Inlägg från: Cherrybabe71 |Visa alla inlägg
  • Cherrybabe71

    Vi som har prematura sammandragningar

    hej allihopa!
    Ännu en med massa sammandragningar och smärtor.

    Jag är 38 med fem barn sen tidigare och
     har fött mina  barn i v 30 och v 35v 36v 35v och v37 .

    Träffade en kille som är mkt yngre än mig som såklart vill ha egna barn så
     Detta är en sladdis och jag är nu i v24. haft mkt sammandragningar, ryggsmärtor och illamående och har varit sjukskriven sedan v10 tror jag.. fick missfall med tvillingen i v.9 så var rädd att tjejen som är kvar inte skulle hålla sig kvar men nu har jag snart gjort hela v 24 med TROTS massa sammandragningar och allt annat!

    Var precis hos MVC och blev sjukskriven till sista mars då FK tyckte jag skulle söka HP från 1 april så jag hoppas det blir beviljat!

    Har varit mer eller mindre som ett levande lik, bara vilat och vilat.. man känner sig som i ett fängelse hemma och man bara ligger och ser hemmet "förslummas" och de ggr man mått lite bättre har man ju fått för sig att man "ska Bara" fixa det och det nu när man för en gångs skull orkar.. vilket resulterar i MER ONT och akutbesök på förlossning osv..

    Har dock gjort iordning barnrummet i stort sett och shoppat klart i stort sett allt... man har ju tid att nätshoppa som någon sa i tråden när man inte kan eller får göra något annat hela dagarna!

    har beställt  vagn förra veckan efter att ha väntat ut det värsta veckorna.. känns som det är bra ifall(ja det blir det ju antagligen efter INGEN av mina tidigare barn hållit sig tiden ut...) hon kommer tidigare ( ja det är en tjej! )

    LKänns som en besvärjelse typ: det MÅSTE gå bra nu när jag fixat allt!

    Ja det blev långt men skönt att prata med andra som förstår!

  • Cherrybabe71

     verkar som de flesta har det hyfsat lugnt med sammandragningarna just nu.. lika här.. så skönt att det bara är normal sammandragningar just nu.. haft så himla ont  för några dagar sen så skönt att detär lugnare nu.. (peppar peppar..)

    har idag fått ett paket med gardiner, täcke, "dustruffle" och  lakan till spjälsäng, blöjpåse, och en annan förvaringspåse och ett spjälskydd.. blev så fint även om amerikanske spjälsängar är en liiiten aning större än de svenska standardmåtten så funkade det efter lite justering

     Fick betala tull o moms på 616 kr dock trost att det redan var betalt i paketet men men.. klart värt det!
    Har inte satt på spjälskyddet än dock.. har ju redan ett frän lundmyr som passar jättebra och är tjockt vilket jag tycker är jättebra  men det amerikanske var också jäääättefint och tjockt så får se hur jag gör.. bra att ha två spjälskydd i allafall!

    Så himla fint set!
    www.babycribbeddingsales.com/vsadmin/inc/inclargeimage.php
    Såhär ser det ut.. Köpte dock inte tvättkorgen vilket jag nästan ångrar nu..
    :-P

    har även beställt längder från sverige som är svart vitrutiga som passar till så nu väntar jag bara på fåtöljen jag beställt och  så ska jag köpa en bröstpump sen är jag klar! har allt! sååå skönt!

    Får väl börja tvätta alla lakan mm nu bara.. alla kläder är istort sett redan tvättade dock. Känns så skööönt att ha allt klart!

  • Cherrybabe71
    Pilea skrev 2010-02-12 15:41:31 följande:
    Så här ser nestet ut som jag sydde när jag väntade Tyra
    Fint!
    har funderat på ett sånt jag men men köpte ju en sovgunga ist tillsist, känns som det blir enkalre trots allt.. får väl se.. har samsovit med det flesta av barnen i perioder och det kan ju vara skönt men samtidigt skönt att ha sängen för sig själv fast ändå ha tjejen nära..



    En blöjförvaing precis som du beskriver fanns med i setet! jättefint och praktiskt!

    Funderade själv på att sy en massa speciellt som storlekarna inte stämde hundra men sen beställde jag allt ändå efter att ha sett att det var svårt att hitta samma/liknande tyg mm mm och att det skulle kosta lika mkt som att beställa.. så då skcikade jag efter setet och tänkte att jag kan justera och sy om ifall dety behövs ist.. men det gick att fixa ändå så blev ju superbra!

