Miralicia skrev 2010-01-19 12:11:25 följande:
Att göra mjöllkfri gräddtårta kan vara lite sisådär eftersom det kan vara svårt att få till en bra konsistens på gräddersättningarna. Det finns visserligen en risbaserad spraygrädde från SoyToo (innehåller gummi arabicum som är en sojasläkting) så den borde väl funka rent konsistensmässigt. Sen har de vegetabiliska gräddprodukterna rätt mycket egensmak som lätt kan dominera en hel del.Mitt tips är att göra en vanlig sockerkaksbotten fast mjölkfri, som man fyller med önskad fyllning. Vaniljkräm kan man göra av den marsansåsen som kokas och havremjölk (de kallrörda innehåll pulvret mjölk, men kokvarianten är utan) eller om man gör egen från grunden.När fyllningen är fixad så täcker man den med ett lager smörkräm gjort av mjölkfritt margarin. Och överst lägger man ett lock av sugarpaste eller marshmallowfondant. Och sen kan man göra dekorationer i sugarpaste eller spritsa med kristyr etc som dekoration.
Tusen Tack för hjälpen! Nu ska han få en fin tårta på sin dag : )
Och som du säger,laktos och mjölkprotein är Inte samma sak! Så ofta man stöter på det ute att folk inte har koll,och jag kan tycka att jobbar man med mat(restauranger mm) så SKA man veta skillnaden. Innan jag visste om det va mjölken så provade jag att ge laktosfritt till sonen men det hjälpte inte alls.