Inlägg från: Lalune2 |Visa alla inlägg
  • Lalune2

    Glassigaste tråden i historien!!! Välkomna:-D

    Ha ha ha, det var ungefär så det såg ut!

    Fast vi var nära en grotta (som var ett riktigt utflyktsmål i parken) i modell större buskage. Finns eg lite mer att berätta om den här historien men det spar jag till vi sitter med ett par rejäla drinkar innanför västen när vi ses i december!
    Känns väl inte som att _hela_ FL behöver veta allt!

  • Lalune2

    Tinto helt rätt. Hon var otroligt missförstådd av sin tid och långt därefter också för den delen. Och sant är också att hon och kungen inte hade sex förrän efter många många år pga att han hade för trång förhud och vägrade operera sig först.

    _Men_ vad som är sant är att hon var väldigt levnadsglad och gillade att umgås med folk och bli omtyckt. Hon älskade spel, dans och teater och var inte särskilt intresserad av politik osv. Politiken var hon till slut ändå tvungen att hoppa in i pga Ludvigs passivitet och ointresse för politik. Någon var ju tvungen att styra landet och det fick bli hon fast hon inte ville.

    Ett starkt rykte gör också gällande att hon hade ett förhållande med vår svenske Axel von Fersen, idag tror de flesta att ryktet stämmer och att förhållandet höll på under många många år. Hon var väldigt förtjust i honom och det sägs att han var hennes älskare (därav deras älskog i parken), men att hon inte hade någon annan. Ludvig var helt ointresserad av sex, hans enda intresse var jakt. Ett annat rykte är att hennes yngste son (som är väldigt lik Fersen) var Fersens son. Han föddes nämligen exakt nio månader efter den stora midsommarfesten som var i Versailles. Dessutom skrev kungen i sin dagbok att "det gick till på samma sätt som vid mina barns födsel" och vanligtvis skrev han bara "Ingenting" om vad som hade hänt under dagen. Men man har tydligen röntgat sonens lik och inte funnit något släktskap tror jag, å andra sidan är det inte säkert att det är sonen som de har hittat. Rykten gör gällande att han blev utsmugglad från fängelset tidigare.

    Sådärja, nu fick du igång mig och jag piggnade till!
    Vilken bok läste du förresten?

  • Lalune2

    Åh vad jobbigt Björkeli! Vi hade iofs samma här idag, helt plötsligt mitt på dagen hade sonen 39.1 men sen försvann det efter att han hade sovit på eftermiddagen. Kanske är samma för Madicken? Har hört att det går något sånt just nu.

  • Lalune2

    Japp Tinto, det är en av alla böcker om henne som jag har läst, den är jättebra!

    Björkeli, du är för skön!

  • Lalune2

    Grattis till Yohanna som knep 1900 platsen! En storstrut är på väg genom cyberrymden!

  • Lalune2

    Men fy vad hemskt Tinto!!

    Men skönt att det gick så bra som det gick och att ingen blev skadad.

  • Lalune2

    Klart du får komma tillbaka när du vill Junija! Kram på dig, tror du behöver det just nu!

    Björkeli; *asg*. Visst är det härligt med barn!?

    Duktig du är Cotton som vågar sätta ner foten och säga ifrån! Jag är imponerad. Och jag tror stenhårt på att något bättre alltid kommer att komma ur det som händer, t ex ett ännu bättre jobb nu.

    Här är vi glada, för MAKEN HAR TAGIT KÖRKORT idag!!! Efter en superstrulig morgon där han letade febrilt efter inbetalningskortet för uppkörningen (som skulle ha varit betald idag, hmm...) och var tvungen att springa till dagis med sonen, vilket ledde till att han kom försent till körlektionen (15 min), körde uruselt och fick skäll av körläraren, började uppkörningen med att köra uruselt där också men tog sig och fick till slut det efterlängtade körkortet! Så ikväll ska vi dricka champagne!!

Svar på tråden Glassigaste tråden i historien!!! Välkomna:-D