Inlägg från: JennyHjortron |Visa alla inlägg
  • JennyHjortron

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej,

    Jag hoppar in i denna tråd eftersom den passar som handen i handsken för mig. Precis hemkommen från förlossningen för en undersökning eftersom jag har så mycket sammandragningar som inte ger med sig. Vila är beordrad och har läkarbesök bokat till nästa vecka på MVC. Antar att jag blir sjukskriven men hoppas ändå.

    Allt såg bra ut, ingen påverkan på livmodertappen vilket känns bra. Alltid lättare att ha sammandragningar så här tidigt om de inte påverkar tycker i alla fall jag. Detta är min andra graviditet och med första barnet hade ag egentligen lika mycket sammandragningar men förstod inte vad det var. Sonen kom för tidigt så denna gång är jag lite försiktigare med allt. 

    Nu måste jag hoppa i säng för jag är helt färdig. På återseende allihopa...

  • JennyHjortron
    arkeologitjejen skrev 2010-04-15 21:48:40 följande:
    Hej hej!Hoppar in här för att ställa en fråga till er tjejer som går hemma pga sammandragningar. Jag är gravid nu i vecka 17 och väntar andra barnet. När jag väntade min dotter som föddes i mars 08 drabbades jag redan i vecka 18 av prematura sammandragningar. Man testade massor med gånger för urinvägsinfektion, men tappen var inte påverkad trots att jag hade regelbundna sammandragningar var fjärde minut. Pga av tappen inte var påverkad så vägrade läkaren sjukskriva mig trots att jag hade svårt att gå och det tog mig två timmar istället för 35 minuter att ta mig till jobbet. Till slut sjukskrevs jag på halvtid och var så i en månad ungefär innan förlossningen startade och jag fick ligga på Karolinska i en vecka innan värkarbetet avstannade och jag kunde gå åka hem med order om vila och fortsatt medicinering samt sjukskrivning graviditeten ut. Nu har jag börjat få sammandragningar igen och ännu en gång har jag ingen urinvägsinfektion. Både min mamma och min mormor hade samma problem med sina graviditeter och min mormor drabbades av två sena missfall och jag är självklart orolig att hela den här historien med sammandragningar och hotande förtidsbörd skall dra igång även denna graviditet. Det känns inte som BM tar detta riktigt på allvar, hon säger att så länge tappen inte är påverkad så är det ingen fara och då behöver man inte göra något.Hur är det för er andra? Är alla som är sjukskrivna det pga att tappen är påverkad eller finns det folk som fått det godkänt utan så att säga? Inte för att jag vill gå hem från jobbet redan, men jag vill nu skaffa mig information innan läkarbesöket på onsdag. Tack på förhand och hoppas det går bra för oss alla!
    Hej
    Jag är nu gravid med mitt andra barn och är sjukskriven 50% för prematura sammandragningar, än så länge har dock ingen påverkan på tappen upptäckts (den har dock minskat från 4 till 3 cm). Jag skulle nog inte vara sjukskriven om jag inte hade min histoik att jag vid första graviditeten hadeprematura sammandragningar från v.20, vattenavgång i 29+6 och födde i v. 32+5.  Både min läkare och BM har sagt det att pga min historik så tar vi det lugnt denna gång och därför har jag blivit sjukskriven på 50%.

    Jag är nu i 29+5 och hoppas att jag får vara gravid i några veckor till trots onda och mycket sammandragningar.

    Hoppas att det löser sig för dig. Lycka till!
  • JennyHjortron

    Grattis anlo80 till din dotter och vad skönt det måste vara att komma hem.

    Själv "kniper" jag mellan sammandragningar men mest njuter jag av att vara i 31+3 och att jag inte är inlagd på sjukhus eller att vattnet har gått

    Ha en bra dag allihopa!

  • JennyHjortron

    Grattis alla som har fått era bebisar! Vad härligt att det verkar gå bra för alla i denna tråd.

    Själv är jag nu i 32+1, beordrad att knapra bricanyl dagarna i ända då tappen har påverkats av mina onda sammandragningar. Jag är glad för varje dag som jag är gravid nuförtiden och hoppas i alla fall komma förbi 32+5 denna gång.

    Här skiner solen idag och jag ska nog sätta mig i solstolen snart, njuta lite och få lite färg kanske.
    SKöt om er allihopa!

  • JennyHjortron
    Noemi skrev 2010-05-03 09:34:20 följande:
    Grattis till att ha passerat 32 veckor!!! Då har vi samma mål, jag har också 32+5 att slå från min förra graviditet! Håller tummarna för att din bebis stannar några veckor till, det kan ju vara skönt att slippa neo... Jag är 30+3 idag. Ska på ny kontroll av tappen på torsdag, sist var den normallång iaf. Knaprar också en del bricanyl nu. Hur mycket bricanyl äter du varje dag?
    Du är inte så långt ifrån du heller. Drygt 2 veckor till så är du förbi också. Jag äter i alla fall 3 stycken Bricanyl varje dag, ibland 4. Behöver jag fler måste jag åka in har läkaren sagt. Det blir rätt så skakigt hela dagarna men det tar jag bara jag får några extra dagar/veckor för att slippa neo och få åka hem istället. Skulle vara så underbart att få en "vanlig" BB vistelse denna gång.  Hur mycket äter du då? Håller tummarna för att din tapp inte är påverkad.
  • JennyHjortron
    Noemi skrev 2010-05-03 11:20:53 följande:
    Ja jag har en målbild av att jag ska få ha min bebis på magen efter förlossningen istället för att hon stoppas ner i en plastpåse och att de springer ut ur salen som sist... Man kan verkligen ha en bättre start än så! Men det ska vi nog fixa! Jag äter oftast bara 1 per dag, ibland två. Har ordination på 1 vid behov och max 3 per dag. Tar du dina utspritt över dygnet? Jag tycker absolut att det är värt att bli skakig så länge som magen är lugn och fin! För mig sitter effekten ofta i länge efter jag tagit tabletten. Är oftast riktigt bra i 12h i alla fall.
    För mig håller effekten av en tablett i ca 4-6 timmar så jag tar dem lite utspritt, en på morgonen, en mitt på dagen och en på em kvällen. Ibland får jag ta 2 ganska tätt eftersom det inte är hjälper med den första. Olika dag till dag.
  • JennyHjortron

    Jag är också kvar även om jag varit väldigt oaktiv den senaste veckan. Lägger till mig i den "nya" listan:

    PuH84 - 25 Maj
    Fröken sol - 22 Juni
    Giraffen och Tiger - 26 juni
    Shee - 6 Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti
    Icka76 - 19 September (snitt 2 veckor innan)
    Happyme - 22 September

    Är väldigt glad att jag fortfarande är gravid och har passerat min sons födesledag (32+5). Jag är idag i 33+3 och hoppas att jag når mitt mål som är nära nu, 34+0.

    Grattis alla som har fått sina sötnosar! Börja längta lite själv nu när det känns ok att den snart får komma även om alla veckor och dagar är bra som den stannar i magen. Kämpa på allihopa!

  • JennyHjortron

    Här är det en till som inte hade en bra dag och kväll igår. På eftermiddagen trodde jag verkligen att vi skulle få åka under kvällen. SD var regelbundna och tog i rejält. Också mycket molvärk i ryggen. Det blev lugnare under kvällen och till slut kunde jag somna.
    Idag ligger jag placerad i soffan och varje gång jag är uppe är det ett tryck neråt. Även om jag kommit en bit nu i graviditeten så vill jag gärna att den stannar ett tag till.

    fröken sol och Happyme: Jobbigt för er båda!
    Noemi: Bra att du blir ber om undersökning igen. Det skulle i och för sig jag också göra eftersom jag inte har någon aning om jag har ngn tapp kvar vid detta laget. Jag var också 1 cm öppen vid senaste undersökning (14/4) men tappen var 2 cm.  Ska till bm på torsdag, får se vad hon säger...

    Ha en bra dag! 

  • JennyHjortron

    Noemi: Ja, precis. Jag fick min första son i 32+5 så det är skönt att jag passerat det. Och du är verkligen hur nära som helst också att passera detta. Heja!
     
    Nu har jag kommit till 34+2 vilket känns skönt även om jag verkligen är på helspän hela tiden och tror att jag snart måste åka in. Håller tummarna för några fler dagar för att chansen i alla fall ska finnas att vi får åka hem relativt snart och inte blir inlagda en längre tid. Huvudsaken är väl att vi alla mår bra, men målen ändras ju nu hela tiden känner jag. Först var v. 25, v.30 och v.32 viktiga. Sen fulla 34 veckor. Nu vill jag åka hem direkt jag fött och därför vill jag någon vecka till Snart blir jag egentligen inte förvånad om jag kommer att gå hela tiden ut och kanske till och med över tiden  Har ju verkligen lovat min sambo att inte säga ett ord om jag går över tiden (undrar om jag kommer att kunna hålla det)

  • JennyHjortron

    Idag är jag i alla fall på jobbet en sväng, natten har varit bra och gårdagen var väldigt lugn gällande värk och sd under em och kväll. Idag är allt bättre, lite mer ork - skönt!

    Noemi: Tårtkalas tycker jag verkligen du ska unna dig när du nu snart passerar sonens födelsedag! Grattis! Minns själv hur skönt det var.


    fröken sol: skrattar till lite när jag läser ditt inlägg om att det vore bättre rent praktiskt att det inte satte igång ännu - känner igen mig på detta. Nu planerar jag också när det vore bäst att det sätter igång Jag har också svårt att njuta av graviditeten just nu, är så fokuserad på sd och annat att jag glömmer bort att njuta också. Det är ju underbart med en bebis i magen.

    Hoppas ni alla i tråden får en bra dag! Själv ska jag verkligen försöka njuta av dagen!

  • JennyHjortron

    Hej allihopa,

    Vilken munter och glad stämmning det var i tråden idag! Härligt med lite bra dagar och nyheter för alla.
    Själv har jag varit hos BM på morgonen och allt såg bra ut. Hon förstod mig precis när jag sa att det känns ibland som jag har en fotboll mellan benen - huvudet ligger direkt mot bäckenet och trycker på. Bara att försöka hitta sköna ställningar alltså
    Solen skiner och jag har snart jobbat klart för dagen, solstolen väntar!

    Ha en bra dag!

  • JennyHjortron

    Oj, här har det hänt saker under helgen när jag legat i solstolen och njutit.

    Noemi: Håller tummarna för dig att du tar dig några dagar till, gärna veckor. Inte alls roligt att du har blivit inlagd så direkt efter att du passerat sonens födelsedag. Massa styrkekramar till dig.


    fröken sol: Härligt att har passerat v. 35, det har jag med och är superglad och lättad.

    Happyme: Ingen rolig upplevelse du har haft. Hoppas det nu blir bättre för dig.


    jmynt: Jag upplever en hel del molvärk också nu och det är mycket värre för tillfället än de sd som jag har. Precis som fröken sol säger så ger de ju aldrig med sig utan är konstant och det gör ont. Hoppas det ger med sig snart för dig.


    Själv har jag precis varit på en liten långsam promenad på lunchen vilket var helt underbart! Känner att jag nu slappnar av något oerhört oc kan njuta av vardagen även om det är fylld av sd. En himla skillnad att äntligen ha tagit sig till v. 36.

    Styrkekramar till alla som kämpar, hoppas ni har en bra dag allihopa!

  • JennyHjortron

    Välkomna till tråden Dissan och martina g!

    martina g: Konstigt att du inte fick bricanyl pga den orsaken. Jag fick bricanyltabletter när jag var på läkarbesök i v21 och blev sjukskriven på 50% för prematura sd. För min del har det varit bra med dessa tabletter för att lugna livmoder vid många tillfällen, vila har varit en annan bra medicin. Jag är nu i v 35+2.

    Dissan: Jag tror att du blir sjukskriven av det du anger här, jag blev som sagt sjukskriven i v. 21 och jag har kontorsarbete (stillasittande men stressande).


    jmynt: Jag måste hålla med Noemi om att ta en extra fundering om det inte är ok med lite mera vila. Det är inte roligt med för tidig födelse och neo. Själv vill jag verkligen undvika det ännu en gång.


    Jag har själv nu varit på förlossningen under kvällen för mina sd som inte ville ge sig och som var regelbundna och starka. Tappen var inte helt utplånad ännu vilket var skönt och efter en bricanylspruta lugnade sig magen tillräckligt för att jag skulle få åka hem. Molvärken är kvar och på ett sätt känns det inte så långt borta men varje dag är viktigt för att slippa neo. Läkaren sa att kom den just nu så blir det nog en sväng på neo så jag hoppas att den stannar ytterligare några dagar. Knapra bricanyl och vila var mina order jag fick med mig så det är väl bara att lyda

  • JennyHjortron
    arkeologitjejen skrev 2010-05-26 11:07:12 följande:
    Hej hej!Skönt att höra att det gått bra för er Lana och Noemi med försäkringskassan. Jo, jag har skrivit ett långt brev, säkert överdrivet långt, med all information om hur förra graviditeten var, samt att jag haft fem missfall varav fyra på raken och om det är nu. Jobbar på kontor så det är därför jag oroar mig, men jag hoppas att det inte ska vara några problem. Hur mår ni andra idag då? Har någon fått prova adalat istället för bricanyl? Jag fick det utskrivet när Linnea var på G att födas för tidigt och igår när det var riktigt illa med SD så tog jag faktiskt en tablett istället för att åka in då det var jättekö på gynakuten (de har praktiskt nog kötid på sin hemsida i realtid) och tänkte avvakta tills jag ska till doktorn imorgon. Fick sova iallafall och det känns lite bättre idag. Ser att ni har en lista på när folk är beräknade. Som ni ser har jag sista september som BF, men jag tror det blir tidigare i vilket fall för vi blev rätt ordentligt framflyttade på ultraljudet och det stämmer inte med när vi faktiskt gjorde bebisen. Så vi får väl se.
    Hej arkeologitjejen och välkommen till tråden.
    Jag tror inte alls att du behöver oroa dig för sjukskrivningen trots att du har kontorsarbete. Jag själv har kontorsarbete och blev sjukskriven från v21 på 50% och det var inga som helst frågetecken från FK om detta, snarare undrade de om jag inte borde vara 100% sjukskriven.
    Jag hade en ngt komplicerad förra graviditet med vattenavgång i 29+6 och födde sonen i 32+5, men jag skrev inget brev till FK utan på mitt läkarintyg stod det bara:
    Prematura sammandragningar och ngt om risk för förtidig födelse pga tidigare graviditet. 2 rader som inte var specieltt detaljerad. Hoppas det löser sig för dig med sjukskrivningen.

    För min del är det relativt lugnt i magen sedan måndagen. SD som försvinner vid bricanyl och molvärk som nästan försvinner av panodil vilket är skönt. Dock har slemproppen gått så det är väl på gång på något sätt skulle jag tro. Jobbar min sista dag på fredag vilket skulle vara skönt att hinna avverka och säga hej då ordentligt denna gång och så skulle det vara skönt att gå några dagar till innan bebisen kommer, allt för att få åka hem så fort som möjligt efter förlossningen. Men det är ju inte jag som bestämmer detta

    Hoppas ni alla har en bra dag och att din bebis snart kommer Puh84. Välkomna alla nya till tråden också förresten.
  • JennyHjortron

    Nu har lillebror Dante kommit !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Efter en snabb förlossning på nationaldagen fick vi vår efterlängtade Dante, 2610 gr och 48 cm. Vi mår alla bra. Har precis kommit hem och ska nu vila och hitta lite ordning i tillvaron... Skönast av allt var att han kom i 37 + 0 vilket gör honom till en fullgången bebis, ingen prematur denna gång

    Har varit lite frånvarande ett tag så jag har inte läst i kapp i tråden. Hoppas ni alla har det bra trots era sd och andra bekymmer. Vila och ta det lugnt, det lönar sig i längden har det i alla fall visat sig för mig. Ha det så bra så återkommer jag med mer info senare....

  • JennyHjortron

    Hej allihopa,
    Jag satt och ammade min underbara son ikväll och kom att tänka på att jag aldrig gav er mera information om själva födelseförloppet.. ifall ngn var intresserad.

    Det hela började under lördagen på kvällen vid 17 tiden när vi var på bröllop. Stod under hela vigseln vilket kände på här och där, och efter själva vigseln var det en promenad (i hög klackat!) till själva middagsstället. Efter dessa två "jobbiga" förfaranden så hade jag regelbundna sammandragningar som tryckte neråt under hela middagen. När vi begav oss hemåt vid 23.30 tiden blev det intensivare i bilen. Vi ringde förlossningen och fick komma in. Hela personal styrkan kändes det som stod och väntade på oss eftersom de hört att vi kom direkt från ett bröllop

    Var öppen 3 cm men värkarna var inte så kraftiga. Vi tog en promenad och värkarna blev starkare igen men jag öppnade mig inget mer. Efter ngn timme tyckte jag att jag ville åka hem och försöka vila eftersom det ändå inte hände så mkt. Vi åkte hem kl. 05.00 och jag lyckade sova till 07.30. Sen var det hormoner m.m. som gjorde att jag städade och tvättade en massa hemma innan jag vid 9-tiden tog en längre promenad. När jag kom hem efter detta så började värkarna igen och de var rätt så regelbundna och ca 4 minuter emellan. Jag ville avvakta en stund hemma och poff så var kl. 12.30 och värkarna hade tagit en hel vändning och kom tätt och var kragtiga. Vi insåg att vi fick nog ringa nu och åka in.

    Dock när vi ringde till förlossningen i Lkpg så var det fullt och vi blev hänvisade till Nkpg. När jag hörde det så sa jag att jag vet inte om jag kommer att klara mig dit. BM sa: "JA, trycker det på för mycket så får du väl komma förbi här då" med en röst som gjorde att jag inte kände mig särskilt välkommen . Vi packade snabbt in oss i bilen och satte fart mot nkpg som i vanliga fall skulle ta ca 50 min. Värkar kom med varannan minut nu och gjorde väldigt ont och bilfärden tog därav "bara" 30 min - vilket jag var tacksam över.

    När vi kom  fram kl 14 var jag öppen 8 cm och fick lustgas. Vattnet hade inte gått och kl. 14.30 tog de hål på vattenhinnan. Jobbar på med oerhört tryck och kl. 15.38 kom vår lille Dante.

    Förlossningen gick lite väl snabbt, känner att jag inte hann med eftersom jag kom in till förlossningen så pass sent i arbetet men allt gick bra och vi mår alla bra. Dock är Dante gul och vi har en fjärde kontroll för detta imorgon, hoppas att vi inte behöver sola och att värdet är på väg neråt.

    Hoppas ni alla mår bra, kämpa på för det är ju helt underbart när de kommer ut. Är glad att jag vilade så pass mycket ändå under graviditeten för nu födde jag i 37+0 och vi åkte hem mindre än 24h efter förlossning. Underbart! Ha det så bra allihopa!!!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar