Inlägg från: Grätchen |Visa alla inlägg
  • Grätchen

    Vad ska man göra med äggvitor?

    *tittar strängt på*

    Äggvitor, vi pratar om äggvitor!

  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 20:09:47 följande:
    1 dl matolja per gula + salt.
    Hur mycket salt?
    Hur gör jag sen? Kan du berätta mer om majonäs?
  • Grätchen
    PixL skrev 2009-09-12 20:18:41 följande:
    Är du säker på att du inte vill ha ett recept på riktig majonnäs?
    Riktig majonäs?

    Jag vill ha recept
  • Grätchen

    Hur stavar man majonäs då?
    Dubbel N? eller ej?

  • Grätchen
    PixL skrev 2009-09-12 20:31:41 följande:
    Dubbel
    Då har jag stavat fel hela tiden
    Varför sa ni inte något???
    *skäms ägglit mycket*
  • Grätchen
    Jmia skrev 2009-09-12 22:11:01 följande:
    Jag har det ultimata majonäsrecptet. *skryt*
    Olja,ägg,salt och senap?
  • Grätchen
    Jmia skrev 2009-09-12 22:14:47 följande:
    *asg* Vad tar du mig för? Majonäsamatör eller?
    *skäms* Berätta då
  • Grätchen
    Jmia skrev 2009-09-12 22:26:35 följande:
    Hårdkokt äggulaGnutta socker, gnutta saltSenap, stark som satanÄggula råRapsoljaPressad citronFinns ingen bättre majonnäs! Den du ts.
    Låter jättegott! TACK!
    Mixer eller för hand?
  • Grätchen
    Alm skrev 2009-09-12 22:23:59 följande:
    Det har jag missat orkar du ta det en gång till för många sidor att gå egenom faktist 65sidor . Som kompensation kan du få adressen till min matblogg
    Jag vill ha adressen till din matblogg. Seriöst alltså.
  • Grätchen
    Jmia skrev 2009-09-12 22:38:17 följande:
    Du måste koka skiten ur äggulan annars blir det katastrof. Sen i med sockret, saltet, senapen och den råa gulan. Försiktigt med rapsolja, ta bara lite i taget så att det blir fluff på en gång innan man successivt har i mer olja medan det vispas. Och så skvätter man i citronen, varvat med oljan. Jag kör i matmixer, eller vad kallas det för? Vill du ha de exakta måtten kan jag skaka fram receptet? Det är ju inte varje dag man tillverkar majonäs?
    Det här klarar jag nog
    Tack för utförlig beskrivning. 
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 22:42:27 följande:
    Nej. Det här passar inte i tråden. Man gör inte majonnäs med kokt ägg, utan ägget ska vara rått.
    Men jag blev glad iaf

    Var det inte äggvitor DU ville prata om?
  • Grätchen
    smula86 skrev 2009-09-12 22:47:11 följande:
    Nu har jag läst HELA tråden, ds för närvarande 635 inlägg, hinner säkert bli mer nu när jag skriver.Diskutionen väcker många frågor.Hur många ägg köper TS i veckan?Om man äter macha med kokt ägg och majonäs, Är det ägg på ägg då?Äter TS bara rödbeta, potatis och majonäs, men drömmer om en sufflé?Är detta på riktigt?Som TS har sagt flera gånger så väcker denna tråd mr förvirring än ordning, men jag har sällan skrattat så mycket.God natt alla små ägg
    1 liter majonnäs per vecka. minns inte hur många ägg det är.
  • Grätchen
    Grätchen skrev 2009-09-12 22:50:43 följande:
    1 liter majonnäs per vecka. minns inte hur många ägg det är.
    Förlåt, äggulor.
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 22:54:43 följande:
    Det blir mellan ca 10-20 ägg i veckan. Det är inget konstigt. Om man äter ägg med majonnäs så är det inte ägg på ägg utan det är helt enkelt ägg med olja och salt.
    Nej, det är inte konstigt alls.
    Gillar man  ägg så ska man äta ägg.

    Äggvita med äggulesåssås kan man också kalla det.
  • Grätchen
    smula86 skrev 2009-09-12 23:02:42 följande:
    Tänk vad mycket majjo det blir av ett strutsägg. Det innehåller ju lika mycket som ett dussin ägg.Då behöver man bara 7 ägg i veckan
    Blir det en liter majonnäs då?
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 23:03:56 följande:
    Men VAD ÄR DET SOM ÄR SVÅRT???? jag tar EN gula och EN dl matolja som jag kör i mixern och blandar det med salt. Vad är det du behöver veta?Sen handlar den här tråden INTE om tillredningf av majonnäs utan om vad som ska göras med vitorna som blir över. Men det verkar inte vara någon som kan skriva det så därför ska tråden avslutas!

    Varför avslutas?
    Jag har fått många bra tips ju....
  • Grätchen
    juluu skrev 2009-09-12 23:13:11 följande:
    Kan man panera Rödbeta?I såna fall kan jag göra majonäs själv, och använda Äggvita till paneringen.
    Man kan panera allt I äggvita. Krydda ordentligt bara
  • Grätchen
    snorkråka skrev 2009-09-12 23:52:14 följande:
    förbannad? Så här roligt har inte jag haft på länge! Det här är nog en av de bästa trådarna jag läst!
    Då har du nog inte läst svan-tråden.
  • Grätchen
    Lussekatten87 skrev 2009-09-13 00:04:46 följande:
    Men hallå svantråds-länken,.. vad hände?
    Ingenting. Kan vi prata om äggvitor nu?  
  • Grätchen
    Jmia skrev 2009-09-13 00:17:47 följande:
    Jag har ett. Men det är inte för er kräsmagade.
    Inga hårdkokta ägg va?
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?