    Ska ta kort sen och sätta in

    Ska bara fixa en ny gardinstång på ikea så jag kan sätta upp de nya gardinerna på riktigt också.. har lagt dem över de svart vita längderna bara för att få lite hum om hur det kommer se ut men har fönster i hörent så kan inte bara ta vilken stång som helst och ikeas passar bäst.. blir nog nästa eller näst nästa helg! Då hoppas jag att fåtöljen kommer också!

    Elaisa:Grattis till tjejen! Vi ska också få en tjej! Så kul eftersom jag bara har en tjej sen innan och 4 killar!

    Paincake: Ja när man gått runt med massa ont osv så vore det ju skönt om de väl kom när de väl får komma så att säga! hoppas det blir snart och allt går bra!
  • Cherrybabe71

    * sorry för mina slips på tangenterna med lite extra bokstäver mm här och där! :-P
    Ni  förstår nog ändå!

  • Cherrybabe71
    Någon som känner igen detta?

    Ont och NYP i nedre delen av buken, typ inte direkt i livmodern utan ännu längre ner, ev livmodertappen känns det som... inte så starka sammandragningar  men när det gör som ondast där nere har jag ändå varit jättespänd i livmodern utan att jag fattat det riktigt.. typ innanför magen om ni fattar.. inte så magen späns ut men HÅRD inuti..
    mår illa , huvudvärk och TRÖTT... orolig men vet liksom inte vad jag ska säga om jag ringer in.. ont och diffust "inte måbra- känsla" men det trycker ju inte direkt neråt fast ändå joo..lite.. hmm.. nån som känner igen detta och har någon bra förklaring?
  • Cherrybabe71

    Hej allihopa.. fick idag reda på att jag har GBS.. skit också!

     Funderar på om jag haft det tidigare graviditeter också då jag har fött alla mina barn för tidigt...

    Nu ska jag tydligen behandlas IV med antibiotika vid förlossning, bara att jag har VÄLDIGT snabba förlossningar vanligtbis! Och man ska behandla MINST 2 timmar innan förlossning och helst 4 vilket INTE kommer hinnas med om jag inte blir igångsatt några veckor innan.. Usch , blir orolig nu!

    Nån mer som haft GBS??

  • Cherrybabe71
    April

    10 - Sofiaochjonas

    Maj

    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    17 - Gersemi
    juni

    1- cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol
  • Cherrybabe71
    Usch.. haft såna sammandragningar inatt och mår pyton!

    Mår mer illa trots postafen och det typ värker hela tiden och molar.. känns som tappen.. igår var det liiite slem i flytningen men helt klart och inget blod men har inte fått blod innan mina tidigare förlossningar heller... knappt ens märkt att slemproppen gått innan trots 5 barn så vet inte om delar börjar slöppa redan.. går in i v 32 imorrn så hoppas hoppas bara att det inte är något ännu!

    har dock fött i v. 30 , v-36, v 35 , v36 och v 37 innan så är ju klart orolig att det kan börja hända nåt här nu i veckorna.. har inplanerat barnkalas både fredag och lördag för  mina söner så vill VERKLIGEN hinna med det innan nåt händer!

    Vet ju inte om det "bara" är mina vanliga onda sammandragningar men känns mer intensivt när de kommer nu och hela jag mår "dåligt" på nåt sätt.. känner mig halvsjuk i kroppen och ont i ben , höfter,vader och massiv nästäppa...

    'Ni som haft symptom av GBS hur har det yttrat sig? Funderar att ändå åka in till förlkossningen men drar mig för det också .. vill inte bli inlagd men heller inte avfärdad.. åååh.. så JOBBIGT!!!!

     Vill verkligen hinna med kalasen och + att tjejen gärna får ligga kvar några veckor till och växa på sig! men man styr ju inte själv precis.. :-P

    Pratade med förlossningen igår natt som tyckte jag kunde komma in men jag fick valet att avvakta ifall det gav med sig, dock skulle jag lämna urinprov idag ifall jag inte kom in till min vanliga BM för odling sa de i vilket fall.... tog en citodon och somnade en stund men vaknade dock av värkar flera ggr, som inte var regelbundna. Klarade av att lämna in urinprov som inte vid första stickan visade några bakterier men  har ju haft GBS positivt på odling förr så...tar ett par dar.. Min BM skrev en notering ifall jag behöver åka in till förlossningen senare idag.. PUH!

    Nån som kan ge några råd? Känner mig kluven.. vill ju hinna stoppa en ev förlossning OM det nu skulle vara på G men ändå inte åka in i onödan 10 mil t.o.r...
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar