är att vi faktiskt fick chans att lära känna vår son hela 3mån innan vi fick komma hem.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Sofiaochjonas skrev 2010-02-25 21:28:49 följande:
    Hej! Jag hoppar in här :) Är i vecka 34 (33+5) och för en vecka sedan gick min slempropp. Då började allting, massor av mensvärk och kraftiga sammandragningar har avlöst varann..Var på förlossningen både lördag och söndag, då visade det sig att livmodertappen krymt till endast 1 cm. Fick komma tillbaka på tisdagen, då var den endast 7mm... Blev sjukskriven (pluggar) med ordinerad sängvila (svårt, har en stor hund som kräver mycket, och en man som jobbar väldigt mycket). Imorgon ska jag på kontroll av tappen igen, ska bli spännande att se hur lång den är då efter en del vila!
    Skönt att du passerat de "värsta veckorna" eller vad man ska säga, även om det såklart är lite tidigt att få bebis nu.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    helena83:


    Hur mår du, några förändringar?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    hipphipphurra skrev 2010-02-26 14:15:33 följande:
     jag är så sjukt sugen på att åka till affären och köpa lite nödvändigheter. Sist jag gjorde det slutade det med mycket onda sd och ett samtal till fl. Men det lugnade sig efter ett par timmar, och det var ingen fara. Är jag helt dum i huvudet om jag åker 2 min i bil till affären och handlar i ca 15 min i dag? Velar så, mannen säger att jag inte ska, ja det gör de jag pratat med. Men jag känner att jag behöver se människor men vill samtidigt inte äventyra något. ´ jaja slutar väl med att jag ger mannen en lapp och stannar hemma. Tror bara det är jag som är rastlös i dag.
    Har också varit sugen att åka till typ Ica Maxi o kolla bokrean Men fick bestämt nej från sambon min. Men ju längre gången jag är desto mer vågar jag röra mig, även om det inte blir några utflykter direkt.
    Jag är ju lite "skadad" iom att sonen kom så tidigt så att dottern som kom i v.35+ anser jag var fullgången Behövde inte ens vara på neo.
    Nu är jag i v.30+5 o börjar få lite lustiga tankar som att "det kanske är dags att börja göra massa saker om bebis ska hinna ut, är ju bara 5 veckor kvar" Ja, ni ser, jag är lite knäpp Sen får jag dåligt samvete för att jag tänker så här, dubbelt på något vis.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-02-26 14:31:25 följande:
    Hej alla. vilken dag! Allt började bra. sov som en klubbad säl, inte så konstigt kanske iom att jag bara sov 2 timmar första natten. vaknade 06.30 att jag behövde gå på toa (inte heller så konstigt iom att jag brukar vara på toa mellan 3-5 ggr/natt) Allt va super. kände inget i magen, inte ens ont i huvet! Det gick en ½ timme. då började det komma värk i ryggen. tog 2 panodil och väntade.. ½ timme senare, VÄRK! kändes som ryggen skulle gå av, massa SD och förvärkar. iom att jag redan tagit 2 panodil som inte hjälpte + att jag redan hade hög puls så villed e inte ge bricanyl, så jag fick testa 2 panocod. Förvärkarna avtog och efterhand oxå SD. gjorde ytterligare ett vul för att mäta tappen som idag va runt 20 mm. men läkaren tyckte att det ändå va stabilt, så har jag tur och den inte kortas mer efter helgen, så får jag nog komma hem igen! jippi!! MEN efter ca ½ timme, jag ligger och vilar och det känns som bh:n helt plötsligt sitter jätte hårt! jag bad olle spänna ut den till det yttersta läget, men det tryckte mer och mer. Panocoden resulterade i kramp i diafragman. FY vilken smärta! kändes som något, ja då diafragman antagligen, skulle explodera.. här sprang ssk och läkare om vart annat och 1 kom på en typ av medicin man kunde ta som gravid. efter ca (från första krampen till sista) så gick det nog nästan 1 timme! en upplevelse rikare och den ska jag inte vara med om igen! tyvärr ska olle jobba hela helgen så vi kommer inte träffas innan måndag och iom att det är besöksförbud så får ingen annan komma hit heller.. tur att internet finns! Det gjordes en viktuppskattning på plutten oxå, och han är så stor som han borde vara för veckan/dagen, men klant läkaren lyckades radera alla mätningar, så tyvärr fick vi ingen vikt i gram.. men men.. Nu ska jag GÅ och dricka kaffe, är inte längre helt bunden till sängen!
    Men fy så otäckt med diafragman! Skönt att du får röra dig lite mer. Hoppas du snart får komma hem!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Sofiaochjonas skrev 2010-02-26 14:39:31 följande:
    Måste bara fråga er, händer det att ni får kraftig mensvärk UTAN sammandragningar? Det händer mig ganska ofta, dock säger läkaren att jag fått sammandragningar trots att jag bara sagt att det vart kraftig mensvärk som strålar ut i ryggen..
    Kan det inte vara ligamenten som gör ont då?
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar