Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    mpta skrev 2009-07-31 19:15:37 följande:
    roligt med en tripp, synd bara med köandet.Imorn bitti tidigt som tusan tar vi vårt pick å pack å åker till kolmården, en natt på hotell blir d och 2 dagar i djurparken, irma är förväntansfull å pratar inte om nå annat ska försöka stoppa henne i säng nu så hon orkar med morgondagen. ska bli intressant å se hur resan går haha
    Hoppas ni har kul och att resan går fort

    Gårdagens tågresa var tydligen en succé, bäst var rälsbussen men ångloket var också bra.

    Vi kör hårt med enbart nattblöja här och hoppas att Lova ska sluta säga nej till pottan bara för att trotsa. Idag var hon så duktig och sa till på ICA att hon behövde kissa så hon och jag gick iväg och hon gick med på att kissa på en offentlig toalett. Nästa vecka börjar dagis igen och vi tänker köra utan blöja och se hur det funkar. Hon går ju ändå bara tre timmar per dag.
    Saga har precis kommit upp i samma blöjstorlek som Lova
  • nötskrikan
    Mammanna skrev 2009-08-01 13:15:30 följande:
    Vi sparar semester trippar till i februari. Då drar hela familjen med släkten min till Tailand för att fia mammas 50 års dag. 2 veckor med sol värme och barnvakterna med sig :-P LÄNGTAR!! hoppas bara att barnen sover hela flygningen.. blir nog till att införskaffa sig en bärbar dvd så att man kan roa dom om dom inte sover :-S
    Barnvakter är bra
  • nötskrikan
    Lappen skrev 2009-08-01 18:04:50 följande:
    här har jag lillan med tredagarsfeber...hon är inne på sitt tredje dygn så det ka väl vara över nu.....Emanuel han har varigt hos mormor en natt igår när vi skulle fara ifrån dom så sa han "hej då mamma" och satt sig brevid mormor....Annars är det full rulle...
    Hoppas lillan är bättre idag!

    Lova har varit liten och svartsjuk idag, får se hur dagis går imorgon. Hon har ju inte varit där på över en månad.
  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-08-03 10:10:59 följande:
    Mammanna - Thailand, nice! vart?februari är ju värsta månaden va skönt att få åka bort!Lappen - hoppas tjejens feber gått ned!Nötskrikan - Em har varit hemma sen sammanslagningen - 5v idag! sen blir det ett par till. kände att det var ingen ide att låta henne gå 1v sen vara hemma med oss å bebisar. men nu känns det som att här blir det ju inga barn så det kanske inte var så smart tänkt....
    Det är jättesvårt att planera i förväg hur man ska göra med dagis tycker jag. Inskolningen av de nya på Lovas avdelning börjar på torsdag så igår kväll kom jag på att det kanske inte är en rolig vecka att vara på dagis (de äldre barnen får vara ute i två veckor med annan personal medan inskolningen sker, de får inte vara med då). Fast samtidigt är de ju en liten grupp måndag-onsdag och Lova får en chans att komma igång igen efter sommarlovet och lära sig gå på toa på dagis i lugn och ro.

    Nån som kommer ihåg hur länge "kan rulla runt till mage och kan därför inte sova och dessutom kommer all mat upp"-perioden varar? Jag är lite less...
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-08-03 13:29:12 följande:
    resan var jätte bra, Irma var hur duktig som helst, klagade inte ett dugg på bilresan å vi hade skoj när vi väl kom fram Irma va imponerad av allt som skedde så d va skoj. det enda t¨råkiga egentligen va väl att tiden gick så fort, nästa gång får vi nog stanna 2 nätter så vi verkligen kan njuta för nu blev d lite stressigt emellanåt, irma ville ju gärna stanna på olika lekställen därinne å vi ville inte vara där så länge eftersom vi kände att vi ville hinna med så mycket som möjligt, så nästa gång får det bli en dag extra så vi kan stanna länge på varje ställe
    Kul att det blev lyckat!

    Så det är bara vi som har en unge som sparkar vilt på föraren och gallskriker efter en mil...
  • nötskrikan

    Mammanna: Aj då, vi är inne på fjärde veckan tror jag. Blir inte mycket sömn. Sen kommer väl "ska träna på att krypa i sängen. hela natten"-fasen och "måste ställa mig upp i sängen 1000 ggr"-fasen.

    Har haft en dålig dag. Sambon har varit på jobbet med luftkonditionering, tyst och lugnt och ok att surfa hela dagen. Jag har trampat i bajs.

  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-08-04 08:16:33 följande:
    inget spännande här, körde hårt med biltvätt igår. trodde att nu jäklar men nääääääää. vaknar av att kulan är stenhård under nätterna men mjuk å fin när jag vaknar.tråååååkiga bebisar!
    Finns det nåt mer för dig att städa nu?? Vad duktig du är Och vad duktig Em är förresten.

    Färdknäppen funkade här
  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-08-05 10:09:29 följande:
    Igår bajsade o kissade Ian på pottan för första gången... han var sååå lycklig! Stooor kacka berätta han åt alla Sen ville han inte ha blöja, utan sku ha kalsonger... men då kissa han i soffan, sen sku han ha blöja. Så sen ville han inte va utan blöja o inte testa pottan mer, int i dag heller. Nå det kommer väl igen.
    Vad duktig han var, han vill säkert fortsätta utan blöja snart.
  • nötskrikan
    Lappen skrev 2009-08-05 10:23:51 följande:
    har fått en så där barn ring till toan av min moster för emanuel inte gillar att sitta på potta men toa går bra...
    Egentligen är det väl bara bra om han föredrar toan, kul att han är igång också.
  • nötskrikan

    Tre blöjfria dagar på dagis hittills och fortfarande väldigt nervöst. Lova har även hunnit med att sova middag utan blöja två gånger den här veckan fast hon vanligtvis inte sover på dagen, tror att det var jobbigt att börja dagis igen plus värmen som kommit.

    Lova byter blöja på sin docka när jag tar hand om lillasyster. Hon använder vanliga blöjor och byter väldigt ofta och vill kasta alla använda blöjor, blir dyrt... Hon ammar även sin docka när jag ammar Och om dockan inte finns till hands kan man även amma en panda t.ex.
    (Hon hoppar även upp i min famn och låtsas att hon är liten och att jag ska amma henne, inte lillasyster...)
    Förresten heter mina bröst "Sagamat", inget annat.

    Imorgon hämtar farmor och farfar på dagis och sen tillbringar Lova dagen med dem och sover även över. Jag behöver bara ta hand om lillan, vilken lyx!

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd