• anna06

    Skadad/tunn slemhinna - Ashermans

    Hej LIsa

    Vill bara säga att min läkare har erfarenhet av detta, inte jättemycket iom att det ovanligt. Men har varit med om det fler gånger, och enligt henne har det blivit postiv utgång, även om det tagit tid. Finns säkert dem som det inte gått bra för också, som hon inte nämner. Men jag tycker också det verkar positivt att den nu växer. För mig var det också så att jag åt allt möjligt, men inget hjälpte, det är inte nu förrän efter andra hysteroskopin som det börjat hända något. Och som jag skrev tidigare, enligt henne räcker 6 mm. Vet en annan här på FL som också haft svåra sammanväxtningar som blev uppsatt på IVF när slemhinnan nått 6 mm. Men nnan det var aktuellt var hon gravid. Så visst finns det hopp!

    Kram Anna

  • anna06

    Hej Centurion

    Likt Lisa har jag svårt att avgöra vad som lett till tjockar slemhinna. Kör med aloevera, östrogen och spikmatta i komination. Denna månad har en läkare sagt att jag inte ska ta östrogen, får se vad det leder till. Har tidigare ätit membrasin coh glandin. Det har iallafall inte gett något resultat på slemhinnan.

  • anna06

    Hej Lisa

    Ska ta med mig din tanke i morgon då jag ska träffa läkaren inför operationen som äntligen blivit fastställd till den 24:e. Som tur är är det rätt läkare som opererar, och som jag även får träffa i morgon. Dock är jag orolig för att jag kommer att få mens när det är dags för op. Fick utslag på äggl sticka dag 12, vilket inte är positivt denna månad. Men iom att jag väntat 3 mån på tiden coh det är så svårt att få en annan tid kommer jag att behålla den. Skulle de inte våga lossa på sammanväxningarna kan de väl iallafall kontrollera om det blivit mer sammanväxningar sen sist eller om op fungerat.

    Varför tror du att du fått mer sammanväxningar? Bara oron för det borde ju resultera i att göra en diagnostiserande hysteroskopi. Men det verkar ju inte vara så att sjukvården tar hänsyn till hur man mår.

    Att sätta upp er för provrör tror jag kan vara en bra idé. Det är ju viss väntetid, men då kommer ni ju få extra hjälp längre fram. Och löser det sig innan dess är det ju bara positivt. Kanske kan en diagnostiserande hysteroskopi vara en del av utredningen för ivf?

    Har inte tagit tag i detta med anmälan än. Har varit hysteriskt på jobbet. Men efter op ska jag satsa på det. Är tacksam för de tips du gett mig!

    Kram

  • anna06

    Hej

    Gick bra idag tycker jag. Läkaren kostaterade med min berättelse att jag inte haft ägglossning under sommaren. Skönt med någon som vågar säga det. Tyckte att slemhinnan så bättre ut nu än i juni. Så hon vill prova att inte ge mig några hormoner alls efter op. Det som störde mig lite var att hon sa att slemhinnan var tunnare längre ner. Men hon skulle titta på det mer under op. Ev skulle hon göra en mer aggressiv op, men trodde inte att det skulle behövas. Hon försäkrade mig att det är henne jag ska träffa på återbesöket 6 v efter. Skulle skriva det tid tidbokningen. Av erfarenhet vet jag att jag iallafall kommer att få tjata, men men.

    Tog upp min oro för att jag skulle få mens samtidigt, men det var inga problem iom att jag blöder så lite. Hon sa att hon skrivit det på remissen. Varför är det så svårt läsa innantill för viss personal?

    Kan tänka mig att diagostiserande och kontroll är det samma. Jag gjorde min första med lokalbedövning. Den då det konstaterades att jag hade Ashermans. Det togs bort lite sammanväxningar då också. Var inte allt för farligt, kändes att de rotade runt, men mest som lite kraftigare mensvärk. Tog ca 20-30 min och sen kunde jag gå hem igen.

    Tycker du ska stå på dig för en kontroll! Går ju som sagt var att göra med lokalbedövning.

    Kram Anna

  • anna06

    Hej

    Vad tröstlöst det är med denna kamp att få rätt behandling! Är ju inte roligt att behöva överbevisa läkare hela tiden. Vet hur det känns. Det positiva är ju att han är specialist på området, vilket din nuvarande läkare inte är. Så om du visar mailsvaret du fått så inser hon förhoppningsvis att hon ska skriva remiss.

    Vet du om det är "vanligt" att det blir sammanväxningar igen efter att slemhinnan förbättrats? Jag har fått för mig att det är precis efter en hysteroskopi som det kan bildas nya, men att det ska vara lugn sedan. Min läkare har sagt att mensen kan variera ändå, men att det inte behöver vara sammanväxningar. och inte heller att det är säkert att man får mer mens även om slemhinnan är tjockare. Så kanske är det inte så eländigt som att du fått nya sammanväxningar. Men jag kan förstå att du inte vill "slösa" med IVF försöken. Men tidigare har du ju iallafall haft tillräckligt tjock slemhinna för att IVF ska kunna fungera.

    Tycker du ska tjata dig till en remiss och försöka dig på IVF. Iom IVF kommer ju din slemhinna kontrolleras nogrannare. Och om det konstateras nya sammanväxningar vid kontroll hysteroskopin kommer du ju få hjälp av rätt person.

    Det jag har lärt mig av allt detta är att jag inte tjänar något på att inte stå på mig coh att vara tillags. Den enda gångerna jag fått det jag vill coh behövt är när jag satt hårt mot hårt. Men det är inte lätt.

    Hoppas du kan samla mod coh kraft att kräva en ny remiss!

    Kram Anna

  • anna06

    Hej Lisa

    Bra att jag kan peppa dig för en gång skull. Annars känns det mest som det är jag som får stöd. Vad skönt att du ändå kan få komma i kontakt med Arne och få stöd och tips. Jag vet som sagt var en annan här på FL som gjort hysteroskopier hos honom, och som nu är gravid!

    Känns ok inför operationen. Ska bli skönt att få det avklarat för denna gången. Tror dock inte att det blir min sista. Hoppas bara att jag inte fått mer sammanväxningar. Är ju alltid lite oroligt innan man fått beskedet. Och inte blir det bättre av att man ska få reda på resultatet inför 5-6 personer till som är på samma sal, med lite draperier i mellan.

    Kram

  • anna06

    Hej Lisa

    Ska tänka på det. Självklart jag ju rätt till det, men jag kommer nog inte att få träffa henne innan op. Och efter kommer jag nog inte att vara så morsk. Men ska försöka, för jag vet ju att jag inte kommer att fråga allt jag vill om jag måste göra det inför andra.

    Känns lite jobbigt nu när det snart är dags. Ser inte fram emot att bli nedsövd. Är också lite orolig för vad hon ska konstatera, vill ju att det inte ska ha växt igen mer.

    Fy fan vad man utsätts för pga felbehandlingar i sjukvården! Får hoppas på att det blir tredje gången gillt, men är tveksam.

    Kram Anna

  • anna06

    Hej Lisa!

    Nu är det över för denna gång. Vaknade medans läkaren fortfarande var kvar, så jag kunde få snabbt besked om att det inte blivit några nya sammanväxningar. Skönt att veta så jag inte behövde oroa mig för det innan hon kom tillbaka på em. Operationen gick bra. En tredjedel av livmodern var fortfarande sammanväxt, men är det inte nu längre. Jag slipper ta hormoner. Trodde det inte skulle öka risken för nya sammanväxningar. Skulle det ändå bli det så lossnar dem när hon spolar vilket hon kommer att göra på återbesöket om 6 veckor. Fick även besked om att jag ägglossat denna månad. Så utan hormoner som krånglar till det så verkar den biten fungera iallafall för mig. Trevligt med lite postitiva nyheter!

    Nu återstår bara två kamper. Dvs att få ett återbesök till henne och inte till något pucko. Samt att anmäla.

    Hoppas du också kan få lite positiva besked!

    Kram Anna

  • anna06

    Skönt att vara hemma idag. Är fortfarande seg, men lyckades inte somna om när jag vaknade i morse. Kom på att det kanske är synd att kroppen inte får några extra hormoner alls. Det har den ju ändå fått nu i ett år;). Plockade fram fytoöstrogenet som stått och skräpat. Tror inte den nivån ska strula till ägglossningen. Har sedan en vecka börjat med algtabletter och kalk. Detta i kombination med aloeverajuice coh spikmaka borde ju göra underverk! Ja, ja, kroppen mår ju inte sämre iallfall. Får lägga till akupunkturen också. Tänk vilka pengar man lägger ned på detta. Men samtidigt vill jag inte ta bort något som skulle kunna förbättra chanserna. Vad kör du för kurer nu?

    Kram Anna

  • anna06

    Hej LIsa

    SKickar massor med styrkekramar!

    Självklart kan man inte var positiv varje dag, speciellt inte när man får mens och trott att man ska slippa. Vi har helt enkelt våra bättre och sämre dagar.

    Ta hand om dig nu så kämpar vi vidare nästa månad. Fick du mens idag betyder det ju att vi ligger väldigt nära varandra i cykeln, jag fick ju igår.

    Nästa gång får sprutan visa vad den går för!!!

    KRam

  • anna06

    Hej Lisa!

    Hoppas det känns lite bättre nu!

    Själv har jag första dagen utan blödningstendens. Mensen varade som vanligt bara en endag. Men har haft lite rosa flytningar av och till vilket jag sätter i samband med op. Iom att man inte vill riskera infektion vågar jag inte göra något olämpligt. Men idag vågade jag bada. Och nu är det ju dags att börja tänka på att ägglossningen närmar sig igen. Hoppas verkligen att slemhinnan blir bättre och att jag kan få mer mens, eller ännu hellre, ingen mens alls.

    Hur var din mens som bäst? Fick du i samma omfattning som innan skrapningen?

    Massor med kramar till dig!

  • anna06

    Hej

    Visst är det underbart att man kan gräva ner sig i jobb. Känner igen det, men jag tycker det blir tufft på kvällen när allt kommer över en.

    Känner igen det där med folk som är gravida runt en, det är tufft! Själv var jag i liknade situation. Min närmaste kollega har varit gravid och fick barn i början av september. Har varit tufft att följa henne. Men samtidigt har hon varit fullt insatt i min situation både från missfallet och alla hormoner och operationer, det har varit skönt tycker jag. Så jag har kunnat visa att jag varit ledsen. Men samtidigt accepterat och tom unnat henne sin graviditet. Vet inte hur jag skulle ha reagerat om det var någon som inte var lika nära, tror jag hade varit mer missunsam då. Vilket jag tycker är helt naturligt. Måste var extra jobbigt för dig iom att de går och pratar med varandra om det också. Snacka om att strö salt i såret gång på gång.

    Tycker du gör helt rätt i att ta med sambon på tisdag. Jag tycker du även ska ta med en utskrift av mailet. Kanske inte behöver dra fram det, men bara vetskapen om att du har det med dig kan göra dig starkare i dina argument. Jag hade skrivit ner mina krav innan jag var hos kocko doktorn, och jag lyckades iallafall få till ett progesterontest. Så kräv hysteroskopi! Även om hon inte tror på det så måste hon ju tänka på vad det gör för dig psykiskt att gå och oroa dig. Är det inte hon som tidigare remiterat dig till Arne? Hon måste ju inse att han är expert coh inte hon. Och anser han att detta ska göras så ska det bannemej göras!

    Stå på dig och ta hand om dig!

    Kram

  • anna06

    Hej Lisa

    Vad tråkigt att det inte var en mer positiv utveckling! Varför ska det vara så svårt att få till det med slemhinnan? Får hoppas att Progynonet hjälper. Har själv ätit Fermanest, liknande preparat, 6 mg per dag. Gjorde det efter att den första läkaren gjort diagnostiserande hysteroskopi inkl att han lossade lite. Det gjorde inget resultat då, men å andra sidan så tror jag inte att han lyckades när han försökte lossa. Har även kört den dosen dag 10-15 i två omgångar i sommar. Då växte slemhinnan. Kom ju upp i 5-6 mm då. Mitt problem då var att ägglossningen uteblev. Men å andra sidan har det ju ingen betydelse om man har ägglossning om man ändå inte har någon slemhinna. Så jag tror att det kan vara bra för dig. Var lite beredd på att du kanske blir lite labil, det blev jag första veckan på kuren. Men du har ju vanan inne att äta hormoner så det går nog bra.

    Själv går jag och väntar på kallelse. Enligt läkaren ska jag dit om 3-4 veckor. Är nog dags att börja tjata. Men det har varit så skönt de här 2,5 veckorna då jag inte behövt ligga på för att få tider bekräftade. Men, hör jag inte av mig kommer jag med största sannolikhet få en tid då jag har mens, och då går det ju inte att se om det blivit någon förbättring.

    Kram på dig

  • anna06

    Hej Lisa

    Vad förvånade att remissen och proverna försvunnit. När ska det ta slut?

    Själv ringde jag idag. Fick höra att läkaren inte skulle vara där förrän i vecka 50. Dvs 5 veckor efter att jag ska träffa henne. Höll på att bryta ihop innnan hon hittade en annan almanacka där det såg ut som hon är inne vecka 46, då blir det bara veckan efter jag eg skulle träffa henne. Fick en tid 9 november. Kan dock inte slappna av än iom att hon inte visste om det stämmer. Om jag inte hör ngt nästa fredag ska jag känna mig säker på att tiden stämmer. Blir en härlig 1,5 vecka med väntan. Litar ju inte på något som sägs längre. Har tex varit nervös vid varje operation att de ska säga att "du har inte tid idag". Det har som tur var aldrig hänt. Men jag vågar som sagt var inte lita på ngt. Din remiss är ju en bekräftelse av det.

    Hoppas progynonet blir bättre än Fermanest för dig. Och förbered din sambo! För mig var det en vecka som jag kände mig kocko på den dosen. Vet dock inte om sambon skulle hålla med om att det bara var en vecka.

    Ja, nu kämpar vi vidare

    Kram Anna

  • anna06

    Hej Blomman77

    Vad långt du hunnit! Har funderat hur det gått för dig, du har ju inte uppdaterat din blogg . Skönt att höra att allt gått vägen och att det bara är en månad kvar.

    Själv har jag en bit kvar tills dess. Ska på återbesök efter tredje operationen den 9 november, hoppas det ser bättre ut än tidigare. Nu äter jag inga hormoner allt, skönt för kroppen, men känns som att det skulle hjälpa till i byggandet av slemhinna. Får förlita mig på spikmatta, aloeverajuice coh algtabletter istället.

    Lycka till i fortsättningen. Måste höra av dig när sonen tittat ut!

    Kram Anna

  • anna06

    Hej Lisa

    Hoppas verkligen att du mår bättre!

    Själv har jag fortfarande hoppet kvar, men svackor blir det. Blev bla en svacka när jag fick mens dag 26 coh den varade i... 2 dagar. Alltså inte mer än innan operationen. Och det var inte två dagar med mycket blod. Men jag försöker intala mig att det blir bättre nästa gång, men jag hade hoppats på mer nu iom att det iallfall gått en hel cykel sedan operationen. Får se vad läkaren säger när jag träffar henne den 9 nov.

    Ta hand om dig!!!

    Kram Anna

  • anna06

    Hej

    Vad skönt att du mår bättre!

    Det är väl härligt att du till på köpet ska råka ut för en influensa också. Hur länge har du ätit progynon? För mig var det värst den första veckan, med fermanest visserligen, men samma styrka.

    Hoppas det ger resultat på onsdag! Och vad spännande med första IVF samtal, även om det givetvis måste kännas jobbigt också.

    Har tänkt ta upp det när jag träffar läkaren, dvs om jag har större chans att bli med barn om jag gör IVF. Med tanke på vad jag lagt ner på aktupunktur så hade jag nästan kunnat betala en omgång vid det här laget, inte riktigt kanske. Men, men, förhoppningsvis har aktupunkturen hjälp på något sätt.

    Borjar närma mig 35 år nu, och det känns lite extra jobbigt, samtidigt som det blir längre och längre mellan barnen omvi nu får till något. Är iof ett lyxproblem iom att vi får var glada om vi får en till överhuvudtaget känns det som. Men iom att vi hade en på gång som skulle ha lett till att det var 3 år dem emellan känns det surt nu när vi vet att det snarare blir 5 år emellan dem.

    Nu kämpar vi på!

    Hör gärna av dig på onsdag, håller tummarna för dig allt vad jag orkar!

    Kram Anna

  • anna06

    Hej

    Lider med dig! Vad tungt att det inte blev mer än 3 mm. Hoppas verkligen att IVF läkaren har något bättre att säga! Skönt att du ändå har en tid bokat för samtal där.

    Själv var jag hos läkaren idag, första gången efter sista operationen. Slemhinnan var inte tjockare än tidigare, dvs 6 mm. Hon envisas med att det ska räcka, att hon sett flera bli gravid på det och tom tunnare. Men graviditeten lyser med sin frånvaro så jag tror ju inte att det är de bästa förutsättningarna. Innan skrapningen har jag haft lyckan att bli gravid på 1-2 försöket, så min kropp är inte ok. OCh mens har jag ju bara i två dagar, coh väldigt tunt.

    Gjorde spolning vilket gjorde skitont denna gång. Har fortfarande ont. Det syndes att det fanns lite sammanväxningar kvar, ngn liten kant som hon utryckte det. hon vill inte operera igen, tycker det är för riskabelt. Men den skulle försvinna när jag blir gravid. Känns ju hoppfullt att hon säger så, men jag vet inte. Tvivlar lite på vad hon säger numera. Förra gången jag gjorde undersökningen sa hon att allt så bra ut, att det var lite sammanväxningar. Men efter op sa hon att 1/3 var sammanväxt. Idag berättade hon att hon tidigare sett att min livmoder var disformerad. Men att det såg bättre ut nu efter att hon tagit bort sammanväxningar. Varför sa hon då att det såg bra ut tidigare. Eller vågade hon inte säga ngt iom att jag bröt ihop när jag klev in i rummet? Trots allt är hon iallfall bra rent känslomässigt. Ska få komma till henne i januari igen. Detta för att stötta mig psykiskt och se vad som hänt. Tills dess blir det hormoner igen. Fermanest 6 mg dag 10-14. Hoppas att det inte sabbar ägglossningen denna gång.

    Håller alla tummar jag har den 17:e!

    Kram Anna

Svar på tråden Skadad/tunn slemhinna - Ashermans