• Lyllo

    Smaklösa tomater?

    Jag har varit smått förbannad på smaklösa tomater i flera år, speciellt när man kommer hem från er resa och nyss påmints om hur fantastiskt solmogna tomater smakar.

    Först blev man glad för bifftomaterna, sen för kvisttomaterna men nu tycker jag allt är lika smaklöst.

    För att inte tala om rädisor! De var ju starka när man var liten.

  • Lyllo
    enlitenbitkaka skrev 2010-01-02 14:24:51 följande:
    Instämmer. Jag köper aldrig vanliga tomater hem längre, bara de små pärltomaterna. De har en fast konsistens, klar röd färg och smakar GOTT :) Iaf de ICA-paketerade...
    Jag hörde, men har ingen aning om ifall det är sant, att anledningen till att de små tomaterna i knippe är så jämt röda utan någon som helst liten fläck av omognad är att de använder värmelampa...

    Så som matindustrin idag ser ut skulle det inte förvåna mig ett dugg om det är sant.
Svar på tråden Smaklösa tomater?