Blå Flygare skrev 2010-03-11 15:46:23 följande:
Min dotter är alls inte så känslig, reagerar inget på kontakt. Hon reagerar med förstoppning, minskad (noll!) aptit, humör. Vi har inte tagit bort allt, utan just nu funkar glutenfritt. Ett tag försökte vi med ugnsbakat (bröd plus iMat i ugnsrätter) men det funkade sämre. Ju kortare tillagningstid desto tydligare reaktion. Vi uteslöt först allt och sen när vi provocerade var vi osäkra. När vi la till välling (vete kokt i 3 min) blev reaktionen mycket tydlig! Det var 1 msk vetemjöl. Men det krävdes flera skivor bröd för att få samma tydliga reaktion.
ok hmm det låter ju trots allt som om det kan vara vete (det var väl det mest troliga enligt läkaren också även om han sa att det var EXTREMT ovanligt. Han hade inte träffat på någon under alla sina år som läkare...men som han sa, varför skulle inte min son kunna vara den första?!)
Han sa ju att det var den 8:e vanligaste allergin hos barn, ÄR det så ovanligt trots allt? Många här verkar ju ha det men det är ju ändå samlig för allergier så det kanske inte är så konstigt?!
Vår son har ju eksem på kinderna, förstoppning samt humör som skiftar väldigt från att vara hur nöjd som helst till att bli som en ål och väldigt missnöjd...
Kanske kan vara smart att ta bort det mest synliga då som t ex pasta, rent vetemjöl och sen försöka hitta bröd (baka) utan/med lite vetemjöl i??