• EldHav

    Pysseltråden i Malmö tjattrar vidare Nr 14

    mamma Bobo skrev 2009-12-29 20:15:00 följande:
    ni som har syskon.... hur är det med den neg syskonkärleken???? här är det hemskt, ena sekunden är dom vänner för att nästa sekund halvt slå ihjäl varandra :( och nattningarna som var lätta och snabba förr är rena mardrömmen nu, vi är glada om anja somnat innan halv elva på kvällen. dags vilan har vi strykit, hon somnar ändå inte och dom dagarna hon gjort det har hon varit vaken halva natten.... någon som har användbara tips???
    Samma här... Nu kan inte Valle ge igen direkt, men Sunna är inte dålig på att dela ut smällar o sno saker från Valle... Vänta bara tills Valle kan ge igen... Ojojoj

    Sunna sover inget på dagen heller, om vi inte åker bil... Då kan man inte hålla henne vaken. Men tack o lov somnar hon i regel senast åtta.
    Vet inte när hon går upp på morgonen, men Sunna klarar sig bäst om hon vaknar runt halv åtta. Sen är hon aktiv på dagis, och äter inte senare än sextiden.
    Många vet jag startar tavlor med stjärnor när barnen varit duktiga, så får de en belöning efter ett antal stjärnor. Kanske är de lite får små för det?

    Hoppas du hittat en bra lösning snart.
  • EldHav

    Måste fråga er alla om ni har era barn bakåtvända i bilen fortfarande? Sunna får med nöd o näppe plats med sina ben i vår bil när hon sitter bakåtvänd, och nu ska vi byta bil, och planen är då att byta bilstol också. Frågan är om man kan vända dem nu, eller om det är katastrof?? Valle sitter självklart bakvänd, inga problem med att det är trångt ännu. Han har också en akta graco duoflex, från 0-4 år
    Sunnas bilstol har inget iso.fixfäste, det har den nya bilen, så varför inte använda det? ;)

  • EldHav
    Flickan P skrev 2010-01-09 18:19:30 följande:
    stjärnor är bra och effektivt. använder vi ofta på jobb å så. Kanske något vi borde testa med här hemma när man känner sig som en pappegojja och säger allting 20 gånger... Bakåtvänd bilstol, vi hade oxå velat vända E då hon blir åksjuk. Men ha läst att de ska vänta till 4 års ålder minst. Det har m längden att göra b.la. Jag hade inte vänt henne än. Det är inte värt risken
    Sett många stjärn-metoder på nannyakuten osv. Även en vän som haft problem med stökig son (dock äldre!), använde detta med succe!

    Nä, jag ska inte vända Sunna än, även om jag gärna vill! Inte minst för att vi tittar på en bil nu, där våra bilstolar knappt får plats...Provade med den största, akata graco duologic, den får plats, men det är luft mellan sätet och basen, den kommer liksom inte ner nog!
    Blir nog att byta ut bilstolarna. TRÅKIGT!! De ska gärna ha ISOFIX, eftersom det finns det i den nya bilen, och stolarna kommer behöva flyttas mer än en gång i månaden.

    Just det, jag copy+pastade bara inlägget, från det som var från början.

    Såhär:

    Nr1: familjeliv.se/Forum-11-263/m12135668.html
    Nr2: familjeliv.se/Forum-11-263/m14807560.html
    Nr3: familjeliv.se/Forum-11-239/m17727087.html
    Nr4: familjeliv.se/Forum-11-271/m21221376.html
    Nr5: familjeliv.se/Forum-11-271/m24392391.html
    Nr6: familjeliv.se/Forum-11-271/m27226231.html
    Nr7: familjeliv.se/Forum-11-239/m29925960.html
    Nr8: familjeliv.se/Forum-11-239/m33121360.html
    Nr9: familjeliv.se/Forum-11-239/m35648678.html
    Nr10: familjeliv.se/Forum-11-239/m38782096.html

    Sen får man helt enkelt kopiera länken för den senaste tråden, och lägga in på rätt nummer. Är du med?
  • EldHav
    MallaW skrev 2010-01-11 20:08:29 följande:
    Halloj! Eldhav: Ja visst är det klurigt med bilstolar ibland. Men vi kommer inte att vända Arvid förrän efter atthan fyllt 4, han får gärna bli 4,5 också. Vi har ju fått ett annat delikat problem här, nämligen att trycka in tre bilstolar på rad i baksätet Vi har varit och provat på babyland och med den Acta graco Arvid har nu så funkar det med två brio babyskydd brevid, det är ju inte direkt gott om plats men det funkar Flickan: Det blir nog att skaffa en ståbräda till Arvid. Vi har ju köpt vagn till småttingarna nu, det blev en Urban Jungel...igen brun, superfin. Den är liten för att vara syskonvagn men ändå stor liksom, nåja det ska nog gå bra. Jag har äntligen börjat få lite mage det lär jag väl ångra om en månad eller så jag har gått halvvägs nu och mår suberbra inte alls tung änsålänge men det kommer väl... Än har jag inte kommit upp i startvikten jag hade innan Arvid så det känns bra Söthjärta: Hur mår du? Känner du ngt skillnad mot när du var gravid med Isa?
    Ja, härrejisses, hur gör man då?? Minibuss? *haha*
    NI är inte intresserade av syskonvagn? Vi har en som inte längre andvänds, men jag är glad jag köpte den, för den har räddat oss många ggr den tiden vi andvänt den!
  • EldHav
    MallaW skrev 2010-01-11 21:42:58 följande:
    Eldhav: Den vagnen vi köpt, UJ.n är en syskonvagn Nej minibuss är jag inte så sugen på det löser sig utan, triss i baksätet blir bra.
    Ja, just det ja! hade glömt det
    Ja, det gäller att inte behöva ge skjuts! Idag kan vi ge 1 pers skjuts, men det är med nöd o näppe
  • EldHav
    Söthjärta skrev 2010-02-02 19:22:50 följande:
    Vad här var tyst... Har sett bebisen på ultraljud nu. Isa är nyfiken och ser fram emot "sin" bebis Det verkar bli en pojke denna gång!
    Det är fullt upp med slåssandes syskon

    Men va kul! Då är det många har, eller som snart har, två busungar!

    Här har vi för tillfället mest problem med bråk av Sunna på sin bror, som gärna vill va med o leka... Men ibland är de jättesöta ihop!
    Annars är det så att Sunna inte vill bajsa varken i pottan eller toan. Bläja ber hon inte om, så det tänker jag inte föreslå. Detta leder till att hon bajsar när hon lagt sig i sängen, men blöjan på.
    Har beställt BabyBjörn toasits. Den har vi provat hemma hos Janica, och den har funkat bra innan. Hoppas detta ska bli nytt o roligt, och en bra trend! Rekommenderar Coop Forum för detta inköp! Kostar 349 där, billigare har jag inte sett. De verkar poppis, för det fanns inga på blocket!
  • EldHav
    Flickan P skrev 2010-02-02 21:13:16 följande:
    eldhav: Min E bajsar oftast bara i blöja fast hon varit blöjfri sedan tidig sommar. Hon vägrar. Ibland bajsar hon på toa på dagis men sällan... skitunge :) Tror de får för sig saker och ting ibland, man får nog försöka att ej göra så stor sak av det hela... toasits är väl en bra grej, vi har en toasits från biltema som kostar 99:- fungerar kanon. Grattis till Lillebror söthjärta:)
    Vi har den från biltema också, men den rör sig på vår toa, så hon gillar inte den...
    Gör ingen stor sak av det, men när hon går o gnäller flera timmar på att det gör ont i rumpan, och ont i magen, så blir det liksom inget bra... Hon blir hård i magen när hon hållt sig länge nog. Löser sig nog.
  • EldHav
    Flickan P skrev 2010-02-03 20:22:23 följande:
    det där med bajseri är ingen lätt sak :) Till en helt annan sak, ni som fått ert 2:a barn, skrev ni ett förlossningsbrev inför andra förlossningen?
    Ja, jag skrev. Man vet ju själv mera vad man vill och inte, men det vet ju fortfarande inte personalen på BB. Dessutom brukar det gå ännu fortare andra gången, vilket kan göra att man har svårt att kommunicera när man väl kommer in Och med tanke på Englas framfart, skulle jag inte chansat
  • EldHav

    Ja, va kul det hade varit att ses igen! Här är det living on the edge som gäller. Sover knappt om nätterna, Valle är förkyld, Sunna har mardrömmar. Vi renoverar, och har knappt några pengar. Är dessutom gräsänka till sen fredagkväll. Men mina pluttar är underbara, och snart ska vi flytta!! 60 mil är ganska långt...

    Ska sälja min ÄLSKADE Teutonia nu... Vill inte alls, men eftersom vi har en EL som får plats i den nya (lilla), bilen, så får den va kvar. Är jobbigt när man gillar sina saker så mkt... Men vi behöver pengarna! Ni känner ingen som behöver vagn??

  • EldHav

    Vi har fått en hyreslägenhet som vi har tillträda till från 1:a maj. Sen flyttar vi helt o hållet i juni. Utbildningen börjar i augusti, och varar i tre år. Tanken är sen att vi ska ner igen. Ingen som vet, men alla vi känner finns här, och klimatet är MKT trevligare här... De hade neråt 36 minus nu när det var 12 minus här!

    Va kul att det är tillökning i tråden!! Snart får man sitta o hålla koll på om det kommit nån kotte.

    Jag hade allmänt mer krämpor andra gången tyckte jag. En sjuhelskotta foglossning också. Dessutom tycker jag det är svårare att gå enr vikten nu än med Sunna... Kanske är det att man tappar motivationen snabbare när man har ett barn till som kräver uppmärksamhet? Hinna planera, handla, och laga nyttig mat, det tar sin tid. Ner SKA jag, men jag får bannemig börja jogga om det ska hända ngt snart....

    Nu är huset i stort sett säljklart

  • EldHav
    MallaW skrev 2010-03-07 16:13:59 följande:
    Eldhav: Så ni ska sälja huset inte hyra ut det? Du får hojta när det kommer ut på hemnet, man är ju allt lite nyfiken
    Ja, ska försöka komma ihåg Om inte annat lägger jag säkert ut en länk på Fejjan

    Nu är jag dödstrött, och i saknad av en stor stjärnskruvmejsel... Vart är de när man behöver dem??
  • EldHav

    Flickan: Men då är det ju dags när som helst för dig?? Va spännande!!

    Malla: Helt otroligt att du ska ha tvillingar! Men dubbelt så spännande såklart Hur långt är du gången nu?

    Här är det kalas på kalas som gäller! Sunna fyllde 24:e janauri, Valle 4:e mars, jag 4:e april... Funderar på att strunta i mitt eget kalas. Men eftersom vi flyttar om tre månader, är det liksom kul att träffa släkt, familj o vänner så mkt som möjligt nu innan.

    På fredag kommer mäklaren och tar bilder... Det kommer bli kaos, eftersom jag är ensam med båda barnen och ska hjälpa till o fixa var rum... Men det ska väl gå det också!

    Idag va vi på Trelleborgs Lasarett med Sunna, det är där man träffar specialistläkare när man bor i Svedala. Och nu har Sunna ökat från 86 cm och 12 kg i november, till 91 cm och 13,3 kg! Skönt att det går bra, och hon håller sig på sin kurva nu! Men läkaren skrev ett intyg om att Sunna borde äta lunch på dagis även fredag och måndag, eftersom hon äter mkt bättre på dagis. Undrar hur de lägger upp det? Man kan ju inte lämna halv 12, och hämta halv ett, eller??

    Nu blir det struntprat som vanligt när jag börjar skriva

Svar på tråden Pysseltråden i Malmö tjattrar vidare Nr 14