• nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Hoppas på sommar snart i alla fall
    Jag har tagit bort några från listan, läser ni fortfarande här och vill stå med så säg till.

    11/1 Irma - mpta
    28/1 Emanuel - Lappen
    29/1 Nova - Puman78
    31/1 Lova - nötskrikan
    5/2 Emelie - spacebeare
    26/2 Ian - beavies


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-31 21:14
    28/2 Mio - Michayla
  • Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd
  • Puman78

    I helgen är det marknad i stan. Igår var vi ned en sväng och Nova åkte karusell. En häst som åkte upp och ner, runt runt. Efteråt ville hon prova en ny häst och hon blev inte speciellt sur när hon inte fick.
    Idag var vi ned igen för vi hade lovat att hon skulle få åka flygplan med pappa sin. Jag trodde hon kanske skulle tycka det var lite läskigt att vara högt upp i luften, men hon tyckte det var super kul och blev så ledsen när hon inte fick åka mera.

    Här blir det inte heller några fler barn, Michayla

  • mpta
    Puman78 skrev 2009-05-31 13:56:20 följande:
    I helgen är det marknad i stan. Igår var vi ned en sväng och Nova åkte karusell. En häst som åkte upp och ner, runt runt. Efteråt ville hon prova en ny häst och hon blev inte speciellt sur när hon inte fick.Idag var vi ned igen för vi hade lovat att hon skulle få åka flygplan med pappa sin. Jag trodde hon kanske skulle tycka det var lite läskigt att vara högt upp i luften, men hon tyckte det var super kul och blev så ledsen när hon inte fick åka mera.Här blir det inte heller några fler barn, Michayla
    vi va också ner på marknan, irma red också häst galet kul tyckte hon å sen åkte hon flygplan med kusinen, hon skrek av glädje å hon satt still hela tiden! man vet ju aldrig med Irma, men hon va så upptagen med att flyga så hon had einte tid med nå bus, vart också impad över att hon inte blev rädd.
  • nötskrikan

    Äsch, mina föräldrar gillar väl öl mer än de gillar mig. Eller egentligen inte. Men nåt sånt. Orkar inte fundera mer på dem just nu. Är helt slut efter en dag med trotsungen och nu på kvällen börjar nästa arbetspass med lillskrikisen.

    Jag antar att det är för sent att ångra andra barnet men kanske kan man få lämna bort första och bara behålla lillan? Nä, Lova sover nu och då är hon underbart söt och fin. Tidigare idag när hon skrek, försökte riva sönder skyltningen på Lindex, flyttade iväg reklamskyltar, sparkade av sig skorna och spottade överallt och vägrade röra sig var hon inte så underbar. Nån mer med barn som spottar och skriker och bara vrålar "nej" och vägrar lyda?

  • spacebeare

    nötskrikan -här spottas det med!
    men inte i "arg" syfte utan bara för det är skoj.......
    mamma blir arg men det kanske inte är samma sak
    vem av er päron har Lova ärvt sitt temprament av? allt med Em skylls på mig å jag accepterar bara
    M är em klassisk filbunke å det kan man inte anklaga mig el Em för att vara .....

    trist med dina föräldrar, mina bor ju nästgård men tror nog inte att det stått å knackat på dörren samma dag om vi hade 20mil mellan varann. med tanke att de visar så mkt uppmärksamhet till din syrras barn åsså så verkar ju inte avstånden vara problemen? är dom såna som väntar på en inbjudan?
    vet att jag blev måttligt irriterad över mina svärisar som satt å beklagade över att de träffade Em så lite, eeeh jag var hemma vaaaaarje dag sen tog M över å var hemma vaaaarje dag.......
    men jag visste att de var helt hemma på loftet innan Em så det var ju bara en till sak att lägga på listan ååååh va jag är taskig men dom är inte riktigt hemma!

    mpta - Em å jag badar inte under 25grader! krävs mkt alkohol för att jag ska bada i 20graders vatten!

    Michayla - känns som gnället gått över. hon har haft ett par veckor när hon varit mammig å tjurig när inget som funkar i vanliga fall funkar. OBS tandborstningen har varit 100%!!!!!
    här känns det som det dock kan kopplas till en mamma som inte orkar vara lektant när hon hämtat på dagis. hoppas att jag får lite mer energi till Em nu när jag är sjukskriven, ska ägna dagarna åt att sova middag

  • nötskrikan

    Drömde mardrömmar om flygande krokusar som invaderade sovrummet, måste i alla fall innebära att jag lyckades sova lite. Är så trött... Förutom nattamningen är det mest Lova som håller oss vakna. Hon vaknar i sitt rum och sen kommer hon över till oss och tycker att hon ska sova i vår säng och ligga och sparka på mig eller Saga. Vet inte vad vi ska hitta på, känns elakt att försöka tvinga henne att sova ensam.

    Tandborstningen har havererat här, "nej jag ska" morrar Lova först. Säger man emot vrålar hon samma sak. Hon äter bara tandkrämen så mycket borstande blir det inte. En gång i veckan ungefär lyckas jag få borsta tänderna, sambon lyckas inte alls.

    spacebeare: Lova var också gnälligare när jag var höggravid och inte orkade leka, den gnälligheten gick över. Hoppas du blir piggare. Lova spottade först bara för att det var kul, sen utvecklade hon det till att spotta så fort Saga fick uppmärksamhet av pappa eller så fort Saga kräktes ("Lova kräks också" sa hon). Nu sätter hon sig ner och spottar så fort hon blir arg och så kommer arga minen fram. Måste nog skylla humöret på mig...


    Snart dags att hämta på dagis, Lova har varit ledig ett par veckor och idag är det 8-11 för första gången. Får se hur det har gått.

  • Michayla
    nötskrikan skrev 2009-05-31 21:28:07 följande:
    Äsch, mina föräldrar gillar väl öl mer än de gillar mig. Eller egentligen inte. Men nåt sånt. Orkar inte fundera mer på dem just nu. Är helt slut efter en dag med trotsungen och nu på kvällen börjar nästa arbetspass med lillskrikisen.Jag antar att det är för sent att ångra andra barnet men kanske kan man få lämna bort första och bara behålla lillan? Nä, Lova sover nu och då är hon underbart söt och fin. Tidigare idag när hon skrek, försökte riva sönder skyltningen på Lindex, flyttade iväg reklamskyltar, sparkade av sig skorna och spottade överallt och vägrade röra sig var hon inte så underbar. Nån mer med barn som spottar och skriker och bara vrålar "nej" och vägrar lyda?
    låter som om vi har samma barn
    Att behöva handla är en mardröm. kan gå som en dans, kan gå med bara lite gnäll vid frukt och godis men ibland är mnan genomsvett, tårarna bränner och man vill bara sjunka genom marken..
    Fy attan..

    Hur går det med talet för era barn?

    Mio pratar inte än.. Bara små saker typ: mamma, pappa, kom, nej, ja, akta dej, hej då, hej å sånt..
  • mpta

    Att handla här kan också vara ett projekt i sig, men d behöver inte innebära att hon beter sig som ett monster och typ ligger på golvet å skriker utan Irma springer iväg och testar gränserna, hon älskar att smita ifrån mamma vilket inte är så skoj när man e på en affär

    Spotta har Irma börjat med också men hon gör d mest för skojs skull å inte för att hon blir arg, men spottar hon tex inne och ja säger åt henne att så får man absolut inte göra då spottar hon igen.
    DEt e nog faktiskt det som får mitt humör att försvinnna snabbast just nu att Irma inte kan ta ett nej, säger man nej du får inte kladda ja då kladdar hon ännu mer.
    Hon stod å höll i en stor sten vid farfars bil igår å hon såg så himla sugen ut på att kasta upp den i luften men jag vågade inte säga åt henne att lägga ner stenarna för då e ja säker på att hon skulle ha kastat dom så istället fick ja liksom smyga mig fram å sno stenarna av henne å sen förklara varför hon inte fick ha dom

    Irmas fröken på dagis sa också att hon kan va lite vrång när man säger till, tex om några barn spelar spel å hon vill va med åsså säger fröken att hon får vänta då börjar hon grina, likaså när hon vaknar på morgonen då ska hon ha ha upp mig på direkten å ha välling man får liksom inte sträcka på sig, ordet snart lr vänta finns nog inte i Irmas värld, ganska jobbigt ibland.

    Helt ärligt så måste ja då säga att det är ganska skönt att höra att era ungar är lika hemska ibland så jag inte är ensam för ibland funderar man ju om det skulle va nå fel på ungen

  • mpta
    Michayla skrev 2009-06-01 10:27:16 följande:
    låter som om vi har samma barn Att behöva handla är en mardröm. kan gå som en dans, kan gå med bara lite gnäll vid frukt och godis men ibland är mnan genomsvett, tårarna bränner och man vill bara sjunka genom marken.. Fy attan..Hur går det med talet för era barn?Mio pratar inte än.. Bara små saker typ: mamma, pappa, kom, nej, ja, akta dej, hej då, hej å sånt..
    Irma pratar rent och har gjort det ett bra tag men hon har vart lite tidig med talet. Hon pratar bättre lr åtminstone tydligare än va hennes kusin gör som är 1.4 år äldre.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd