• Dynah

    Vi som har prematura sammandragningar

    Vet inte om jag platsar här. Detta är min fjärde graviditet och det är första gången som mina sammandragningarn varit smärtsamma. Det känns som menssmärta gånger 10, precis som dagen innan min yngsta kom. Jag har haft detta 3 ggr hittills, går in i vecka 28 denna vecka.
    På onsdag ska jag på läkarkoll, kollar dom då om "man börjat öppna sig"?
    Kan det hända att man inte har någon påverkan på livmodertappen trots smärtan?
    Känner mig helt lost...har ju aldrig upplevt detta tidigare. Mina andra barn har kommit i vecka 39+6, KS vecka 39+4 och minstingen i vecka 39+0.

  • Dynah

    Jag ska till läkaren imorgon, undrar om han undersöker mig? Vill helst undvika det då det är en manlig läkare och det inte känns helt ok.
    Men jag hoppas ändå på sjukskrivning 50% då jag känner mig stressad och tror att detta har påverkat att jag har fått smärtsamma sammandragningar. Har ju aldrig haft det förut men hittills ändå bara 3 ggr. Men sista gången höll det i sig läääänge...så jag blev riktigt orolig, är ju bara i vecka 28 ännu.
    Sen har jag förutom det hiskelig bäckenbottenuppluckring...ont mest på nätterna men lite svårt att gå...det blir väl så efter fyra graviditeter... {#lang_emotions_cool}

  • Dynah

    Hur ofta har ni andra smärtsamma sammandragningar? Jag har haft det 3 ggr ordentligt hittills, är i vecka 28 (from imorgon).
    Otroligt att FK kan neka en sjukskrivning om man har onda sammandragningar eller foglossning...i mitt fall gäller både och...sen lite gallstenskänningar på det, toppen!

  • Dynah

    Var hos läkaren igår som enligt någon härinne gjorde alla rätt.
    Han kontrollerade livmodertappen med VUL och den var ok, 4,9 cm. Han skulle meddela min BM om att ta ett morgonurinprov på mig snart.
    Blev sjukskriven 50% fram till förlossning.
    Han rekommenderade mig att ringa till förlossningen om mer smärta förekommer.Nu ska jag ta det lugnt och ta hand om min {#lang_emotions_gravid}.

  • Dynah

    Jag har fått mängder med sammandragningar de senaste dagarna, det verkar som om magen konstant är hård. De gör dock inte ont, men trycker uppåt och gör det svårt att andas...

  • Dynah

    Jag läste någonstans att man bara kan bli sjukskriven tom v 34 vid prematura sammandragningar för efter v 34 räknas barnet inte längre som prematur om den föds. Men pratade idag med FK som sa att de beviljat min sjukskrivning fram till BF såsom det stod på läkarintyget.

  • Dynah
    2små2stora skrev 2010-06-14 20:20:26 följande:
    V36+6 är gränsen för att räknas som prematurfödd. Barn som föds i v. 34 hamnar på neo. I Stockholm går gränsen för att få komma till BB vid v 35+0
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Ok, så då kan det stämma att jag får min sjukskrivning beviljad fram till BF som handläggaren sa?
  • Dynah
    2små2stora skrev 2010-06-14 20:46:27 följande:
    Ja det kan nog stämma, har du några mer problem än sammandragningar?
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Jag har ett läkarintyg om gallbesvär också, fast det intyget gäller inte lika länge. Sen har jag grym foglossning men det står det ingenting om på läkarintygen...
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar