Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    mpta skrev 2009-06-29 18:54:44 följande:
    ja visst känns hon stor, och Irma själv tycker det också och sitter å säger att hon är en stor tjej nu Men gud så tårkigt med dagiset förstår att d känns jobbigt, oavsett om man e 15 h barn lr ej ska man ju tas på samma villkor å tex få en hylla.Hoppas att det blir bättre, har d kännts så här unde rhela våren lr har det bara vart nu under sommaren?
    Det är väl mest nu på sommaren det känns konstigt så förhoppningsvis blir det bättre till hösten igen. Hon får vara hemma och ha tråkigt med mig den här veckan, vill inte ha henne på dagis om det inte känns bra nu när jag är hemma.
  • nötskrikan

    Lova har förresten varit utan blöja 12-19:30 idag (förutom en stund när hon påstod att hon skulle sova middag vilket hon såklart inte gjorde) och inte en enda olycka Hon har även bajsat på pottan för första gången och det var jätteläskigt tyckte hon men hon var såå duktig. Jag var i vardagsrummet med Saga och hon satt i köket och hade precis ätit när hon tydligen behövde bajsa, plötsligt hörde jag gråt från pottan och där satt hon och hade bajsat.


    Fortsätter väl träna i veckan, får se om det går framåt eller inte.

  • nötskrikan
    Lappen skrev 2009-06-29 21:40:29 följande:
    vill min pojk ska börja gå på potta några tips att få dom sluta med blöja?
    Vågar inte ge några tips, vet inte alls om vi gör "rätt" eller inte. Jag försöker i alla fall inte stressa men inte heller vara för positiv och uppmuntrande, vill att Lova ska se pottan och toan som nåt naturligt. Om det funkar eller ej har jag ingen aning om men vi fortsätter såhär och ser hur det går i sommar. Hon får vara utan blöja hemma och fortsätter det gå bra får vi väl ta nästa steg då.
  • nötskrikan

    Hade en usel dag igår, olidligt varmt både inne och ute och två trötta skrikiga barn. Dagen slutade med att Lova låg på golvet i sitt rum och bankade i golvet och skrek så att hon slocknade Jag ammade och gick upp och hittade henne sovandes på golvet

    Den här dagen är väl inte så mycket bättre, fortfarande varmt och jag har varit på BVC och fått konstaterat att Saga håller huvudet snett och nu får vi vänta på tid till sjukgymnast. Jag hade läst på innan så jag blev inte överraskad men det hade känts bättre med lite snabbare utredning, tydligen tar sjukgymnasten inte emot patienter under sommaren och sen till hösten är det kö.

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-07-01 18:26:11 följande:
    Ja värmen tar verkligen kål på oss alla, visst är det hur skönt som helst men man blir väldigt matt, ikväll har d kommit en skur här å ett åskväder. Ihelgen blir d väl dåligt väder bara för att ja e ledig å vill åka å bada.Va gör sjukgymnasten åt det då? har nog inte hört om det problemet förr. drygt med väntetiden bara, hoppas att d inte tar allt för lång tid, väntetiden tar ingen skada för huvudet då? täntke om d blev svårare att fixa till d lr nå.
    Har bara hunnit läsa på lite om behandling, tydligen stretchövningar regelbundet och mycket trixande med att få dem att ligga så att de tittar åt andra hållet. Svårare fall kan till och med kräva operation. Är lättare att behandla om man upptäcker det tidigt så jag hoppas vi inte behöver vänta så länge på tid hos sjukgymnast.
    Skönt med regn! Fast inte sen när du är ledig förstås, hoppas solen är tillbaka då.
  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-07-01 21:47:24 följande:
    spacebeare: Grattis till radhuset, skönt med stort!Vad duktiga tjejerna börjar bli med pottan nu!!nötskrikan: Min dotter hängde duktigt med huvudet åt ena sidan som bebis... och inte var det tal om att göra nått åt det, bara att jag sku försöka själv att ha henne att ha huvet mer åt andra hållet. Det blev bra av sig självt eller om det var min träning Igår var vi på viltsafari... åkte i vagn efter en traktor o såg o klappade hjortar, Ian vågade klappa en hjort Sen tittade vi på vildsvinen o deras bebisar, då tyckte han att han var rädd (Ian rädd gris) o ville åka igen.Och sen fick man mata strutsar, men det vågade vi oss inte på Bäst av allt var nog att åka traktorn... det sista han sa igår före han somna var att han hade åkt en stor grön traktor
    Skönt att höra att det kan bli bra utan större åtgärder, hittar mest svårare fall när jag googlar tycker jag. Ingen aning om hur allvarligt Sagas fall är. Har mest skämtat om det hittills idag men egentligen känns det läskigt, vill ju inte att det ska vara nåt fel med min lilla bebis.

    Kan tänka mig att du får höra mycket traktorprat nu, måste ha varit en lycklig son.
  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-07-03 09:31:37 följande:
    Jo hoppas så är fallet med Saga oxå!! Att det blir bra av sig självt! Har du ngn bild på henne där det syns? Ska se om jag hittar ngn på dottern, så kan du få se hur det såg ut.Jo det snackas traktor här ännu... han berättar åt alla att han åkt stooor grön traktor o att han va rädd för alla djuren
    Jag ser gärna på bilder av din dotter. Här kommer ett par bilder jag hittade lite snabbt: OstbågeSagas favoritsovställning som hon alltid ligger i och en bild på hur hon håller huvudet:


  • nötskrikan

    (Lova vill förresten att jag ska fota nappen på bilden )

    Vad mycket alla skriver, kul! Och nya ansikten också, välkomna! Hinner inte skriva så mycket ikväll eller imorgon, fullt upp. Bebis med magont, storasyster som inte kan sova och sambo som jobbar.

    Potträning förresten, senaste utvecklingen är att Lova vill gå utan blöja och gör så i ett par timmar tills hon behöver kissa eller bajsa, då kräver hon blöja. Sen går det bra att vara utan blöja igen. Inga olyckor nånstans alltså men ingenting i pottan heller. Vet inte vad jag ska säga...

  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-07-04 10:01:49 följande:
    Lappen - det är en Molo, mitt favvis märke mpta - känner igen det där med berättelser
    Precis, en gammal Molobody som Saga fått ärva av Lova. Dyrt märke men fint... Rea är bra

    Kikar in lite, sambon är på lillbrorsans svensexa idag och jag har precis försökt förklara begreppet svensexa för Lova. Hon dyrkar sin farbror och hon tycker nog det är lite konstigt med en fest som bara pojkar får gå på
  • nötskrikan
    Puman78 skrev 2009-07-04 21:47:18 följande:
    tittar in och säger hej. Hoppas ni alla har en skön sommar =)
    Hej och detsamma!
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd