Kreativ skrev 2009-06-06 19:56:45 följande:
vi testade att göra pannkakor på NoEgg men det höll inte ihop, allt blev gegga. Tips? Vi kör på havremjölk eftersom det är mjölkproteinallergi också. Jag spanade in de där marängbottnarna nyligen, men det var ju skummjölkspulver i.. Grr... Hatar att baka själv, vill ha allt färdigt.. Jag sket i tårta påd ett akalas, och gjorde kladdkaka o serverade glass istället. (Kladdkakan fick dock lilltjejen låta bli, tror inte den blir god utan ägg...)
Fick bra recept av dietisten på mjölk- och äggfria pannkakor:
Tunnpannkaka eller plättar (ca 7-8 tunnpannkakor)
4 dl vätska
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk olja
Vispa ut mjölet i vätskan. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till jämn smet. Låt smeten stå och svälla, gärna ett par timmar.
Som vätska tog jag havremjölk.
Jag tror att de verkligen behöver nog den där "sväll"-tiden. Gjorde dem lite snabbt och då hade de svårt att hålla ihop. Men vi tycker att de blir goda!!!