Inlägg från: 3flickor |Visa alla inlägg
  • 3flickor

    Vi som har prematura sammandragningar

    Amelie av Paris skrev 2010-02-22 16:15:49 följande:
    Sparkar era små extra mycket vid sammandragningarna? Jag har stressat idag och varit spänd och min lilla 23+1 sparkar galet mycket.
    Min krabat sparkar konstigt nog också mer när jag har haft kraftiga sammandragningar. Är i v23+4 idag. Fullt ös då men man tror att de borde bli utmattade av kraften...

    Får hoppas att det tyder på en kry och stark liten....
  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-22 16:59:15 följande:
    elaisa: Jaha, jag fick ju mina sprutor redan i v 22+6, måste fråga om det när jag ska in på onsdag, fick uppfattningen att de räckte i många fler veckor...?Går du på KS Solna eller annan mottagning?
    Jag kom med ambulanstransport från Sös till KS i Solna v23+0 (i torsdags), färden var allt annat än lugn och satte igång förlossningsvärkar som jag låg med i ca 12 tim. De hann ge mig de två sprutorna med kortison för barnets lungmognad och jag tolkade det som att det är allt de ger i kortison och att det inte behövs mer. Fick inte uppfattningen om att det slutade verka utan nu har barnet fått den dos den kan få och det är beständigt....

    Kan ha helt fel men hoppas verkligen inte.
  • 3flickor
    elaisa skrev 2010-02-22 19:50:24 följande:
    3flickor, det är säkert så,verkar ju ologiskt att lungmognaden på något sätt skulle avta el gå tillbaka. Skönt att det gick och stoppa värkarna, är du hemma nu?
    Frågade en BM ang kortisonet och hon sa i alla fall att det är beständigt. Att det tom visat sig öka mognaden på fler organ än bara lungorna. Fantastiskt!

    Jag ligger på KS i Solna, deras Antenatal avd. Eget rum med platt tv. Man gläds åt så lite just nu...

    Hoppas jag somnar gott snart. Har slutat med sömntablett då jag fick så fruktansvärt ont i huvudet av den dagen efter...
  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-23 10:52:19 följande:
    3flickor: har varit i precis samma sits som du, kom in v 22+6 med mkt sammandragningar o låg sedan på KS Solna C 23 (samma rum...?) i mer än 5 veckor. Fick åka hem i v 28+0 och har nu varit hemma i snart 2 veckor. I början var jag precis som jag förstår att du är, helt panikslagen och gick på både lugnande och sömntabletter, men på något konstigt vis har timmarna och dagarna och veckorna gått och i morgon är jag 30+0.Apropå sömntabletter är det klart det är bäst om man slipper, men jag testade ett par olika och det jag mådde bäst av var en "insomningstablett" som heter Nitrazepam (osäker på stavning), fick ingen konstig känsla av dem som av andra tabletter.Så även om det känns tungt och ibland helt kolsvart, ge inte upp!!! Kramar
    Det känns som att jag blir kvar ett tag, om inget händer vill säga... skulle allt vara oförändrat får jag nog också åka hem v 28. 24+0 imorgon!!!!!!!!!!

    Nitrazepam sov jag gott av men fick fruktansvärd huvudvärk dagen efter som höll i sig halva dagen. Nu har jag testat Lergigan (det som många får mot illamående tidigt i grav) och det funkar. Provade dock utan i natt, men jag sov jättedåligt, drömde mardrömmar, svettades, hade molont etc. I natt ska jag ta Lergigan.

    Härligt m v30 - grattis!
  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-24 15:16:13 följande:
    3Flickor: Grattis till v 24, framsteg i alla fall! Håller verkligen tummarna för dig! Har du fler barn hemma som du måste vara ifrån nu? Det tyckte jag nästan var det jobbigaste men sonen fick komma o hälsa på efter ett tag, det hjälpte verkligen.Var för övrigt på koll på KS i dag, cervix var faktiskt stängd ca 8 mm nertill (funnelling uppifrån dock med hinnor som hänger ner och bäbisens huvud som trycker...), alltså nästan bättre läge än förra kollen för 2 v sedan Tillväxten var ok, -8% från att förra mätningen ligga precis på kurvan, men de lät inte oroade så jag får vara nöjd med det!Ni andra, har ni vågat köpa säng o sånt i v 30 eller betyder det otur...??????
    Oj funneling låter ändå läskigt nära förlossning, man vad vet jag. Vet att de kollat det på mig varje gång men jag har ingen, livmoderhalsen är lång o opåverkad, ca 5 cm. Inget som tyder på en närstående förlossning... skönt. MEN mitt problem är dock att jag har hematom som ligger i anslutning till moderkakan som har blött mer el mindre fr v13. Nu vid sängläge strikt sista 2 v börjar det minska, bara lite gammalt. MEN den stora risken för mig är inte att förlossningne sätter igång nu (kan ju gå jättebra v24...) utan att jag ska få total moderkaksavlossning. Smärtsamt och mkt farligt för både mig och barnet. Väldigt akut. Det är skitläskigt....

    Läs gärna min blogg... Min sköna ventil!

    Jag har tre tjejer hemma i åldrarna: snart 4, 6 i sommar och 14. De vet varför jag ligger på sjukhus, ringer mig nästan varje kväll men kommer in en gång på helgen. Jobbigt. Men jag tror att denna månad jag nu legat inne är den värsta tiden. Tror det blir lättare fram över, har börjat se ljuset i tunneln. Greppar tag i varje positiv liten bit jag kan. Tårarna har varit många och jag har varit/är rätt labil. NU jäklar MÅSTE jag o bebisen klara detta!
  • 3flickor
    plupp06 skrev 2010-02-24 17:23:05 följande:
    Hoppas det är ok att jag hoppar in med en fråga i tråden.Jag har precis gått in i vecka 24 och har fått en hel del sammandragningar. Sedan 2 dagar tillbaka har jag även som en "burrande/surrande" känsla i underlivet. Har fått läkartid i morgon bitti men måste ändå fråga om det är något ni känner igen?
    Är det ditt första barn? Om man är omföderska kan man få sammandragningar mkt tidigar, ska ju inte vara för mkt naturligtvis och inte smärtsamma. Är du orolig ska du åka in och kolla, ringa din BM! Hellre en gång för mkt!

    Jag kan inte låta bli att le (bli inte arg nu) när du skriver om det burrande/surrande känsla i underlivet. Du kunde inte beskrivit det bättre. Jag kände också det för första gången (fast redan i v 16 tror jag), jätteskum känsla, VAD är det tänkte jag, bad min man lägga handen på magen långt ner, men han kände inget, skrattade bara åt mig. Men jag har också undrat vad det  kan vara.... har inte frågat ngn läkare eller BM, har ju aldrig gjort ont, bara en märklig känsla.... kissar ungen nu eller vad kan det vara???? ha ha ha! Får du veta så berätta gärna! {#lang_emotions_laughing}
  • 3flickor
    plupp06 skrev 2010-02-24 18:44:13 följande:
    Första barnet så tidiga sammandragningar beror inte på att jag fått barn innan.Jo, jag ska ju till läkaren i morgon, men vet inte hur jag ska beskriva den burrande känslan riktigt, låter ju hel skumt att säga att det surrar i underlivet (lite samma jkänsla som en masagestav, men det kan jag ju inte säga till doktorn ) Tror inte det beror på att bebisen kissar för jag har känt det till och från de två sista dagarna.
    ha ha ha, ja så känns det nog lite konstigt att lägga fram det.... ler... men JAG vet vad du menar och jag tror verkligen inte det är någon fara alls. Men visst undrar man vad det är....

    har aldrig tidigare hört ngn annan som upplevt denna känsla

    Är sammandragningarna långvariga, kommer de ofta eller är smärtsamma?

    Troligen bara lite träning av livmodern (som är en muskel). Barnet ska ju dessutom från denna tidpunkt öka till sin dubbla vikt på bara 4 veckor. Stark tillväxt nu alltså så det känns ju också.

    Håll gärna kontakten på min "sida", där kan du även mail mer privat, om du vill.....

    Lycka till!
  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-24 22:42:51 följande:
    3Flickor: har du frågat om dina tjejer får komma o hälsa på? Till mig sa de först att det var besöksförbud sen efter ett tag fick jag ta dit både familj o vänner, någon i taget.Förstår att det känns kritiskt och jätteläskigt, men man får försöka lita på att man är i så goda händer som det bara går!!
    Ja så sa de först till mig också, men jag får ta hit närmsta familjen + barnen. Tom min väninna m sin 10-mån dotter fick komma in idag, snabbt in på mitt rum o jag bedyrade att de var friska. Vill ja absolut inte få minsta förkylning själv heller, så ingen som är minsta sjuk vill jag ha in.

    Fick räksallad med cous cous.... mmmmm {#lang_emotions_tongue_out}
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar