• icka76

    Vi som har prematura sammandragningar

    Är det ok om jag ansluter?

    Är i v.18+4 idag och fick igår kväll ihållande sammandragningar som inte ville släppa. Fortsatte i morse så jag fick komma in till förlossningen. Tappen var stängd och ca 3,2 cm, men fick en bricanylspruta mot sammadragningarna. De gör inte ont men är allmänt obehagliga. Till saken hör att jag har en bindvävssjukdom som kan orsaka försvagad livmoderhals så därför håller de extra koll på mig. Blev sjukskriven 2 veckor nu till att börja med med stränga order om vila. Är så grymt orolig för min bebis då vi haft 2 ma:n innan denna.

  • icka76

    Nu har jag kämpat mig igenom alla 173 sidorna av tråden, tog några timmar. Känner mig mycket lugnare när jag läser om allas solskenshistorier och lyckade graviditeter, Grattis även till alla nykläckta bebisar, supersöta. Måste säga att jag är grymt imponerad över vad ni alla genomlidit för era små. Jag har legat i sängen i 1,5 dag och är redan trött på det. Mitt mål är att försöka knipa igen tills v.30.

  • icka76

    Har en liten fråga. Har idag inte haft några kraftiga sammandragningar som jag hade i går och i torsdags. Däremot har jag värk precis ovan för blygdbenet, altså längst ner vis livmodern och när jag reser mig upp stramar det i hela magen och i ligamenten. Är jätte öm i blygdbenet och som kramper bak i ryggen. Blir inte klok på om det är växtvärk, foglossning eller relaterat till sammandragningarna. Vad tror ni kloka gummor här inne? Kan tillägga att det är första barnet och jag har tidigare i graviditeten inte känt av växtvärk.

  • icka76

    Jag blir så avundsjuk på alla er som kommit så långt i era graviditeter, fast jag är inte lika avundsjuk på er stackare som går och har så ont och bara väntar på att det ska komma igång. Själv är jag bara i v.20 (19+2) än och är grymt orolig att liten ska få för sig att titta ut. Sammandragningarna har lugnat ner sig lite för mig och nu väntar jag bara in måndagen och ny tappkontroll. Ber till högre makter att den ska förbli oförändrad.

    Fröken Sol: Detta är vårt första barn oxå, 2 ma tidigare, men efter denna graviditeten som redan kantats av problem, blödningar, sammandragningar m.m. så blir det nog inga fler barn Tar för mycket på psyket. Kanske glömmer man det hemska och vågar sig på ett försök till i framtiden, vem vet.

  • icka76

    Pilea: Åh vad sött, precis så gjorde två av mina kusiner, altså sög på mittenfingrarna medans de gosade sig på örat samtidigt

  • icka76

    elaisa: Häftigt att veta att du ca 9.15 på måndag är mamma till en liten tjej Jag ska oxå förlösas med snitt om det går som det är tänkt och är redan lite nervös inför det. Du får gärna skriva om hur du upplevde det efteråt.

    Helena: Håller tummarna att du får en tid för igångsättning snabbt, de kan väl inte tycka att du ska gå och må så dåligt mycket längre.

  • icka76

    Är så jäkla arg på min sambo som inte fattar vad vila innebär. Igår när han kom hem gnällde han över att jag inte börjat med maten och idag var det tvätten han gnällde över att jag inte plockat in. Jag har ju minsan varit hemma hela dagen. När han var arbetslös så var det rent och undanplockat och middagen var färdig när jag kom hem fick jag höra. Vilket är en sanning med modifikation. Fick ett rejält utbrott på honom och nu har jag riktigt ont i magen Enligt honom så är det farligare att ha datorn bradvid sig än att röja hemma. Jag blir så trött!!!

  • icka76

    Helenas: Äntligen, nu är det snart över för dig

    Elaisa: Jag tar det jättelugnt, är bara uppe och rör på mig inomhus och lite i trädgården för att få luft.

    En fråga. Har haft som ilningar upp i hrmm... musen i dag. Har för mig att foglossning kan kännas så men är orolig att det är från tappen. Det ilar nerifrån och upp om ni förstår, känns mer som att det kommer från sittbenen, men man vet ju aldrig.

  • icka76

    Happyme: Då ligger vi ganska lika, går in i v.21 (20+) i morgon. Bara 3 veckor kvar till magiska 23+ gränsen

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar