Bonanza skrev 2010-01-03 11:18:07 följande:
Men visst, om jag får fråga hur många mått och koppar det ska vara - då kan jag brygga kaffe. Men jag antar att det inte räknas?
Det är som att koka pasta. En del vill ha den sköljd andra vill ha den med smör en tredje med olivolja. Och så någon som serverar en klump som man måste klippa bitar utav.
Även om jag själv dricker kaffe så händer det så klart att det komme folk som vill ha kaffet på ett annat sätt än hur jag gör det. Oftast är det inte så viktigt (man räknar liksom med att det smakar olika på olika ställen) men om man vill vara extra artig så frågar man innan - precis som man skulle kunna göra med pastakoket.
Hur mycket man gör beror ju så klart på hur mycket folk dricker. En del dricker enbart just en kopp (inte särskilt mycket) och andra dricker 2-3. Även där skiljer det och man får fråga eller sätta på mer om det tar slut.
Men för mig handlar inte frågan om att vara synsk och veta hur ens gäster vill ha sitt kaffe och hur mycket dom tänker dricka. Det handlar om huruvida man kan hantera en bryggare.