• hoppaspåpluss

    2 missfall i rad, hur gick det med er tredje?

    Igår fick jag det tråkiga beskedet att magen är tom (vecka 10) och har idag varit och tagit blodprov bara för att få mf konstaterat. Detta är mitt andra jvla mf på rad. Fick ett mf den 11 februari och blev gravid direkt efter, men även denna slutade i mf.

    Jag kommer antagligen att skrapas för jag vill får ur allt ur kroppen på en gång. Har ju egentlige varit gravid i 16veckor denna gång. Då jag först var i vecka tio så flyttade min läkare bak mig till vecka fyra och sen under de andra vul så såg det ganska bra ut tills igår då jag återigen var i vecka 10.

    Jag vill bli gravid så fort som möjligt igen men undrar hur det gick för er den trdje gravidieteten? Blev det ett mf då också eller hur gick det? Hur fort blev ni gravida och vet ni om det finns några risker med att bli gravid efter att man ha skrapats???

    Snälla svara!!!

  • Svar på tråden 2 missfall i rad, hur gick det med er tredje?
  • Mom2006

    Jag fick tre mf på rad under loppet av ca 9 månader... Det gick inte bra för oss med tredje gången gillt som man hoppas på.

    Nu är jag nästan 2 år efter första mf gravid igen och hoppas på att det ska fungera denna gången men tror inte det och är beredd på ett mf till..

  • Cia o krabaten

    4mf på raken.
    Ett tips är att vänta iaf en mens. Vet att det är väldigt delade meningar ang detta, men det skadar ju inte iaf.
    Sen är det bra att vänta tills man är mentalt redo att orka försöka igen...

    Lycka till!

  • Långan
    pumpkinhead skrev 2009-06-10 17:03:46 följande:
    innan min mamma fick mig hade hon tre missfall. det var tydligen bara att köra på oavsett hur oroliga mina föräldrar va. nu i efterhand har de sagt (efter att hon fött mig min syster, två missfall och sen min yngsta syster) att det kan berott på hennes blodgrupp. hon är rh neg och min far rh pos. alltså kan detta spelat roll. efter missfall nummer ett borde hon fått denna spruta man får som förstföderska för att inte bilda antikroppar mor kommande graviditeter (om man nu är rh neg och barnet rh pos) samtliga av oss systrar som "överlevt" är rh negativa!hoppas du förstår vad jag menar och kan framföra det om du inte fått någon spruta innan. lycka till!!
    Intressant det su skriver, min mamma tipsade mig om samma sak. JAg är nämligen rh-neg och min man rh-pos, har just precis fått mitt 2a mf.. Men har efter både min sons förlossning och förra skrapningen fått den där sprutan du talar om, borde inte risken för missfall pga rh försvinna då??
  • Therese6699

    Jag hade två missfall på raken (blev gravid direkt efter mitt första missfall). Därefter gick det fyra månader innan jag blev gravid igen, nu är jag i vecka 39 och hoppas på att snart få se ett litet knyte.

  • zuqxe

    Jag fick också två mf på raken, blev gravid direkt efter mitt första mf också. Fick mitt sista mf i juni och blev sen gravid igen i nov och då gick det bra, fick en underbar dotter. Lycka till!!!

  • hoppaspåpluss

    Hej allhopa! Beklagar era mf...
    Jag blev skrapad igår, och vill gärna börja igen så fort blödningen slutat. Men läkaren tyckte att jag skulle vänta 1-2 mens på grund av att jag haft två missfall så att kroppen hinner återhämta sig m.m. Det var inget jag ville höra!

    Hur har ni andra gjort? Tror lite på att om kroppen inte är redo för att bli gravid så blir man det inte... (alltså pga av att livmodern eller dylikt behöver återhämta sig efter mf). Tänker jag helt fel?

  • browniieee
    hoppaspåpluss skrev 2009-06-18 13:36:38 följande:
    Hej allhopa! Beklagar era mf...Jag blev skrapad igår, och vill gärna börja igen så fort blödningen slutat. Men läkaren tyckte att jag skulle vänta 1-2 mens på grund av att jag haft två missfall så att kroppen hinner återhämta sig m.m. Det var inget jag ville höra!Hur har ni andra gjort? Tror lite på att om kroppen inte är redo för att bli gravid så blir man det inte... (alltså pga av att livmodern eller dylikt behöver återhämta sig efter mf). Tänker jag helt fel?
    det är så olika från läkare till läkare.. jag skulle kört på som vanligt.. skulle mensen kommit så fine, då kanske man inte kan räkna det som ett riktigt försök.. så gjorde vi i alla fall.. nu fick jag mensen o jag väntar in ÄL om någon vecka eller så...
  • Aleah

    Jag har precis skrapats efter mitt andra MA, det första var i dec-08. Min gynekolog har förbjudit oss från att fösöka den närmaste tiden eftersom risken att det blir MF tydligen är stor direkt efter ett MF. Plus att hon sa att slemhinnorna är skadade en tid efter MF och detta gör att risken för MF är större. Man hör ju olika hela tiden (några säger att man ska vänta en mens, några att det bara är att köra på.) Vi kommer iallafall att följa hennes råd, vågar inte göra något som kan påverka att vi får ett MF till......

  • monchichi76

    Hej

    Jag har nyss haft mitt andra mf..en ofosterlig graviditet i v9. Verkar som att jag är på väg att sluta blöda nu..känns så skönt!
    Mitt första var ett MA i v12, det fick jag i slutet av februari..blev gravid igen efter en mens som då oxå gick åt pipsvängen nu i juni.

    Känner mig väldigt redo att prova igen så fort jag känner mig fysiskt hel och ren. Men är samtidigt orolig att det blir fel om vi inte väntar en mens, än om det inte gjorde nån skillnad förra gången..
    Tror ju på ett vis att kroppen inte gör sig redo om den inte är det.

    Skulle vara intressant att veta hur ofta det går bra eller dåligt när man blir gravid direkt.
    Hur många här inne kör på direkt och hur många väntar??

  • browniieee
    monchichi76 skrev 2009-06-21 21:55:47 följande:
    HejJag har nyss haft mitt andra mf..en ofosterlig graviditet i v9. Verkar som att jag är på väg att sluta blöda nu..känns så skönt!Mitt första var ett MA i v12, det fick jag i slutet av februari..blev gravid igen efter en mens som då oxå gick åt pipsvängen nu i juni.Känner mig väldigt redo att prova igen så fort jag känner mig fysiskt hel och ren. Men är samtidigt orolig att det blir fel om vi inte väntar en mens, än om det inte gjorde nån skillnad förra gången..Tror ju på ett vis att kroppen inte gör sig redo om den inte är det.Skulle vara intressant att veta hur ofta det går bra eller dåligt när man blir gravid direkt.Hur många här inne kör på direkt och hur många väntar??
    vi körde på direkt men var inte säkert att vi skulle träffa in ÄL... har nu fått mensen i alla fall och ska börja försöka på riktigt!
Svar på tråden 2 missfall i rad, hur gick det med er tredje?