Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    just det med igångsättning tänkte jag diskutera med min BM nästa vecka! aldrig i livet att jag iaf går över 2 veckor! nej någon måtta får det vara!
    Men jag undrar om det inte va lite vatten innan.. precis så som det va när jag åkte in när jag väntade mia. dom ville ju inte tro på mig utan sa att jag hade helt klart kissat ner mig, men jag va skeptisk till det. men nu har det hänt även denna gång. inte speciellt mycket, men mer än en flytning helt klart! Och efter ca ½ timme kom en stor bit slemmis. men men, bara att vänta och se. jag ska iaf hålla igång och inte åka in i onödan

  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-04-07 21:12:47 följande:
    Är i valet o kvalet om det är dags att åka in! Har SD med 5-10min mellanrum som gör ont o trycker på. Har haft så senaste timmen o till o från under hela eftermiddagen o kvällen.
    å hoppas för din skull att det är på riktigt nu då! håller alla tummar jag kan! själv ska jag ta mig en snabbis i kväll igen, det måste funka!
  • mammaNena
    Pilea skrev 2010-04-07 21:30:21 följande:
    Tycker det är svårt att avgöra! Sist med dottern gjorde det inte jätteont, men jag var ändå öppen 3cm. Ringde för att det kom regelbundet. Nu tvekar jag, tänk om det inte är något. Måste ju fixa barnvakt o allt.
    ja men det är ju just det där, när vet man att det är på riktigt!?!
  • mammaNena

    här är det jobbigt nu {#lang_emotions_cry}
    fick reda på i förrgår att min farmor är jätte dålig och inte har lång tid kvar, efter mååånga år med canser. Men vi skulle ändå vänta med och se vad CT röntgen sa igår. i går em kom beskedet. vi ska inte vänta oss månader, utan veckor snarare om vi har tur. Har aldrig haft speciellt bra kontakt med farmor, men hon är en mysig, för övrigt helt frisk och klar, liten tant. och ett dödsbesked är ju jobbigt i vilket fall.

    men iaf. vi va hemma hos mamma och åt pizza igår kväll. va hemma igen vid strax efter 19 och jag och mia tog ett varmt bad. När jag va färdig och precis kommit upp (inte det lättaste att komma upp längre!) så ringer det och olle svarar. jag märker direkt att det inte är något bra! viskar till honom, är det om farmor?? för jag trodde verkligen att stunden va kommen. Han skakar på huvudet och mimar tillbaka " din mormor"
    Då hade de precis ringt från äldreboendet hem till mamma och berättat att mormor är jätte dålig och de vet inte om hon klarar natten ens! bara palta på sig kläder igen och jag och mamma åkte ner till mormor. man vet ju inte när stunden är kommen...

    Det va en hemsk syn. jag har inte varit och hälsat på henne på länge nu iom att jag har legat på sjukan och legat i min säng. men det där va inte min mormor längre.

    Så idag består dagen av att hälsa på farmor (utan mia, då farmor är klar i huvudet och man vet inte vad barn säger, de är ju ärliga och mia vet att farmor är jätte sjuk. och farmor greppar alla halmstrån till att få fortsätta leva)
    Hälsa på mormor ( MED mia. mia frågade rakt ut igår om inte hon oxå kunde få hälsa på gammel mormor, efter jag berättat att hon va jätte sjuk och kanske skulle flyga upp till himmlen till gammel morfar och våran hund, ja så man får förklara det bäst. men mia vill verkligen träffa henne.)
    + att vi måste köpa present till ett barnkalas mia ska på i morgon...

    Och mitt i allt detta så har jag knappt sovit en blund. tankar som flyger runt. mycket SD, ja mest hela tiden, dock gör de flesta inte ont. men en molande värk har satt in både i ryggen och magen.  Och det droppar konstant ur höger bröst. !?! Så det skulle väll inte förvåna om jag helt plötsligt mitt i allt ska föda barn oxå, och faktiskt, jag har inte tid med det nu!

    om ni inte orkade läsa allt så är det helt ok. det va skönt att få skriva det iaf!

  • mammaNena
    L0ved skrev 2010-04-09 10:13:05 följande:
    Är så trött på detta nu. Har haft molande värk (ungefär som mensvärk) i tre dagar nu och lite få sammandragningar. När jag går så känns det verkligen som att bebis kommer att trilla ut. Fattar inte hur länge det ska hålla på såhär? Jag vill ju ha bebis nu. Önskar någon kunde säga när bebisen kommer bara så man vet! Har ni andra med trist väder idag?
    vi har faktiskt jätte fint väder. det är väll det enda positiva idag..
  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-04-09 12:47:54 följande:
    Inte nog heller med alla problem man har, men vattenskadat hus, advokater hit och dit, en son som gärna skriker hela tiden. Så kom jag på min sambo med att träffa en annan bakom min rygg! Så nu är man mitt uppe i en separation också! Kom ju verkligen i rätt läge!
    oj, vet inte heller vad jag ska säga! berättade för min man och han blev arg på din sambo och förstod inte varför!
  • mammaNena

    Vi var och hälsade på mormor innan idag vid 11. hon var helt borta. men mia va oxå med, hon ville verkligen. Efter det åkte vi in till min farmor. där var det dock värre tyckte jag då hon är klar i huvudet. för mig så va inte mormor kvar.. Kom hem igen runt 14 och kl 15.30 så ringde pappa och sa att mormor dött vid 15.
    Det känns så skönt att vi va där, hela familjen. och fick sagt hej då. mormor reagerade nästan inte på något, men när mia satt och pratade med henne och klappade henne på kinden så reagerade hon. så det gör mig lycklig i själen känner jag! både för mormors skull och för mia´s!
    Men det känns faktiskt så skönt att det gick så fort! så slapp hon att ligga där som ett paket, som andades då och då..

    Har väldigt ont i magen och ryggen då och då och SD till 1000! men jag hoppas det blir en bra natt, har ju lite att sova igen. så i morgon är jag bra igen

  • mammaNena

    ja det känns så skönt!

    Tror det kommit mer vatten nu. tänkte att jag kanske hade blivit lite knäpp så jag sa tom till olle att känna på mia trosor, dom va blöta! magen spänner och gör mer och mer ont faktiskt.. men inte åka i onödan!

  • mammaNena

    Gersemi: {#lang_emotions_heart} hade inte heller velat åka till fjällen!

    Har jagat upp både mamma och svärmor. allt för att hålla nerverna på hel spänn på mammorna så fort jag är uppe är magen hård hela tiden, men molande värk som går i vågor. men så fort jag lägger mig och vilar så blir det lugnare igen.. Svärmor, som jobbar inom förlossningsyrket, va inte så positiv till min inställning " inte åka i onödan" ja ja. kommer väll säkert avta denna gången med! tror nog mer på er Pilea och aprilfamilj!

  • mammaNena

    lycka till pilea! hoppas att bebis bestämmer sig för att komma nu!

    Mia ska snart på barnkalas. hon är super laddad kan jag lova! *suck* hon är som en duracell kanin!

    Har sån där smygande molvärk som ligger i bakgrunden liksom. hade gärna velat åka in och se hur gårdagen påverkade tappen, men tänk om den e påverkad FÖR mycket för att få komma hem igen, men inte tillräkligt mycket för att bebis ska komma!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar