Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Måste förresten berätta, sambon är lite lat och brukar byta blöja på plats om det går - soffan, sängen, knäet. Det funkar ju med Lova men idag bytte han blöja på Saga medan hon låg på hans knä. Nerkissad och nerbajsad blev han...
  • nötskrikan

    Blä, har haft ett par jobbiga dagar. Sambon skulle vara ledig igår men gick med på att jobba extra och sen på kvällen kom han hem, åt middag (som jag lagat) och for iväg på en hobbysak. Egentligen jobbar han inte heller helger men nu blir det en del extrajobb på helgerna också och idag har han jobbat 12 timmar hittills och jag har suttit hemma med två barn som turats om att skrika. Tror att Lova äntligen har somnat nu och lillan sover på amningskudden.

    Mina föräldrar tycker nog att vi har en bra relation men Saga är nästan sju veckor och de har inte träffat henne eller ens pratat om att komma och hälsa på. De har inte heller sett syrrans dotter som är nästan sex veckor och hennes första barn. Lova träffade de först när hon var tre månader. Det är inte normalt va? Jag har rätt att vara ledsen över att de inte engagerar sig mer?

  • nötskrikan

    mpta: Vad kul det lät med båt och bad. Vi ska på brygginvigning hos svärföräldrarna nästa helg, de har fixat egen strand och köpt brygga, så då kanske det blir bad. Beror på hur varmt det är... Iofs har de bastu också.

    Jag har lite speciella föräldrar, de har diverse problem. Och de bor ju en bit bort så jag förstår att det inte är så lätt att hälsa på men de kunde ju verka intresserade i alla fall. Min syster bor inte lika långt bort men de har inte hälsat på henne ändå. Mina svärföräldrar hälsade på så fort de fick båda gångerna och samma sak med syrrans svärföräldrar.

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-05-30 22:44:55 följande:
    Ja det var riktigt skoj, men irma vilel inte mysåka utan hon ville åka så fort d bara gick å då kan man ju inte direkt sitta å prata så hon vill att allt ska gå fort. Ska ut imorn igen så då får hon väl bada lite iaf.Vad tråkigt med föräldrarna, det ä ju tur att svärföräldrarna är engagerade iaf, visst e kanske inte en sån stor tröst eftersom man gärna vill ha sina egna föräldrar nära men det är ju något iaf och Lova är nog jätte glad för att dom finns i närheten för henne
    Ha ha, visst är det roligt när de har starka åsikter om allt och man får börja anpassa sig. Klart det ska gå fort

    Lova är jätteförtjust i farmor och farfar och hälsar gärna på dem så det är skönt att de finns. Synd bara att hon inte får ha morföräldrar också.
  • nötskrikan

    Äsch, mina föräldrar gillar väl öl mer än de gillar mig. Eller egentligen inte. Men nåt sånt. Orkar inte fundera mer på dem just nu. Är helt slut efter en dag med trotsungen och nu på kvällen börjar nästa arbetspass med lillskrikisen.

    Jag antar att det är för sent att ångra andra barnet men kanske kan man få lämna bort första och bara behålla lillan? Nä, Lova sover nu och då är hon underbart söt och fin. Tidigare idag när hon skrek, försökte riva sönder skyltningen på Lindex, flyttade iväg reklamskyltar, sparkade av sig skorna och spottade överallt och vägrade röra sig var hon inte så underbar. Nån mer med barn som spottar och skriker och bara vrålar "nej" och vägrar lyda?

  • nötskrikan

    Drömde mardrömmar om flygande krokusar som invaderade sovrummet, måste i alla fall innebära att jag lyckades sova lite. Är så trött... Förutom nattamningen är det mest Lova som håller oss vakna. Hon vaknar i sitt rum och sen kommer hon över till oss och tycker att hon ska sova i vår säng och ligga och sparka på mig eller Saga. Vet inte vad vi ska hitta på, känns elakt att försöka tvinga henne att sova ensam.

    Tandborstningen har havererat här, "nej jag ska" morrar Lova först. Säger man emot vrålar hon samma sak. Hon äter bara tandkrämen så mycket borstande blir det inte. En gång i veckan ungefär lyckas jag få borsta tänderna, sambon lyckas inte alls.

    spacebeare: Lova var också gnälligare när jag var höggravid och inte orkade leka, den gnälligheten gick över. Hoppas du blir piggare. Lova spottade först bara för att det var kul, sen utvecklade hon det till att spotta så fort Saga fick uppmärksamhet av pappa eller så fort Saga kräktes ("Lova kräks också" sa hon). Nu sätter hon sig ner och spottar så fort hon blir arg och så kommer arga minen fram. Måste nog skylla humöret på mig...


    Snart dags att hämta på dagis, Lova har varit ledig ett par veckor och idag är det 8-11 för första gången. Får se hur det har gått.

  • nötskrikan
    Michayla skrev 2009-06-01 10:27:41 följande:
    NÖTSKRIKAN:Tack för du la till mig i toppen
    Varsågod Kul med fler som är aktiva i tråden.

    Oj vad mycket alla har hunnit skriva idag. Jag har hunnit läsa men inte kommentera, har haft fullt upp. Dagis hade gått jättebra, skönt. Lova blev inte heller ledsen när jag hämtade henne så tidigt, får se hur resten av veckan går. Lillan var ledsen i vagnen, var för varmt för henne. Lova ville bada hemma såklart så jag har försökt passa en unge ute och en inne (för varmt på altanen också för lillan). Lillan har inte kunnat sova allls och jag har fått amma varje timme ungefär. Lova bajsade i poolen...

    Sommarfest på dagis imorgon. Barnen ska sjunga men stackars Lova har ju inte varit på dagis på två veckor så hon har inte varit med och övat. Hoppas det går bra i alla fall, jag ska dit och jag hoppas sambon kan gå tidigt från jobbet.
  • nötskrikan

    Handla - tror jag tar det försiktigt med affärer ett tag eller ser till att Lova sitter fastspänd i vagnen först. Igår bar jag Lova till bilen från ingången till ICA, hon la sig ner och sparkade av sig skorna innan vi ens kommit in i affären. Jag misstänkte att det inte skulle funka, oftast känner man ju vilket humör det är som gäller.

    Prat - Lova pratar ok, gissar att hon är varken tidig eller sen. Hon pratar absolut inte rent men det är fler än sambon och jag som förstår vad hon säger. Men jag gissar att "mamma ytter valeh" och "pappa boob, tina" behöver översättas
    Lova har också börjat med nåt helt galet språk, måste vara nåt hon lärt sig på dagis.

    Ta nej - Lova lyssnar absolut inte utan fortsätter göra det hon inte får. Men hon är inte lika trotsig när jag är ensam med båda barnen, vet inte varför det är så.


    spacebeare, hoppas det var en pocketbok

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-01 21:28:27 följande:
    måste va jobbígt att va bebis varma dagar.Mysigt med bajs i poolen precis som man vill ha det Är det 8-11 som gäller för er när man e föräldraledig? Vi får välja mellan den tiden mån-fre eller 9-14 tis-ons.
    Samma här, vi får välja 8-11 fem dagar eller 9-14 tre dagar. 9-14 är dyrare dessutom. Imorgon när det är sommarfest måste jag hämta Lova och sen gå tillbaka efter lunch och vila.
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-01 22:36:37 följande:
    okej här är d samma pris iaf. gud så drygt att gå fram å tillbaka. Tycker du att det funkar bra med 8-11? tycker det skulle va så stressigt beror väl iof va man har tänkt göra å om man har långt till dagis.
    Sambon kommer att lämna på dagis och jag hämta, annars skulle jag absolut tycka det var för stressigt. Vet inte vad jag tycker än, vi velade fram och tillbaka men bestämde oss för att pröva de här tiderna och så får vi se sen om vi vill byta.

    Michayla, vad mysigt med en gosig unge och inte bara trots.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd