• heter

    Skadad/tunn slemhinna - Ashermans

    Jag blev också intresserad av det här då jag har väldigt tunn slemhinna som mest har den varit 4 mm och jag blöder nästan ingenting. Hur ställer gyn en diagnos? Kan de se det med enbart ultraljud eller krävs det andra tester också? Är det något som kommer omedelbart efter en skrapning eller abort eller dröjer det månader och tom år innan man får symptom? Jag vet inte riktigt vad jag ska fråga för jag vet inget om det här mer än vad jag har läst i den här tråden men om någon har lust att skriva vad man ska vara vaksam på, vilka symptom man kan tänkas ha och vilka undersökningar man ska kräva om man misstänker Ashermans så skulle jag bli glad. Jag ska nämligen iväg till mitt första ivf-besök om en dryg vecka och vill gärna vara förberedd.

  • heter

    Tack för ditt svar. Jag förstår naturligtvis att du inte är någon läkare men låter det ens troligt att jag skulle kunna ha det om jag bara blöder 24-48 timmar och bara behöver använda binda en dag? Hur mycket blödde ni? Min "mens" kommer också regelbundet men utan speciellt mycket blod. Jag blödde något mer när jag tog p-piller men sen jag slutade för 1 år sen så har jag knappt blödit alls. Jag har också gjort en skrapning och det var för 9 år sen men jag började med p-piller direkt efter så jag vet ju inte hur min kropp har fungerat förrän det sista året nu då. Jag fick Primolut-Nor (Provera) en gång och inte ens då blödde jag speciellt mycket. Gör det ont att ha de här sammanväxningarna? Är det samma sak som myom förresten för jag vet att jag har ett myom enligt mitt sista ul i juni.

    Jag har också en spikmatta och tänkte prova den som ni gör. Ska jag bara ligga på rygg på den? Eller ska rumpan också ta i spikarna? Mage? Hur är bäst att ligga? Hur länge behöver man ligga och hur ofta?

Svar på tråden Skadad/tunn slemhinna - Ashermans