• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Jag har varit på Huddinge sjukhus nu på morgonen o lämnat blodprov, dels för sköldkörteln o dels för Rh- faktorn. Efter det fick jag immuniserings-sprutan hos Rh-gruppen. Ska tydligen ta ytterligare ett blodprov på förlossningen sen + ett till 6mån efter förlossningen (hur jag nu ska komma ihåg det). På BB får jag den "vanliga" immuniserings-sprutan som tidigare. 
    Fasiken vad mycket blodprover o nålstick det har blivit denna graviditet (svininfluensavaccin, sköldkörtelprover, immuniserings-spruta, voltaren-spruta, prover för att kolla om man bildar antikroppar + de vanliga proverna på MVC)  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Min tapp var 3,3cm vid förra kollen i v.28+4, alltså för 1 vecka sen. Den har varit 4,2cm som längst så bara en marginell skillnad. Hade dock en funneling eller vad det heter kring v.14 då jag blev sjukskriven 100%. 


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Tror inte det har några negativa biverkningar med Kortison, även om bebisen inte skulle födas för tidigt. Det är väl kanske en kostnadsfråga???


    Har lunchat ihop med en kompis idag (vågade mig ut en liten stund), käkade grekiskt, mums! Efter var jag på mvc. SF-måttet hade skuttat upp lite på kurvan o låg på 28cm nu, blt på 110/70 o fosterljud på 137. Vågen visade på 60,4kg så en total vikt-uppgång på 8,4kg sen inskrivning.

    BM sa "vet ni att det är en grabb?" 
    Jag "va" 
    BM igen "ja, att det är en kille"
    Jag "nej, vi har ingen aning"
    BM "Jaha för du sa han nämligen"

    Är helt säker på att jag sa den, men hon hörde väl fel. För kön står väl knappast i journalerna, eller? Det är ju inget vi velat kolla upp. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    God morgon!


    Oj oj så mycket snö det kommit inatt, att det aldrig tar slut! Jag vill ha vår!
    Hoppas ni alla får en lugn o skön helg utan allt för mycket sammandragningar!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Burr, här är det kallt, minus 16,9 grader! Solen skiner iaf o det har äntligen slutat snöa {#lang_emotions_sunny} Får se om jag kommer ut något idag o får njuta lite av solen, men det är så mycket snö på altanen.


    Har en hel drös med tradera-paket att skicka iväg, men det får nog sambon fixa. De har iaf plogat här inatt så det kanske går att komma ut med bilen
    Tjohooo, nu har jag gått 30 fulla veckor o går in i v.31 (30+0) Ännu ett delmål avklarat! Nu är jag helt inställd på att få gå till v.35+4 när dottern föddes, men det är ju inget som säger att jag går prick till den dagen. Det är iaf mitt nästa mål
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-02-21 11:25:43 följande:
    Grattis Pilea! Jag har 3 dagar kvar till 30 hela veckor som är mitt nästa stora mål. När din dotter föddes v 35+4, blev ni kvar på neo då? Hur länge o vilken hjälp behövde hon? Kanske hemskt att säga men jag är så less på det här att jag nästan önskar att det ska sätta i gång, fast jag vet att det blir tufft för barnet. Någon mer som haft dessa tankar...?
    Vi behövde faktiskt inte vara på neo över huvud taget med dottern. Vi var på vanliga BB i ca 1 vecka. Hon fick lite gulsot och fick sola 1 gg. Tillägg-matades med kopp var 3:e timme + ammade. Men annars behövde hon ingen hjälp på något vis.
    Förstår hur du känner, det är dubbla känslor på något vis!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Så var det måndag igen!
    Herre gud va kallt det är, 23,4 minus har vi nu {#lang_emotions_surprised} Har nog aldrig varit med om kallare tidigare!

    För mig blir det nog att vara inne hela dagen, är för kallt o jag kan inte knäppa jackan längre.

    Men det är klarblå himmel o sol så jag får väl lägga mig på blombrädan i fönstret o sola lite  
    Gersemi:
    Usch va jobbigt du har det, skickar ett gäng kramar
    Vår lillbebbe ligger också väldigt långt ner o med huvudet före o trycker på livmodermunnen, har den gjort sen v.24, men än så länge är h*n kvar där inne.
    Nu sist som vi var på spec-mvc så kändes det nästan som läkaren undrade vad vi hade där att göra, även om hon läste i journalerna om 2 tidigare prematurer, sammandragningar, tidigare tappkoller osv. Hon såg helt förvånad ut o sa "men, du är ju så långt gången som v.28+ .Reaktionen var nästan som att jag skulle varit fullgången.
    På vanliga MVC pratar de precis tvärt om, v.28+ är typ som v.18 för dem.
    Nu är jag ju i v.30+1 o eftersom tappen sist var ok längd på så blir det inga fler koller på spec-mvc, utan det är förlossningen som gäller om jag blir nervös eller får känningar.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    aprilfamilj:


    Ja, det är väl så! Spec-mvc är ju så vana vid komplikationer så de ser med helt andra "ögon" Sen är väl v.28 någon magisk gräns när det gäller lungmognad osv.
    Jobbigt så mycket sammandragningar, hoppas det lättar lite.
    Min solstol på altanen är en aningens insnöad Ändå har vi skottat altanen 4ggr eller så, hi hi!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    rikkan skrev 2010-02-22 13:06:00 följande:
    Jag har en fråga till er som har fått veta att er cervix är påverkad. Förutom era sammandragningar, har ni känt ngn annan påtaglig smärta (typ i ryggen, nedre delen av livmodern el ngt annat)? Jag låg ju inne förra helgen, men cervix var opåverkad. Fick Bricanyl och Betapred. Lugnade ned sig nga dagar. Nu har samandr kommit tillb och jag har fruktansvärt ont i nedre delen av magen (påminner om mensont fast värre), vissa stunder kan jag inte gå upprätt. Har även ont i ryggslutet och en "ilande" känsla mot ändtarmen. Har otrolikt mkt flytningar, men inget avvikande i utseende. Jag har ju blivit så grundligt undersökt man kan bli, men jag är orolig för att cervix har blivit påverkad under denna korta tid jag nu har haft ont (kanske ologiskt, men så känner jag iaf). Det tar emot att kontakta förlossningen ÄNNU en gng så nära inpå. Ngn som känner igen detta??????
    Jo jag känner igen den där känslan. Jag känner en ilande/skärande smärta i korsryggen o långt ner i magen när jag är uppe o går. Det är som dragningar i ryggen, bak mot ändtarmen eller hur man ska beskriva det. 
    Får inte jättemycket sammandragningar längre, men de som kommer är mer "sug" i. Jag försker ligga så mycket som möjligt, men man måste ju resa sig upp vid toabesök, värma mat, koka kaffe osv. Sambon jobbar ju på dagarna.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag är lite skrajsen, har ju varit förkyld i snart 2 veckor o har nu mycket hosta, riktig rethosta. Försöker hålla igen hostattackerna, men det är svårt. Känns som bebis ska trilla ut när jag tar i för att hosta o det gör snoront i ligamenten.


    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar