Går det att vispa röd mjölk till grädde?
Det är min fråga. Går det att visa röd mjölk så det blir gräddaktigt?
Jag steker pankakor men har ingen grädde hemma.
Det är min fråga. Går det att visa röd mjölk så det blir gräddaktigt?
Jag steker pankakor men har ingen grädde hemma.
tror faktist inte det, blir nog bara skum utav det
blääää!
nej och åter nej..
Nej det går inte. Är för lite fett.
Ha bara sylt till eller så får du gå och köpa grädde.
Näe
Om man låter färsk mjölk, direkt från kon, stå en stund så delar mjölken upp sig i två lager, det översta är grädde och resten är vad vi kallar mjölk.
Ju renare grädde destu högre fetthalt och lättare att vispa, ju renare mjölk destu lägre fetthalt. Dock går det att vispa minimjölk men det blir inte gräddigt utan mer som bubbligt skum.
Sen tycker jag personligen att pannkakor är så gott i sig att man lätt kan skippa grädden
För att du ska kunna vispa något så det blir gräddigt behöver det innehålla drygt 28% fett minst, det är tex. det fettinnehållet på keldagrädden som går att vispa. Annars är vanlig standard grädde 36% eller 40% så tyvärr det blir väldigt svårt att vispa mjölk gräddig
Nej det går absolut inte.