• Helle

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:04:55 följande:
    Godkväll. Ingen action här? Här har jag fått spendera den senaste timmen med att försöka trösta min sambo som bröt samman....ibland undrar man vad man gjort för fel som förälder när man har en dotter som är så elak mot sin pappa...det krävs mycket för att han ska gråta liksom. Men hon är verkligen helt känslokallt elak...extremt mammig räcker inte för att förklara situationen. Hon vill inte ha sin pappa...och det sårar honom så mycket
    Vad tråkigt det är när barnet "väljer" mamman eller pappan. 
    Vi har också gått igenom samma sak efter att Gustav föddes och Philip ville bara ha sin pappa hela tiden. Han blev helt tokig om jag skulle försöka lägga honom t ex. Nu är det förändrat men vi fick jobba ganska hårt och jag fick mer el mindre "tvinga" mig på honom då och då och få lägga. Vi fick bestämma att vi alltid la varannan dag och till slut lärde han sig det, även om han inte var nöjd. Nu är det dock inget problem längre.
    Detta kanske inte hjälper i nuläget, men det kan vara skönt att vet att det finns flera som gått igenom det.
    Stor kram till er!
  • Helle
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:11:42 följande:
    Det känns som vi försökt allt...jag brukar gå iväg så Maia blir "tvingad" till att pappa ska vara med henne. Men hon bara skriker hysteriskt. Igår hämtade han på dagis...hon skrek så hysteriskt hela vägen hem i bussen så han fick förklara tydligt att han var hennes pappa...de trodde knappt honom så som hon skrek efter sin mamma, han sa att han aldrig skämts så mycket, hon skrek ju som om han kidnappat henne.
    Förstår att det känns hemskt för honom. Har tyvärr inga råd att ge, men förstår att det känns hopplöst för honom.
  • Helle
    Ocikatten skrev 2010-03-26 21:17:35 följande:
    Vår äldste son är totalt pappas, jag duger inte mycket till i hans ögon. Hoppas att det bara är en "fas" och försöker bita ihop när man inte får lägga, hjälpa till osv. För oss är det precis som för Helle, så jag antar att det är en reaktion på att det kom en lillebror, jag tar hand om lillebror och pappa store sonen. Därför försöker jag göra saker på tu man hand med äldste sonen så vi får så god kontakt som möjligt. Go'kväll i tråden förresten!
    Så försökte vi också göra. 
    God kväll
  • Helle
    ängeln83 skrev 2010-03-26 21:23:32 följande:
    HKLÖÖÖÖÖ!
    Vad blev det?
  • Helle
    ängeln83 skrev 2010-03-26 21:31:02 följande:
    3 st Molosar , kunde inte låta bli Eleraffs erbjudande. Prästkrage body till Meja och haj knickers och kanin linne till Liam. För visst kan väl pojkar ha kanin linnet?!
    Fint Tycker absolut att han kan ha linnet.
  • Helle
    ängeln83 skrev 2010-03-26 21:42:00 följande:
    Jupp, jag känner mej nöjd Egentligen ingenting vi "behöver" men 500 kr är ju en hel ok summa Jaaa, jag tycker kanin linnet är unisex, men när sambon såg det så frågade han var det var för konstig modell på klänning till Meja
    Det är sällan man behöver nåt och vad vet män förresten
  • Helle
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:53:46 följande:
    sorry att jag bombar tråden...behövde bara prata lite om det. Det är verkligen tufft...hon är en sån ängel när det bara är vi tre hemma...men så fort sambon kommer hem så blir hon en helt annan unge... så vad tror ni, vem behöver hon egentid med?? mamma? pappa? båda? Funderar på om jag ska köra in henne och pappa (han har inte körkort) till simhallen imorgon o så får de vara där bara de två, mot hennes protester. Eller är det mig hon ska vara med och jag ska lämna Mateo hemma hos sambon??
    Efter att hon fått utbrott och fått vara på sitt rum för att lugna ner sig, pratar ni lugnt med henne efteråt då och berättar vad man får göra och inte och att pappa blir ledsen när hon blir så arg på honom? Barn förstår ju så mycket mer än man tror och att bara prata och fråga varför de gör det eller det kan ju också leda framåt. Nu kanske ni redan gör det, men det har hjälpt oss vissa gånger då det blivit ilska flera gånger på dagen. 
  • Helle

    Ja det är inte lätt det här med barn. Som när vi hade det jobbigt med att Philip bara ville vara med pappa men ändå hade kommit så långt att jag fick lägga honom och jag säger: Mamma älskar dig. Då svara han: Jag älskar pappa. Så var det med det. Nu har han kommit på att man kan tycka om både mamma och pappa

  • Helle
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 22:28:58 följande:
    Maia kan prata mycket om alla hon älskar högt här hemma...mamma, mateo, mormor och morfar...o så avslutar hon alltid med "men jag älskar inte pappa" o så tittar hon på honom när hon säger det med...som att hon verkligen VILL såra honom! Jag har sagt till honom att ahn ska visa henne att han blir sårad och ledsen, men istället vänder han sig bort och ignorerar...
    Jag tror också det är bra att han visar att han blir ledsen, det kan kanske få henne att reagera på ett annat sätt. Det är ju värt ett försök i a f. 
    Nu ska jag gå och lägga mig. Mannen är ute ikväll så det lär bli tidig morgon för mig imorgon också.
    God natt!
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16