• jolle85

    Annorlunda kladdkaka sökes!!!

    Vill ha recept på annorlunda kladdkakor....

    Hade recept på en med Baileys o daim men det har kommit bort. Nån som har det???

    + andra recept med är välkomna!

  • Svar på tråden Annorlunda kladdkaka sökes!!!
  • Zixi

    Den här kakan har lite besvärliga mått och mängder men den är lätt att baka och såååå värd lite nogrannhet.

    Smet:

    2 ägg
    1 3/4 dl socker
    80g smör
    80g apelsinkrokant (marabou)
    20g mörk choklad
    2-3 msk kakao
    1 3/4 dl vetemjöl
    en nypa salt
    en nypa vaniljsocker

    Vispa ägg och socker, smält smör och choklad och häll i . Tillsätt kakao, mjöl, salt och vaniljsocker och rör ihop.

    Häll i smörad form och baka längst ner i ugnen i 200 grader i ca 20 min (tid beroende på ugn, form och hur kladdig man vill ha den)
    Om man vill äta kakan som den är så kan den ätas varm, vill man lyxa med glasyr så måste den svalna först, rekommenderar!

    Glasyr:

    80g toblerone (godast med vanlig men vackrast med vit)
    3 msk grädde
    rivet citronskal

    Smält chokladen i grädden och riv sedan ner citronskal, häll över kakan och låt svalna.

    Serveras gärna med jordgubbar som mixats till puree med lite socker och basilika.

  • Skittles 77

    BAILEYS & DAIM KLADDKAKA

    Det här behöver du:
    3 ägg
    3 dl socker
    3 dl mjöl
    2 msk vaniljsocker
    5 msk kakao
    ½ tsk salt
    150 g smält smör eller margarin
    (1½ dl hackad daim & 2 msk baileys)

    Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.

    175 grader i ca 20 minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

    Pudra över lite florsocker då den svalnat!

  • Skittles 77

    Sen heter det ju ingrEdienser men jag kopierade texten från nätet :-P

  • Min högsta önskan

    Har ett recept med daim.. Är lite som en konfekkaka..Fast kladdig sådan.

    200g smör
    200g mörk blockchoklad
    4 ägg
    2 1/2 dl strösocker
    2 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 dl daimkulor

    Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och dra av kastrullen. bryt ner blockchoklad och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blande mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist smöret. Klä en långpanna (20x30 cm) med bakpapper. Bred ut smeten och strö över daimkulor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
    Låt svalna helt och skär i rutor. Servera med grädde.

    Sen kan man ju göra en vanlig kladdkaka och blanda i te x
    *1 tsk kanel och ev grovhackade valnötter
    *1 msk mörk rom
    *1 tsk hackad färsk cili eller torkad anchochili
    *Rivet skal av 1 apelsin
    *Rivet skal av 1 lime
    *1 banan i tunna skivor

    Har inte testa med någon av smaksättningarna, men daimkakan har jag gjort och den är jättegod!

  • Skittles 77

    Vit kladdkaka

    100 g margarin
    100 g vit choklad
    2 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    rivet skal av en citron
    1 msk pressad saft av citron
    2 1/2 dl vetemjöl

    Smörj en form och strö kokos i den. Smält margarinet i en kastrull och bryt ner chokladen i det smälta margarinet. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt citron och mjöl. Bred ut kakan i formen och grädda mitt i ugn 200 grader ca 12-15 minuter. Pudra över florsocker och servera med hallon.

    Sen finns det en sida som heter kladdkaka.nu men den verkar vara tillfälligt stängd.

  • jolle85

    Va tar ni för formar???
    Pajform eller springform???

  • Zixi
    jolle85 skrev 2009-08-18 10:58:57 följande:
    Va tar ni för formar???Pajform eller springform???
    Rund eller fyrkantig springform, klart bäst
  • virre85

    Dumlekladdkaka

    100 g smör
    1 påse dumlekolor (120g)
    2 ägg
    3 dl socker
    1½ dl mjöl
    4 msk kakao
    1 tsk vaniljsocker
    ½ tsk salt

    Smält smöret och dumlekolorna så dom också smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad (bröa med kokos eller ströbröd) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Servera med vaniljglass eller grädde.

  • virre85

    Kladdkaka men marshmallows och marianne

    Kladdkakan:
    4 msk kakao
    1 ½ dl vetemjöl
    3 dl strösocker
    2 ägg
    En nypa salt
    100 g smält smör
    En stor näve minimarshmallows

    Marianne-fluff:
    3 dl vispgrädde
    1 påse mariannekarameller

    Rör ihop ingredienserna till kladdkakan och häll smeten i lämplig form, och grädda i 150 grader i 35 minuter.
    Ta ur mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, tex med en kavel.
    När all marianne är krossad i små bitar häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka!
    Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt.
    Ställ i gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
    Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande,lägg sedan på några marshmallows och sedan en stor klick marianne-fluff.
    Toppa med några marshmallows och skär ut en lång stav av kladdkakan.
    Servera.

  • jolle85

    Oj!
    Många goa recept har man fått!!!!

    Finns det fler

  • Den lilla onda

    150gr mörkblockchoklad
    200gr valnötter
    1,5 dl socker
    3ägg
    2msk kaffe

    köra allt i matberedare till en jämn smet, grädda i 200gr 25 min.

    Det ska inte vara mjöl i, vilket GI:are gillar.

  • jolle85

    Gjorde Baileys och Daim kakan... Mmmm, gott!!!

    Tack alla ni som hjälpt mig....
    Är det nån som har några fler recept på lut, så varsegoa att lämna de här!!!!

Svar på tråden Annorlunda kladdkaka sökes!!!